Skagen er med sin geografiske placering en af de allerbedste trækfuglelokaliteter i Europa! Både rovfugle, småfugle og havfugletrækket kan være helt eminent! Artsdiversiteten er stor. Mindst 370 arter er således registreret i Skagen. Området er endvidere kendt for at kunne byde på flere sjældenheder end noget andet sted i Danmark. 

Som observatør eller ringmærker kan stationen tilbyde dig et gratis ophold på en ny og moderne fuglestation beliggende i et af landets mest ikoniske bygninger; fyrboligen ved Det Grå Fyr, og med fuglene lige uden for døren. Stationen sætter både faglighed og fællesskab meget højt, hvilket giver dig muligheden for både at udvikle din viden, færdigheder og ansvarsområder, men også at skabe oplevelser for livet sammen med de andre omkring stationen. Vi er et sted med højt til loftet og godt humør! 

Ansøgere som kan afsætte flere måneder prioriteres. Det samme gør de ansøgere der har arbejdet på andre fuglestationer, erfarne obervatører, formidlere samt ringmærkere med C og B-licenser (eller tilsvarende). Det daglige arbejde er meget alsidigt, hvor der kan indgå mange forskelligartede opgaver, som udover ringmærkning og observationer også indebærer formidling, undervisning, databehandling, praktisk arbejde osv. Fælles for det hele er at vi vil gøre en stor indsats for at gøre dig endnu dygtigere uanset niveau.  Med opholdet følger desuden en mindre diæt.

Vi oplærer også gerne nye assistenter, som rigtig gerne vil lære sig de færdigher det kræver at blive ringmærker eller observatør. Vi anser dette som en af Stationens kerneopgaver, hvorfor vi er meget engagerede på netop dette punkt. Så har dette din interesse hører vi også gerne fra dig. For erfarne observatører og ringmærkere er der i perioder endvidere mulighed for gratis ophold i korte perioder (uger eller weekender).

Kom i praktik hos os

Vi modtager rigtig gerne praktikanter. Både på folkeskole og gymnasieniveau. Der er desuden mulighed for praktik for studerende på de videregående uddannelser som f.eks. Natur - og Kulturformidler-uddannelsen. Kontakt Fuglestationens forstander for mere information.

For medlemmer af DOF-Ung

Klik på linket her, og læs mere om tilbuddende til dig som er ungdomsmedlem i DOF. 

Send os din ansøgning!

Interesseret? Så send en mail med CV og referencer til forstanderen, eller kontakt ham for nærmere information.