(i omvendt kronologisk orden)
Onsdag den 12. december 2018 kl. 19: Julehygge/juleafslutning i Birders Club.
Onsdag den 14. november 2018 kl. 19
Som medlem af Aage V. Jensen Naturfonds naturråd for Hulsig Hede, Råbjerg Hede og Råbjerg Mose har Knud Pedersen deltaget i 5 seminarer og et privat besøg i fondens sydafrikanske reservat Maremani Nature Reserve i Limpopo provinsen.
Billedforedraget handler dels om den internationale del af fondens arbejde med naturbeskyttelse i Sydafrika og de til tider barske udfordringer dette arbejde medfører - dels de store oplevelser med fugle og pattedyr m.m. i både Maremani Nature Reserve og den nærliggende verdensberømte Kruger National Park.
Onsdag d. 10. oktober: 14 dage på vand og ris - stroppetur i Indonesiens jungler.
I aften tager Kurt os med til anden del af sin rejse i 2006 til Indonesien.
Vi skal på luksusophold på Bali med blandt andet besøg på et opdrætningscenter for den truede og meget smukke Balistær. Efter Bali går turen til Java, hvor vi blandt andet vandrer op ad en gammel vulkan, som i dag er et meget spændende og fredet naturområde.
Kaffe, kage, vand etc. på sædvanlige fordelagtige vilkår!
Billedet viser en brahminglente. Denne fugl lever i Sydasien (Indien mv.) og Sydøstasien , som her Indonesien.
Onsdag d. 12. september: Guldsjakalen, et af Danmarks nye rovdyr. Med Dorte Schmidt som foredragsholder.
Det er nok de færreste, som ikke har opdaget at den grå ulv er kommet til Danmark. Men der er nok færre som ved, at det er også kommet et andet spændende rovdyr til Danmark: nemlig guldsjakalen. Dorte vil introducere arten hvad angår levevis, udbredelse, levesteder osv, samt gennemgå de særlige kendetegn hvormed den kan kendes fra hund (og ulv), sam lægge op til debat om hvordan man skal forholde til til den fremover.
Onsdag d. 8. August: 14 dage på vand og ris - stroppetur i Indonesiens jungler.
I 2006 deltog Kurt Rasmussen som medlem af DOF´s hovedbestyrelse i den pligtige tilsynsrejse til Sumba i Indonesien, hvor DOF igennem Danida gennemførte et naturprojekt. I aften tager Kurt os med på en tur dels på Sumba, hvor DOF projektet kigges efter i sømmene og dels en smut til Bali og Java. Foredraget følges af billeder taget på turen.
Kaffe, kage, vand etc. på sædvanlige fordelagtige vilkår!
Billedet viser en brahminglente. Denne fugl lever i Sydasien (Indien mv.) og Sydøstasien , som her Indonesien.
29. Juni: Sommergrillfest. Vi starter fortæringen ved grillen kl 19.00, men ..
.. inden da har Simon og fuglestationen planlagt en overraskelse for SkafVens medlemmer startende kl. 17.30 (og spørg ikke bestyrelsen om, hvad det er - vi ved det ikke!). Medlemmerne opfordres til at møde op (helst) kl. 17.30 eller evt. kl. 19.00.
Foreningen giver brød, salat og pølser. Drikkevarer kan købes (men må også medbringes, hvis man ønsker). Det er muligt at tage andet kød (og/eller grøntsager, skumfiduser og hvad du nu selv synes hører til) til grillen med selv, hvis man ønsker det.
25.-26. maj 2018. Kurt Rasmussen er turleder på en nattur til Vejlerne.
Turen starter fredag den 25. maj hvor vi mødes ved Naturrum Vejlerne ved centralslusen på Bygholm Vejle dæmningen. Her mødes vi kl. 18 og kigger vi på hvad der rører sig omkring dæmningen. Derefter kører vi nordpå gennem Øsløs forbi Glombak og Selbjerg Vejle til Han Vejle -dæmningen, hvor vi mødes med evt. sent ankommende ved Kærup Holme -skjulet ca. kl. 19:30. Se dette kort over Vejlerne http://www.avjf.dk/avjnf/files/2012/10/kort-over-Vejlerne.pdf, hvis du ikke er stedkendt.
Dette tidspunkt på året er højdepunkt for sangere og andre småfugle. Der er stort set alt, hvad man kan ønske sig af den slags, i området. Der er selvfølgelig også mulighed for skestork, sortterne, rørdrum og diverse rovfugle.
Vi planlægger at afslutte ved frokosttid d 26. De få timers søvn der bliver mulighed for, kan foregå i bilerne eller under åben himmel (medbring evt. liggeunderlag og tæppe/sovepose). Deltagerne kan naturligvis på egen hånd forlænge turen og evt, supplere med et par camping- eller sommerhusovernatninger (hvis man skal leje sommerhus, så kan landsbyen Amtoft anbefales eller man kan prøve Øsløs Camping.
Medbring også mad og drikke. Der vil være mulighed for at købe morgenmad på tankstationen i Øsløs, ligesom der er en liile brugs i både Vesløs og Frøstrup.
Tilmeld dig til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og skriv til tlf nummer, så vi eventuelt kan få kontakt hvis noget ændres eller hvis vi mister kontakten undervejs..
10.-13. maj 2018: Fuglefestival.
Da den 10. maj i år er en helligdag (Kristi Himmelfartsdag), kan vi i år forlænge festivalen med en dag. Programmet kan følges på Festivalens egen hjemmeside her.
9. maj 2018 kl 20.00 i Birders Club: Generalforsamling 2018.
Bestyrelsen har fastsat generalforsamlingen til at finde sted onsdag d. 9. maj 2018 kl 20.00. Dagsorden i henhold til vedtægterne. Bemærk at forslag skal være bestyrelsen i hænde senest d. 17 april, hvis de skal kunne tages i betragtning. Vi beder om tilmelding pr. mail til Formand Kurt på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (også inden d. 17. april) af hensyn til lokaleplanlægning især. Vi kan være op til ca. 30 personer i Birders Club - kommer der flere, skal vi ud i byen og finde et lokale.
Onsdag den 11. april 2018 kl. 19:
LIFE-projekter på Skagen Odde mv. og fuglene. Dette foredrag var oprindeligt planlagt til marts, men vi blev nødt til at udsætte det. Vi har nu sammen med Bjarke fundet en ny dato.
Naturstyrelsen Vendsyssel administrerer 17.000 ha natur i Vendsyssel samt på Læsø og Hirsholmene. Arealerne rummer mange spændende ynglefugle. Hvad gør Naturstyrelsen for at sikre og evt. udvide/genskabe bestandene? Biolog Bjarke Huus Jensen vil denne aften gennemgå forskellige tiltag, bla. genopretningsprojekter støttet af EU gennem den såkaldte LIFE-pulje. I LIFE-REWETDUNE der bla. dækker EF-fuglebeskyttelsesområdet Råbjerg Mile og Hulsig Hede er der fokus på at forbedre forholdene for Tinksmed og Rørdrum, da begge i dag ikke har stabile yngleforekomster i området. Hvordan tilgodese andre ynglefugle på udpegningsgrundlaget her, fx Natravn, Rødrygget Tornskade, Mosehornugle og Plettet Rørvagtel? I andre projekter arbejdes der målrettet på forbedring af forholdene for Splitterne, Engryle, Dværgterne m.fl. Tiltagene rummer både naturpleje hvor lokaliteten forbedres, steder hvor rovdyr reguleres samt steder hvor færdsel eller former for færdsel reguleres. Nogle arter ved vi meget om, men andre ved vi for lidt om, nogle knapt nok om de er her.
Der kan købes kaffe/te/øl og vand samt kage.
Det ligner nærmest en moderne pendant til Jerusalems Ødelæggelse, men det er meningen at det skal blive til værdifuld natur for dyr, fugle og mennesker.
Lørdag d. 7. april kl. 10.00: indkaldelse til årerts første arbejdsdag på Fuglestationen.
Vi mødes på stationen kl. 10.00 og transporterer net, stænger mv. ud i ringmærkingsområdet øst for P-pladsen ved kiosken i den tidligere - nu tilgroede - strandsø. Vi sætter net mv. op, tilskærer vegetationen om nødvendigt, gør stierne farbare og hvad der ellers skal til for at gøre stedet til en god arbejdsplads for ringmærkerne i denne sæson. Vi forventer at afslutte ved 14-tiden og man kan - hvis der er interesse - evt. have et let traktement i Birder's Club.
Vandtæt fodtøj er nødvendigt i området. Medbring evt. grensaks, foldesav eller anden let sav, feltspade/hakke og lgn. håndværktøj - samt ikke mindst arbejdshandsker.
Efterskrift: Vi fik sat 8 net op. Til sammenligning anføres det, at sidste år var der 18 i området, da der var flest, men det var simplethen endnu for vådt at færdes de steder hvor de øvrige net skulle stå. Og så blev Morten Ringmærkeriøvrigt ved en standret (med undertegnede - webmoster - som ubarmhjertig overdommer) idømt 10 timers samfundstjeneste til afsoning hos en lokal spejdergruppe, så han kan lære at binde knuder - og ikke mindst knuder der kan bindes op igen (stikord: råbåndsknob, ottetalsstik/ottetalsløbeknude, flagknob og ikke kællingeknude, enkelt løbestik osv,)!
Onsdag den 14. marts 2018 kl. 19: Oplev ringmærkeren på slap line.
Morten Jenrich Hansen startede igen 1. marts som ringmærker på Skagen Fuglestation efter 3 måneders pause. Denne aften holder han foredrag om nogle af sine tidligere ringmærkningsopgaver og tager tilhørerne med på ringmærkning af skarver og ved Brabrand Sø samt ved Lyngvig Fyr. Der vil være rig mulighed for at høre fra mærkeren selv hvordan ringmærkningen foregår, stille spørgsmål og formentlig også høre om spændende genmeldinger.
.. hvilket man kan se nedenfor; selvom det efter webmosters mening er en akavet måde at holde i hånden på :-):
Onsdag den 14. februar 2018 kl. 19: Kurt Rasmussen holder foredrag om Ammarnæs i Lapland.
Denne aften holder Kurt Rasmussen foto-foredrag om sine ture til Ammarnæs i Lapland.
Kurt har ved flere lejligheder været turleder på DOF-ture til lokaliteten som ligger lige syd for polarcirklen i svensk Lapland helt ind mod den norske grænse. Vindelelven, der er Sveriges eneste utæmmede elv, er omdrejningspunktet for foredraget. Elven kommer brusende ned fra Ammarfjeldet og passerer lige igennem den lille by, hvorfra den fortsætter østpå for at løbe ud i Umeå og den botniske bugt. Foredraget bringer os rundt på en fotosafari i både by og fjeld.
Der kan købes kaffe/te/øl og vand samt kage.
10. januar 2018 kl. 19
Mellem tundrafugle og bjørne i Nordøst-Sibirien. Foredrag m. Jens Kirkeby i Birders Club..
Billeder og lydoptagelser fra en anderledes rejse i Sibiriens ødemarker til ynglende Kejsergæs, Hvidnæbbede Lommer og Skenæbsryler. Jens Kirkeby deltog i juni 2017 i Jens Gregersens ynglefugle optællings-ekspedition for BirdsRussia til tundraens strandenge, floder og bjerge ved Anadyr i Chokotka-regionen ved Beringsstrædet.
Kaffe, kage samt vand kan købes.