På denne side kan du finde både nye og gamle nyheder fra Skagen Fuglestation.STORE hvepsevåge-dag!

tirsdag 29. maj 2018
Mere end 700 hvepsevåger blev i dag set trækkende ud fra Skagens Odde!
af Simon S. Christiansen

Dagens helt store oplevelse var de mængder af hvepsevåger der mellem bygerne trak ud over havet mod nord til ynglepladserne i Norge og Sverige. I lavtryk går rovfuglene lavt, og hvepsevågerne kunne derfor nydes på meget nær hold! Når det regnede sad de i trætoppene og ventede på at bygerne drev over inden de igen lettede og fortsatte rejsen.

Hvepsevågen har en meget speciel levevis. På trods af at det er en rovfugl lever den kun af hvepse og bier, hvor den spankulerende på jorden graver hvepsebo op og æder deres larver. For at undgå stik har den skæl på de bløde og udsatte steder af kroppen ligesom vokshuden på næbbet beskytter dem. Hvepsevågen trækker gennem landet ganske sent på foråret i anden halvdel af maj og ind i juni. Du har derfor gode muligheder for den næste tid at opleve arten heroppe, og måske være heldig at overvære et scenarie som i dag!

Hvepsevågerne overvintrer i tropisk Afrika. På linket her kan du se en film over to hvepsevågers rejse fra Holland til vinterkvarteret og tilbage igen baseret på data fra GPS-mærkning.