Michael Ancher

Michael har været feltornitolog siden 1960’erne, hvor han bl.a. så på fugle sammen med andre århusianske drenge. Siden 1972 har han været aktiv ringmærker og bl.a. kørt rundt i Midt- og Sønderjylland, for at kortlægge og ringmærke vandstære, isfugle og bjergvipstjerter. I den forbindelse var han også medlem af både den danske og den nordiske ’Vandstære-gruppe’. En overgang var han udstationeret på Anholt til optælling af måger samt terner i ’Ørkenen’ for Zoologisk Museum, hvilket sidenhen gav ham mod på også at prøve noget ringmærkning af på øen. Brabrand Sø tæt på hjemstavnen har også været et yndet ringmærkningsområde for Michael. Meget forståeligt blev Michael tiltrukket af fuglene og naturen i Skagen, og i 2005 købte han og familien et sommerhus på Nordstjernevej, hvor han har ringmærket i en længere årrække, og næsten hver weekend. I 2014 påbegyndte han en standardiseret ynglefugleovervågning (CES) for Zoologisk Museum samme sted, hvilket han nu sammen med Skagen Fuglestation føre videre. Michaels engagement og glæde ved ringmærkningen tager man aldrig fejl af, og hans altid imødekommende væsen skinner igennem hver gang man møder ham.

Knud Pedersen

Knud er en lokal ornitolog og tidligere skolelærer, som tilbage i 1975 flyttede til Skagen og derved bo med det fantastiske fugletræk lige ude for døren. Knud har været mangeårigt medlem af DOF, og modtog sidste år DOF’s hæderspris for sit livslange engagement. I dag er Knud bl.a. medlem af Fuglestationens bestyrelse samt Sjældenhedsudvalget. Med sit lokale kendskab gør Knud en stor indsats i felten med at oplære, vejlede og samarbejde med de frivillige som bor på stationen.

knudPedersen fotoJorgenKabel

Dante Shepherd

Dante er en 18 årig meget engageret fuglekigger fra London. Han bruger det meste af fritiden i felten og har i kortere perioder også besøgt fuglestationer i Dungeness og Spurn. Sidste år vandt Dante en pris fra British Trust for Ornithology (BTO).; ”the Martin Garner Young Birder of the Year” for hans indsats og engagement i felten. Dante er en del af vores hold for anden gang dette forår, både som observatør, men skal også lærers op i ringmærkning, som vil tilføje endnu flere kompetencer til hans allerede imponerende færdigheder og viden.

Dante Shepherd

Joakim Matthiesen

Joakim kommer fra Køge og skal være på fuglestationen gennem hele forårssæsonen. Det er anden gang, at han er del af holdet på Skagen Fuglestation, efter to uger sidste sommer. Han er meget entusiastisk omkring fugle og forsøger, at opnå en så stor en viden om fuglene som muligt. Til dagligt holder Joakim til omkring Køge hvor han har fokus på især vadefuglene på Ølsemagle revle og Køge Sydstrand. Derudover er han en del af DOF UNG samt aktiv i DOF’s Lokalafdeling i Køge.

Joakim

Hebe Denny

Hebe Denny er 18 år og kommer fra Cairngorms i Skotland. Sin fritid burger hun udenfor hvor hun udforsker naturen, kigger på fugle samt maler. At være udenfor, gå på opdagelse og observere dyrelivet har altid været en stor del af hendes liv. Derfor planlægger hun at studere zoologi næste år. Efter at hun blev færdig med skolen sidste år har hun brugt tid som frivillig hos det lokale RSPB center, samt nogle uger på Fair Isle Bird Observatory. Hebe har glædet sig meget til at være hele foråret på Skagen fuglestation.

Hebe

Marie Heuberger

Marie en 22-årig studerende fra Tyskland. Hun afsluttede sin bachelor dette år i landskabsplanlægning, og vil til efteråret starte på sin kandidat. Marie fik interessen for fugle under en studierejse til Kenya, og tilbage i Tyskland har hun deltaget i nogle ringmærkningsprojekter. Vi har glæden af at have Marie her på stationen i maj og juni, hvor hun håber at opbygge endnu mere erfaring i felten.

marie heuberger

Anna Moulin

Anna har læst zoologi på University of Exeter i England. Hun er ved at t i over et år og har studeret mange forskellige fugle over hele verdenen. Hun er for nyligt kommet hjem fra Peruvian Amazon, hvor hun studerede papegøjer, parakitter og andre jungle-fugle. Anna er den første deltager i ’The Scandinavian Triple’, som en af vores samarbejde med Lista Fuglestasjon i Norge og Ottenby Fågelstationi Sverige. Anna skal være en måned på alle 3 stationer og starter med april her på Skagen Fuglestation!

AnnaMoulin

Peter Denyer

Peter er erfaren observatør og ringmærker fra Sussex i England, og har arbejdet med mange moniteringsprojekter i Storbritannien for bl.a. British Trust of Ornithology (BTO) og har ringmærket på Long Point Bird Observatory i Canada. Efter at have været på fuglestationen i foråret/sommeren 2018, vendte Peter tilbage i februar, hvor han gjorde en stor indsats med at forberede forårssæsonen. I starten af april fortsatte Peter videre på et nyt vadefugle-eventyr i Delaware, USA. 

Peter Denyer

Tidligere år

Frivillige fra tidligere år, som har arbejdet på stationen i et måned eller mere:

2018: Morten Jenrich Hansen, Peter Denyer, Michele Pes, Molly Brown, Lisa Vergin, Daniel Bloche, Sarah Bedford, James Butcher, Dante Shepherd, Sasha Munters, Erik Krasmhøj.

2017: Morten Jenrich Hansen, Athena Valentin Jensen, Friederike Drünkler, Irina Bregenzer, Johan Frölinghaus, Klaus Malling Olsen.