På denne side kan du finde både nye og gamle nyheder fra Skagen Fuglestation.Hætteklædt fugl gæster Skagen!

lørdag 3. juni 2017
Her til morgen røg en sjælden Hætteværling i nettet hos ringmærkeren ude på Grenen.

Ringmærkeren fik sig noget af en overraskelse her til morgen, da han kunne pille en smuk han hætteværling ud af nettet. Efter at være ringmærket og fotograferet blev den fremvist til de mange glade fuglekiggere, som var så heldige at være i området.

Hætteværlingen er en meget sjælden gæst på vore breddegrader, hvor de typisk er dukket op netop i det sene forår. Arten yngler i Sydøsteuropa, nordlige Mellemøsten samt Kaukasus, og overvintrer i Indien, så fuglen har skudt lidt for langt over mål på sit forårstræk. Det er kun femte gang at en hætteværling gæster Skagen. Det seneste fund stammer fra september 2015. I Danmark har der hidtil været i alt 28 fund af arten.

Fuglen blev bestemt til 2k+ han. Arten kan om foråret ikke aldersbestemmes da både de unge 2k fugle og adulte har fældet hele deres fjerdragt i vinterkvarteret, og de ser således ens ud her om foråret. Hunnerne er mere anonyme end hannerne og har bl.a. ikke den sorte hætte. Foruden hætteværling er der i dag bl.a. også observeret den sjældne Rosenstær i området. Juni måned er et måned som ofte har budt på store sjældenheder i Skagen, så vi kan kun opfordre til at komme op og lede videre efter flere sammen med os. Det næste store hit ligger lige om hjørnet!