Hvordan ringmærker man fugle? Hvordan kan en lille fuglekonge på 5 gram klare en rejse på flere tusind kilometer? Hvor hurtigt kan fuglene flyve, og hvordan kender man forskel på dem?

Dette er bare et lille udvalg af de mange spørgsmål, du kan få besvaret ved at følge med på Fuglestationens spændende ture. Følg med vores dygtige frivillige eller naturvejlederen, og få dig nogle oplevelser, der er værd at fortælle om, når du kommer hjem!

Se aktuelle ture og arrangementer ved at klikke her!

 

Aftal dit besøg på forhånd

Aftal på forhånd og få mere ud af dit besøg! Vores formidling foregår samtidig med det daglige og krævende arbejde i felten med bl.a. observationer og ringmærkning, så for at vi kan afsætte bedst mulig tid til dit besøg, er det en god idé at aftale besøget på forhånd. Tøv derfor ikke med at sende os en mail, og hør nærmere om dine muligheder. Vi er fleksible, og har du specielle ønsker vil vi gøre vores til at I får nogle rigtig gode oplevelser. Vi prøver også gerne at skræddersy et program, som passer netop jer. Ligesom vi meget gerne indgår aftaler med foreninger, virksomheder m.m. Årets rundt holder vi desuden offentlige ture, foredrag og arrangementer. Følg derfor med her på hjemmesiden, på facebook og på fyrets hjemmeside, hvor vi annoncere aktiviteterne.

Ringmærkningstur

Kom med på en times rundvisning ind i ringmærkningen, forskningen og trækfuglenes verden! Vores dygtige ringmærkere står klar til at fortælle og vise, hvordan fuglene fanges og ringmærkes, samt hvordan vi på denne måde får et stadig større indblik i fuglenes fantastiske rejser! Hvis du er heldig kan det endda være at en fugl bliver fanget og kan vises frem. Fuglene mærkes af kyndige ringmærkere med licens fra Ringmærkningscentralen, Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Univeristet.

Ud blandt fuglene!

Tag med vores naturvejleder eller observatører på en guidet tur ud i området og se, hvad der rør' sig! Turene vil være tilpasset årstiden og fuglene. Du kan f.eks. opleve de hundredvis af kraftfulde suler, når de fisker i revet ud for Grenen, lytte til småfuglene i Ellekrattet, når de kommer tilbage fra Afrika, eller se vadefuglene med de sjove næb, når de løber frem og tilbage i strandkanten. Vi vil på turene bl.a. fortælle om fuglene og dyrenes spændende liv, og hvordan man kender forskel på dem.

Oplev de vilde rovfugle!

Skagen er kendt for om foråret at tiltrække mange flotte rovfugle fra hele det europæiske kontinent. Følg med vores dygtige observatører i perioden april-juni, og se de store vingefang, når de på dage med godt vejr passerer Skagen på deres rejse videre til ynglepladserne i nord!

Natteliv

Mange dyr og fugle gemmer sig om dagen, men når solen går ned, kommer de frem fra deres gemmesteder! Tag med på en stemningsfuld tur ind i mørket og dets lyde. Udstyret med vores ører og militærlygter eftersøger vi de skjulte dyr. Årstid og vejr, bestemmer hvor vi bevæger os hen, men der vil bl.a. blive mulighed for at eftersøge den sagnomspundne natravn, eller høre strandtudsen med dens kraftige kvækken ude i Reservatet.