Bestyrelsen har indkaldt medlemmerne flere gange hvor fuglestationen har haft behov for praktisk hjælp og flere hænder.  Vi har samlet møbler, hængt billeder op, ryddet op på loftet, ryddet vegetation i ringmærkningsområdet o.lgn. ting. Det vil forsat ske efter behov. Fuglestationen er glad for denne praktiske hjælp og vi opfordrer alle, der har mulighed for at deltage til at bidrage, når der kaldes.

Yderligere har enkelte medlemmer (særligt Knud fra bestyrelsen) hjulpet med introduktion/oplæring af frivillige på fuglestationen; særligt hvad angår havfugleobservationer - en særlig disciplin, som selv erfarne ornitologer ikke nødvendigvis kender så meget til.  Fuglestationen efterspørger også denne mere "fuglefaglige" form for hjælp, så de af medlemmerne, som er rutinerede feltornitologer, må meget gerne slutte sig til dette "hjælperkorps". Kontakt Simon på fuglestationen, hvis du mener, du kan bidrage her. 

 

 

Planlagte kommende medlemsarrangementer:

(Beskrivelse af Venneforeningens allerede afholdte arrangementer findes i menuen: venneforeningen .. aktiviteter .. arkiv).

 

25.-26. maj 2018. Kurt Rasmussen er turleder på en nattur til Vejlerne.

Turen starter fredag den 25. maj hvor vi mødes ved Naturrum Vejlerne ved centralslusen på Bygholm Vejle dæmningen. Her mødes vi kl. 18 og kigger vi på hvad der rører sig omkring dæmningen. Derefter kører vi nordpå gennem Øsløs forbi Glombak og Selbjerg Vejle til Han Vejle -dæmningen, hvor vi mødes med evt. sent ankommende ved Kærup Holme -skjulet ca. kl. 19:30. Se dette kort over Vejlerne http://www.avjf.dk/avjnf/files/2012/10/kort-over-Vejlerne.pdf, hvis du ikke er stedkendt.

Dette tidspunkt på året er højdepunkt for sangere og andre småfugle. Der er stort set alt, hvad man kan ønske sig af den slags, i området. Der er selvfølgelig også mulighed for skestork, sortterne, rørdrum og diverse rovfugle.

Vi planlægger at afslutte ved frokosttid d 26. De få timers søvn der bliver mulighed for, kan foregå i bilerne eller under åben himmel (medbring evt. liggeunderlag og tæppe/sovepose). Deltagerne kan naturligvis på egen hånd forlænge turen og evt, supplere med et par camping- eller sommerhusovernatninger (hvis man skal leje sommerhus, så kan landsbyen Amtoft anbefales eller man kan prøve Øsløs Camping. 

Medbring også mad og drikke. Der vil være mulighed for at købe morgenmad på tankstationen i Øsløs, ligesom der er en liile brugs i både Vesløs og Frøstrup.

Tilmeld dig til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og skriv til tlf nummer, så vi eventuelt kan få kontakt hvis noget ændres eller hvis vi mister kontakten undervejs..

 

29. Juni: Sommergrillfest. Vi starter fortæringen ved grillen kl 19.00, men ..

.. inden da har Simon og fuglestationen planlagt en overraskelse for SkafVens medlemmer startende kl. 17.30 (og spørg ikke bestyrelsen om, hvad det er - vi ved det ikke!). Medlemmerne opfordres til at møde op (helst) kl. 17.30 eller evt. kl. 19.00.   

Foreningen giver brød, salat og pølser. Drikkevarer kan købes (men må også medbringes, hvis man ønsker). Det er muligt at tage andet kød (og/eller grøntsager, skumfiduser og hvad du nu selv synes hører til) til grillen med selv, hvis man ønsker det.

 

Onsdag d. 8. August: 14 dage på vand og ris - stroppetur i Indonesiens jungler. 

I 2006 deltog Kurt Rasmussen som medlem af DOF´s hovedbestyrelse i den pligtige tilsynsrejse til Sumba i Indonesien, hvor DOF igennem Danida gennemførte et naturprojekt. I aften tager Kurt os med på en tur dels på Sumba, hvor DOF projektet kigges efter i sømmene og dels en smut til Bali og Java. Foredraget følges af billeder taget på turen.

Kaffe, kage, vand etc. på sædvanlige fordelagtige vilkår!

Billedet viser en brahminglente. Denne fugl lever i Sydasien (Indien mv.) og Sydøstasien , som her Indonesien.  

 

Onsdag den 12. september 2018 kl. 19

Som medlem af Aage V. Jensen Naturfonds naturråd for Hulsig Hede, Råbjerg Hede og Råbjerg Mose har Knud Pedersen deltaget i 5 seminarer og et privat besøg i fondens sydafrikanske reservat Maremani Nature Reserve i Limpopo provinsen.

Billedforedraget handler dels om den internationale del af fondens arbejde med naturbeskyttelse i Sydafrika og de til tider barske udfordringer dette arbejde medfører - dels de store oplevelser med fugle og pattedyr m.m. i både Maremani Nature Reserve og den nærliggende verdensberømte Kruger National Park.