Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Stadig vinter

tirsdag 7. marts 2017
af MJH

Vejr: Vinden havde lagt sig lidt gennem natten og var drejet til nordøst, hvor den blev hele dagen. Var af jævn styrke og aftog yderligere til svag vind i aftentimerne. Det var dog stadig koldt med temperature fra -2°C til lige over frysepunktet. Skydækket vekslede med en del huller og solskin ind imellem. Sigten var egentlig god, men specielt i morgentimerne var der kuldeflimmer lavt over havet.

En dag med en del aktiviteter omkring fuglestationen, hvor der var gang i maling inde døre og både brolægning og planering af p-plads udenfor. Fik besøg af teknikeren, der skal lave trækfuglecenterets internetforbindelse og han åbnede et midlertidigt netstik til stationen, så jeg kan få en hurtigere forbindelse end det mobilmodem jeg selv har medbragt.
Midt på eftermiddagen fik jeg et uventet besøg af to lydteknikere, der har fået opgaven med at lave lydoptagelser til udstillingen, så det blev igen en dag med lidt rundvisninger i bygningen.

Ind imellem tog jeg ture ud i kulden med obs ved Kattegat og Fyrhaverne, men det gav ikke mange fugle, selvom bølgerne var klart mindre end det foregående døgn og rastende fugle på havet var lettere at finde. Udvalget af arter var dog det samme som de foregående dage og ingen af dem gav større tal.
Brugte derfor middagen på en tur ind til byen og fik handlet mad ind til de kommende dage.

Fra kl 16 mødte jeg Erik Christoffersen ude på Grenen og fik endnu engang gået igennem det kommende ringmærkningsområde. Rigtig flinkt af Erik, at bruge en time efter arbejde på at mødes med mig og dele hans erfaringer med tidligere tiders ringmærkning derude.

Vintervejret har gjort, at vi udskyder etableringen af netbaner til starten af næst euge, men der er stadig mange gøremål mkring stationen, så selv uden ringmærkning bliver jeg ikke arbejdsløs de næste dage.