Skagen er med sin geografiske placering en af de allerbedste trækfuglelokaliteter i Europa! Både rovfugle, småfugle og havfugletrækket kan være helt eminent! Artsdiversiteten er stor. Over 360 arter er således registreret i Skagen. Området er endvidere kendt for at kunne byde på flere sjældenheder end noget andet sted i Danmark. 

Som observatør eller ringmærker kan stationen tilbyde dig et gratis ophold på en ny og moderne fuglestation beliggende i et af landets mest ikoniske bygninger; fyrboligen ved Det Grå Fyr, og med fuglene lige uden for døren. Du vil få en diætløn på 150 kr. om dagen og komme til at arbejde sammen med en hel del andre engagerede folk omkring stationen. Stationen sætter både faglighed og fællesskab meget højt, hvilket giver dig muligheden for både at udvikle din viden, færdigheder og ansvarsområder, men også at skabe oplevelser for livet sammen med de andre omkring stationen. Vi er et sted med højt til loftet og godt humør!

Som ansøger forventer vi, at du har haft mindst én sæson som ringmærker eller observatør bag dig på en anden fuglestation eller lignende. Ringmærkere skal have B-licens eller tilsvarende fra udlandet. Erfarne observatører, som ikke har været på fuglestation kan også komme i betragtning. Ansøgere som kan afsætte tre måneder eller længere prioriteres (i perioden marts-november). Det daglige arbejde er meget alsidigt, hvor der kan indgå mange forskelligartede opgaver, som udover ringmærkning og observationer også indebærer formidling, undervisning, databehandling, praktisk arbejde osv.

Vi oplærer også gerne nye assistenter, som rigtig gerne vil lære sig de færdigher det kræver at blive ringmærker eller observatør. Vi anser dette som en af Stationens vigtigste opgaver, hvorfor vi er meget engagerede på netop dette punkt. En del af opgaverne for Stationen er endvidere at formidle arbejdet og oplevelserne både til besøgende og på vores medier, så har dette din interesse hører vi også gerne fra dig. Diæter til assistenter afhænger af de aktuelle midler.

Send os din ansøgning!

Interesseret? Så send en mail med CV og referencer til stationslederen/naturvejlederen, eller kontakt ham for nærmere information.

Vi modtager altid gerne ansøgninger, og hvis Stationens aktuelle midler  og plads ikke rækker til en diætløn, eller du ikke opfylder kravene, skal du ikke fortvivle! Vi har skam flere andre muligheder for, at du som frivillig kan blive en del af stationen i kortere eller længere perioder - så tag endelig kontakt til os!