På Fuglestationen arbejder vores dygtige ringmærkere, observatører og formidlere med at gennemføre de daglige aktiviteter. De er alle båret af en særlig passion for fuglene, og glæder sig til at tage i mod jer, og give indblik i fuglens spændende univers! Her kommer en lille præsentation af de frivillige som er her i en længere periode.

Morten Jenrich Hansen

Morten har været ansat som ringmærker på stationen, og har været det siden foråret 2015. Han har set på fugle fra barns ben af og har bl.a. tidligere arbejdet som observatør på øen Langli i Vadehavet tilbage i 1995 og 1996. Før Morten kom til Skagen arbejdede han som laborant. Morten er en meget erfaren ringmærker og har tidligere efterår ringmærket en hel del ved Nr. Lyngvig Fyr på eget initiativ, ligesom han har været engageret i CES-mærkning ved Brabrand Sø, sammen med andre østjyske ringmærkere. Morten deler rigtig gerne ud af sin viden om ringmærkning, og har gennem årene også lært mange af sine færdigheder videre til nye ringmærkere. Udover ringmærker fungerer Morten også som arbejdsleder og koordinerer derfor det daglige arbejde på stationen. Mortens foreløbig sidste sæson sluttede i juni 2018.

Michael Ancher

Michael har været feltornitolog siden 1960’erne, hvor han bl.a. så på fugle sammen med andre århusianske drenge. Siden 1972 har han været aktiv ringmærker og bl.a. kørt rundt i Midt- og Sønderjylland, for at kortlægge og ringmærke vandstære, isfugle og bjergvipstjerter. I den forbindelse var han også medlem af både den danske og den nordiske ’Vandstære-gruppe’. En overgang var han udstationeret på Anholt til optælling af måger samt terner i ’Ørkenen’ for Zoologisk Museum, hvilket sidenhen gav ham mod på også at prøve noget ringmærkning af på øen. Brabrand Sø tæt på hjemstavnen har også været et yndet ringmærkningsområde for Michael. Meget forståeligt blev Michael tiltrukket af fuglene og naturen i Skagen, og i 2005 købte han og familien et sommerhus på Nordstjernevej, hvor han har ringmærket i en længere årrække, og næsten hver weekend. I 2014 påbegyndte han en standardiseret ynglefugleovervågning (CES) for Zoologisk Museum samme sted, hvilket han nu sammen med Skagen Fuglestation føre videre. Michaels engagement og glæde ved ringmærkningen tager man aldrig fejl af, og hans altid imødekommende væsen skinner igennem hver gang man møder ham.

Dante Shepherd

Dante er en 17 årig meget engageret fuglekigger fra London. Han bruger det meste af fritiden i felten og har i kortere perioder også besøgt fuglestationer i Dungeness og Spurn. Sidste år vandt Dante en pris fra British Trust for Ornithology (BTO).; ”the Martin Garner Young Birder of the Year” for hans indsats og engagement i felten. Dante er en del af vores hold i marts/april, både som observatør, men skal også lærers op i ringmærkning, som vil tilføje endnu flere kompetencer til hans allerede imponerende færdigheder og viden.

Dante Shepherd

Peter Denyer

Peter er erfaren observatør og ringmærker fra Sussex i England, og har arbejdet med mange moniteringsprojekter i Storbritannien for bl.a. British Trust of Ornithology (BTO) og har ringmærket på Long Point Bird Observatory i Canada. Vi er glade for at kunne have gavn af Peters mange evner indtil slutningen af august.

Peter Denyer

Michele Pes

Michele er en erfaren og videbegærlig ringmærker og observatør fra Sardinen. Siden 2016 har Michele deltaget i flere forskellige projekter på både Sardinen, i Toscana og i Alperne, men prøver nu kræfter med Nordeuropa. Vi har glæden af Micheles kompetencer og selskab i både juni og juli.

michele2018

Molly Brown

Molly er 18 år og kommer fra Norfolk I England. Vi har den store glæde at have hende som ringmærker dette efterår. I England er hun tilknyttet en ringmærkningsgruppe, men for at lærer sig mere og få endnu mere erfaring, og derved også få opgraderet sin egen engelske ringmærkningslicens når hun rejser tilbage igen. Molly har vist sig at være noget af et naturtalent i ringmærkningen, hvor hendes færdigheder på dette felt er på et meget højt niveau. Med Mollys egne ord har hun bl.a. skrevet følgende om sine første uger på Fuglestationen: “We’ve been ringing every day the weather permits and any birds I struggle with we can take pictures of and study to a greater depth in the evenings so every day I’m becoming better. It’s really been a great experience so far particularly becoming friends with all the other volunteers and all the local birders”.

mollybrown