På denne side kan du finde både nye og gamle nyheder fra Skagen Fuglestation.Afrunding af Fuglefestival og åbning af Det Grå Fyr.

søndag 4. juni 2017

Fredag den 12 maj 2017 var en skelsættende dato for alle omkring Skagen Fuglestation. Her blev stationen nemlig officielt indviet som en del af Skagen Grå Fyr – Center for trækfugle. Op mod 1000 besøgende mødte op til indvielsen, som bl.a. indledtes med taler fra Miljø – og Fødevareministeren, Borgmesteren, Skovridderen, Realdania og DOF’s formand Egon Østergaard, hvorefter snoren blev klippet, og de besøgende kunne gå ind og opleve den nye flotte trækfugle-udstilling.

Fuglefestivalen, arrangeret af Skagen Fuglestations Venner og Fuglestationen, startede allerede fredag formiddag, hvor der i Fyrhaven var opstillet telte helt frem til søndag formiddag. Her kunne besøgende bl.a. afprøve nye populære kameraer fra Olympus, samt kikkerter og teleskoper fra Swarovski. Ligesom teltene fra Naturbutikken og DOF-Nordjylland også blev flittigt besøgt. Fredag aften var der et lille traktement og tale fra Egon Østergaard, for at markere at Skagen nu endelig har fået sin Fuglestation efter mere end 40 års arbejde – og så endda lige op af det ikoniske Grå Fyr!

Gennem alle tre dage blev der gennemført mange ture udi området. Venneforeningen havde bl.a. ture i Grenen-området, langs stien fra Nordstrand – Fyret og i Råbjerg Mile. Vicky Knudsen og Anders Nielsen tog lørdag børn og unge med på en frisk tur langs Sandormsporet, og samme dag gennemførte Olympus en fototur i området med Henrik Haaning som turleder

Alle tre dage stod Klaus Malling Olsen og Lars Grøn klar på Nordstrand til det populære ”Open Air” og fortalte engageret om de mange trækkende rovfugle, og det der ellers kom forbi. Lørdag aften blev der afholdt et velbesøgt dobbelt-foredrag på Kappelborg med Dick Forsman og Lars Svensson, som gennem mange år har høstet stor anerkendelse for deres studier og publikationer. Vi kom her vidt omkring lige fra Rovfugle i afsidesliggende bjergkæder til småfuglestudier på museums-samlinger.

Pressen var i perioden mødt talstærkt op både fra radio, DR og TV2. Tv2-Nord producerede desuden en 40 minutters reportage fra Festivalen som sidenhen er genudsendt mange gange. Inde på Fuglestationen på 1. sal var der i perioden også godt med gæster i dagene. Kasper Thorup og Jesper Johs. Madsen fra Ringmærkningscentralen samt Lars Svensson gæstede os i dagene, sammen med repræsentanter fra vores nye norske venner på Lista Fuglestasjon.

Både festivalen og åbningen af Fyret var uden tvivl en stor succes, og vi vil gerne takke alle jer som deltog, og ikke mindst alle jer som har bidraget, stort som småt, med at få det hele til at lykkes. Vi ser allerede frem mod næste års Fuglefestival, som vi vil arbejde på at gøre om muligt endnu større! Så sæt kryds i kalenderen d. 11-13 maj - 2018!