Nedenfor finder du ydermere planlagte arrangementer efter sommerferien (bemærk: foreløbigt program - der kan komme ændringer og tilføjelser, men kryds datoerne af allerede nu)

 

Tirsdag d. 13. august 2019 kl. 21:00: Stjerneskud og nattrækkere.

På denne tid af året vender stjernehimmelen tilbage og det starter med et festfyrværkeri af stjerneskud når meteorsværmen Perseiderne passerer jorden. Op til 120 stjerneskud i timen kan observeres under gunstige forhold. Det er samtidigt højsæson for nattrækkende vadefugle på vej sydover. Fuglene udsender flugtkald, som sikkert har til formål at holde flokkene samlet, men som også kan bruges til artsidentifikation.

Vi mødes kl. 21 ved det grå fyr, finder et passende sted at sidde bag cafeen (vi skal kigge mod nord og nordøst), hvor vi starter med en forfriskning. Solen går ned få minutter senere og da det også er tidspunktet hvor de lyse nætter ophører, vil det allerede begynde at blive mørkt ved halvti-tiden. Vi kigger stjerneskud og lytter efter nattrækkere indtil kl. ca. 23 (men folk kan jo blive så længe de hver især vil, og måske kan vi overtale stationens folk til efterfølgende - for interesserede - at demonstrere nattefangst af fugle i strandkanten. Det er faktisk perioden august-november de normalt dyrker dette).

Bemærk: det oprindeligt planlagte tidspunkt (tirsdag) fastholdes da 7-døgnsudsigten fredag d, 9/8  peger på tirsdag 13/8 som den dag i perioden hvor meteorstormen topper, hvor chancen for huller i skyerne er bedst. 

 

Onsdag d. 11. september 2019 kl 19.00 i Birders Club: Fugle og mennesker i Bhutan.

Jens Kirkeby har i arbejdssammenhænge rejst mange gange til det lille kongedømme Bhutan i Himalaya, og han beretter fra sine ture med kameraet, som der ind imellem har været mulighed for i det storslåede landskab med høje bjerge, vidtstrakte skove og et meget varieret fugleliv. Bhutan ligge fuglemæssigt interessant mellem vores egen palæarktiske fuglefauna, den indiske fuglefauna og den sydøstasiatiske fuglefauna, og plantebælterne strækker sig op gennem bjergene fra tropisk monsunskov over ege- og fyrreskove op til fjeldhede og is i over 7 km højde. Så det er alt i alt en meget sammensat og spændende natur, og følgelig er antallet af fugle- og plantearter højt.

Nedenfor en lille flok af sorthalset trane, som er en specialitet fra TIbet og omegn, samt en "russet sparrow" - den lokale pendant vores gråspurv. 

 

 

Søndag d. 13 oktober kl 9:00. Ringmærkningstur på Grenen (gratis og for medlemmer?.

Efterårstrækket er på sit højeste og vi får se, hvad der fanges og mærkes. Vi mødes på grenens parkeringplads v. kiosken kl. 9:00.

 

Onsdag d. 16. oktober kl 19.00 i Birders Club: Oman - et fuglemekka på den Arabiske Halvø.

Oman ligger på trækruterne mellem Europa, Asien og Afrika. Med 531 arter på landets fugleliste er der flere arter end i Danmark på trods af, at der ikke findes skove.

Hanne og Jens Eriksen har levet i Mellemøsten i mere end 31 år heraf 26 år i Oman. Hanne og Jens kender landets fuglefauna bedre end nogen anden, og parret har gennem årene udgivet 24 bøger om områdets fugle og natur, heriblandt "Birdwatching guide to Oman" og "Common Birds in Oman". Hanne og Jens har vundet mange fotokonkurrencer med deres billeder, bl. a. den britiske Bird Photograph of the Year fem gange. Mere end 14,000 billeder er publiceret verden over - selv på Omans pengesedler ses fuglebilleder taget af Hanne og Jens.

Jens vil denne aften fortælle om deres mange oplevelser i Oman, både kulturelt og naturmæssigt, illustreret med billeder fra deres store arkiv. Vi hører om specielle og fremmede arter som Arabisk Petrel, Krabbeæder, Arabisk Stenpikker, Verreauxørn, Arabisk Gyldenvinget Finke og mange flere.

Fuglen på billedet ovenfor er en "Tristrams Sortstær", som i mangel af en gren at sidde på har fundet noget andet!

 

Onsdag d. 4. december: Julehygge/juleafslutning.

Der vil være gløgg mv. selfølgelig. Hvad indhold vi ellers kan putte ind er ikke fastlagt. Men det er da lykkedes de seneste to år at finde på noget "halvseriøst"! Forslag modtages!