Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (158)2023 (289)2022 (292)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)
Se indlæg fra måned: mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (30)juli (31)aug. (31)sept. (30)okt. (31)nov. (28)dec. (6)

Stille og rolig dag

mandag 6. december 2021
af Jonas Pedersen

Hej alle d'gode folk derude!

Idag tog vi det helt roligt og planen var at vi skulle rundt og tjekke lidt forskellige steder i Skagen. Simon kom omkring solopgang også kørte vi sammen til Højen fyr. Jeg havde set mange måger sidst jeg var der på min gåtur, bla en god sjat hættemåger og det er jo giftigt.

jonassimondec2021

Der var knap så mange måger denne gang, men de blev da tjekket. Det samme gjorde krattet men det kunne ikke bliver til mere end lidt finker og mejser.

Efter det kørte vi til vesthavnen hvor der lå en død søkonge som kunne komme med til fryseren. Så tjekkede vi den lange mole og nogle havnebassiner. Rødlom, Toppet skallesluger, men ellers ikke så meget. Derefter havde Simon et møde så jeg blev smidt af ved kirkegården hvor jeg påbegyndte en god lang gåtur. Kirkegården gav lidt vindrosler, sjaggere og en overflyvende lille korsnæb, men ikke den cedar silkehale jeg havde forventet;)

Simons møde gik ud på at få sat en ansøgning i skabet om at søge nogle penge ved nogle fonde. Jeg bevægede mig mod Byfogedeskoven og Drachmannsvej. Men jeg så ikke noget, og det var koldt. Så jeg gik til pølsevognen, fik en ristet og en toast og selvfølgelig en lille snak med de lokale pølsevognsbeboere.

Derefter gik turen igen ud på havnen bla. med visit hos havnevagten. Igen mange sølvmåger, men intet andet. Så da Simon var færdig købte vi ind og hentede Thomas Vikstrøm som skal være på stationen lidt, og deltage i morgendagens bestyrelsesmøde for stationen. Vi kørte sammen til østhavnen og så som forventet ikke så meget. Der er faktisk skuffende få måger på trods af den slemme slemme kulde vi har lige nu.

sokonge dod2021Søkonge på vej i fryseren efter den er jounaliseret 

Så vi kørte hjem med sagerne, Thomas birdede lidt fra bunkeren nede på sønderstrand og så bla, skærpiber og Havlit 2.

Jeg fik arbejdet lidt på nogle SU-rapporter fra efteråret og Simon lavede lækker italiano spaghettio(smagte i øvrigt skide godt)

Til aften forsøgte vi igen natfangst og vi så da fire skovsnepper, men igen intet held. Det er som om at jeg er dømt til aldrig at fange noget på natfangst, men det er os fint når spejlnettene er så gode ved mig.

imorgen skal der forhåbentlig ske nye store ting! Jeg tager måske et smut ud på Grenen efter lidt snespurve, men ellers skal jeg pakke og gøre lidt rent før jeg tager hjem imorgen eftermiddag. 

Hyg jer rigtigt meget!
-JP

Folk: Simon S. Christiansen, Thomas Vikstrøm og Jonas Pedersen

Kold men god dag

søndag 5. december 2021
af Jonas Pedersen

I dag var det simpelthen bare så koldt. Altså virkelig koldt. Frostgrader og rigtig slem vedvarende vind fra nordøst. Men jeg tog alligevel på morgenobs godt pakket ind. Jeg sad ude på Verdens Ende med Rolf og vi havde da en fin morgen. Rolf fandt en søkonge og senere kom der også en islom. Men det var bare så koldt, så det var altså hurtigt hjem igen. Der kom igen i dag også rider og alkefugle trækkende ud af Kattegat. 

Da jeg kom hjem i varmen fik jeg sorteret lidt i ringmærkningspælene og spist noget god frokost. Så kom Simon på besøg og vi besluttede at vi ville forsøge os med noget natfangst. I mellemtiden fik jeg arbejdet lidt på SU-beskrivelsen af Isabellastenpikkeren ved Blåvand sammen med David, så skal den nok være hjemme.

Så fik jeg indtaget noget af vitaminbomben til aftensmad og derefter tog vi på natfangst. Desværre gjorde sneen det umuligt... Det var for lyst og vi larmede meget når vi gik i sneen. Vi så 10 skovsnepper, en (hus)mår og lidt rådyr men intet fik ring på i aften.

Jeg fik heller ikke taget nogle billeder idag. Så det må i klare jer uden, i kan prøve at forestille jeg 10 fingre der er helt blå af blodmangel. Det er sådan nogenlunde dagens tema.

-JP

Folk: Simon S. Christiansen, Rolf Christensen og Jonas Pedersen

Den lange lange lange mil

lørdag 4. december 2021
af Jonas Pedersen

Hej igen alle kære læsere af denne kære blog.

Som jeg nævnte i går, var det tid til en lang gåtur på stranden. Det krævede også en god morgenmad, så jeg spejlede nogle æg og kørte dem på en slat rugbrød, det var godt. Også lige igen med Bowies album "Low" så var man klar. Det album er bare så godt, lige nu er "Always crashing in the same car" og "Be my wife" klart på toppen af listen over sange der kan køre på repeat hele dagen.

Simon kørte mig til Højen og jeg gik derfra og til Grenen.
Jeg havde forberedt mig godt med vand og chokolade, kikkert, kamera, optager og en taske til døde fugle. Dem fandt jeg dog ingen af. Måske man skulle have kigget på sydkysten med denne vindretning?

I stedet har der været nogle levende fugle, og det er jo også dejligt. Høfderne ved Højen gav mange skærpibere og klitterne langs var hjemsted for mange gulspurve. For enden af Buttervej rastede der rigtigt mange måger, og her var det ikke bare sølvmåger, der var også storm og hætte så det var bestemt lovende, men jeg fandt ikke noget særligt der.


IMG_20211204_090848108_HDR.jpg

Ved Buttervej gik jeg lige indlands og tjekkede farmerstien og industriområderne men der var ikke super mange fugle desværre. Tilgengæld var der flot og vindstille.

Da jeg nåede ud på grenen blev jeg mødt af en fin ung gråmåge. Noter her de hvide yderste håndsvingsfjer og "tændstiksnæbbet"
bap.png

Og så var det ellers hjem. Til aften var jeg blevet lidt træt af at spise det samme som dagene inden, så jeg lavede nogle tilfældigt stegte grøntsager med kokosmælk og det er også bare en sikker vinder. I øvrigt en vitaminbombe hvis man bruger de rigtige grøntsager (Brocoli går man aldrig galt med).

Efter frokost er det også lige vigtigt at nævne at jeg var ret træt. Jeg lagde mig i hvert fald på sofaen og skulle se noget film. Jeg faldt meget hurtigt i søvn og sov i to timer. Da jeg vågnede, var jeg så træt at jeg gik i min seng og sov to mere. Sådan.

Og tro det eller ej, nu er jeg i seng igen og jeg er klar til at sove lidt mere.
De mange felttimer herover de sidste par måneder slår virkelig til nu her. Energi er der ikke så supermeget af, men motivationen fejler stadigvæk ikke noget!

Folk: Simon S. Christiansen og Jonas Pedersen

Havtræk igen og mislykket mågeforsøg.... igen

fredag 3. december 2021
af Jonas Pedersen

Ja godaften d'herre d'damer og alle d'gode folk derude.
Jeg er på pletten igen her kl. sengetid om aftenen og nu er det tid bloggen!. Idag stod jeg op, det gør jeg faktisk hver dag, men idag var lidt særligt, og det var fordi jeg bare følte mig frisk. Normalt er jeg lidt halv groggy, og det kender i nok godt! Så derfor var det bare rigtig dejligt at gå ud i køkkenet,  og gøre mig klar til dagen.

Jeg tog ud på Verdens Ende 1 igen og som igår var der faktisk et rigtigt fint havfugletræk med lommer og alkefugle i front. I den milde vind kom der også lidt småfugle, bla misteldrosler og sjaggere. Simon er nu tilbage i Skagen og han gik en tur rundt på Grenen der resulterede i duehøg og 2 sortstrubede bynkefugle. 

Resten af morgnen gik med at se på måger. Det var dog mest af alt bare sølvmåger både på stranden og på havenen, som jeg besøgte med Simon. Vi tog derfor hjem i varmen for vejret var godt nok blevet noget møg.

Vi prøvede lidt med en lille ruse til pibere på stranden men ingen succes. Derefter stod den for mit vedkommende på lidt terpning af diverse småfugle og måger.

Planen blev lagt for imorgen. Den heeelt store strandtur ligger i tasken. Her håber jeg selvfølgelig på store ting som Ismåge, ørkenstenpikker, hvalros og sidst men ikke mindst en glad Igor der er et smut ude på stranden. 

Udover det vil jeg kigge efter døde havfugle som er skyllet op på stranden. Efter den her omgang med snestorm er det muligt der ligger lidt rester af en mallemuk eller syv, men det får jeg at se!

IMG_20211203_184932007.jpg


Vi ses imorgen venner!
-JP

Folk: Simon S. Christiansen og Jonas Pedersen

En fin morgenobs og en flot dag

torsdag 2. december 2021
af Jonas Pedersen

Hej igen allesammen, så kom dagen derpå og der var rigtigt flot i dag med aftagende Nordøstenvind og lidt skyer på en ellers klar himmel.

Jeg tog ud på morgenobs på Verdens ende og sad med Rolf og talte træk.

Det gik fint idag og der var okay med tal nok efter gårsdagens snestorm. Alkefugle og rider dominerede og særligt den første time var indbringende men det døde hurtigt ud.
Udover det kan der nævnes, Bjergpiber 2, Blå kærhøg, Mallemuk og nogle sene sangdrosler. Rolf havde også sanglærke og munk.

IMG_20211202_102803936_HDR.jpg
Dagens obspost

Dagens obs

Efter det tog jeg med Jørgen og Igor en tur ud på stranden for at kigge måger men det kunne ikke bliver til mere end sølvmåger, dog var der rigtigt mange af dem.

Så var det hjem til frokost

Og her sad jeg med lidt gode rester fra igår, en øl og David Bowies konge album "Low"
IMG_20211202_125430945_HDR.jpg

Så bliver livet ikke meget bedre

Efter det var det ud igen. Jeg gik en lang tur ud til Grenen, langs nordkysten til Batterivej og ned igen til Bøjlevejen og tilbage ad Batteriskoven og Fyrvej, dog var der ikke meget at berette, men flot, det var det.”


IMG_20211202_142744022_HDR.jpg
Nordkysten

IMG_20211202_152013764_HDR.jpgBatteriskoven

Til aften var det film og hygge.
Håber i har haft en god (Måske snefri?) dag og at det bare har været hygge rundt omkring. Ses imorgen
-JP

Folk: Rolf Christensen, Jørgen Kabel, Igor og Jonas Pedersen

Så er der snestorm

onsdag 1. december 2021
af Jonas Pedersen

Hej igen allesammen

Så er jeg tilbage på toppen af Danmark, denne gang med noget andet vejr end sidst jeg var her i sommers. 

Jeg ankom omkrig middag idag hvorefter Jørgen var så venlig at køre mig ud til stationen. Det er jeg meget glad for, og det er fordi det blæste og sneede helt vanvittigt.
Det var et glædeligt gensyn med den gode Jørgen og ikke mindst Igor!
Jeg har ikke fået lavet så meget idag, men har været en tur rundt på grenen og har taget nogle billeder af snestormen. Det bliver nok endnu pænere imorgen når vinden lægger sig lidt og det sidste sne er faldt.
IMG_20211201_135323559.jpg

Vejen ud mod Jennes Sø
IMG_20211201_140027267.jpg
Ellekrattet
IMG_20211201_143944960.jpg
ASF's obspost "Sandklit" måske den skulle omdøbes til Sneklit?
IMG_20211201_144928014.jpg
Nordstrandsvej nu godt tildækket.
IMG_20211201_134512992.jpg

Vejret krævede god beklædning, måske jeg mere ligner en bankrøver end en birder.

Imorgen står den på noget morgenobs også må vi se hvad eftermiddagen bringer.

Indtil da, ha det godt!
Vi ses
-JP

Folk på stationen: Jørgen Kabel, Igor og Jonas Pedersen

Bladfugle og sidste frivillig

søndag 28. november 2021
af Rosalina Sø Leth-Nissen

I dag sagde vi farvel til Angela og Robbie. De tog toget i formiddags og er nu på vej hjem. Vi kommer til at savne jer!

Jeg er nu den sidste frivillig på stationen, og selvom det lidt føltes som om man er det sidste barn i SFO'en som ikke er blevet hentet endnu, så er det nu meget hyggeligt at have lejligheden for mig selv. Jeg har brugt dagen på at rydde op og Simon og jeg har lavet ugens live-video for Fugle for Alle https://fb.watch/9zqRbJrOuE/ 

Derudover har vi været en tur på genbrugsstationen med en masse affald fra gårsdagens oprydning. Jeg skar mig dog desværre på et stykke glas derovre, og var lidt nervøs for at blodet fra min hånd ville svine Simons nyrengjorte bil til. Heldigvis er de eneste spor fra turen kun alt det sand fra mine gummistøvler som jeg slæbte ind. 

I eftermiddags sad jeg og rensede kikkerter og så Ondskabens Hotel (The Shining). Det synes jeg passede til lejligheden når jeg nu er alene i den gamle fyrmesterbolig med en begyndende snestorm udenfor. Jeg skal nok sørge for at holde mig beskæftiget og undgå at snakke med eventuelle blåkjolede tvillingepiger der kunne lure rundt her på gangene.

goodbye

bladfugl

Folk på stationen: Simon S. Christiansen, Rosalina Sø Leth-Nissen, Robbie Lawler, Angela Di Pumpo og Jørgen Kabel.

Klik her for at se dagens observationer fra DOF-basen af fugle i Skagen

Season greetings and goodbye

lørdag 27. november 2021
af Robbie Lawler

The season draws to a close and the observatory is busy preparing for the winter. We spent the day deep cleaning both the apartment and the guest apartment. Myself and Angela are leaving tomorrow so there will be very few left at the station. 

woodcock.jpg

Last night we caught two Woodcock (skovsneppe) after the blog was written. The Woodcocks were the last birds of mine and Angela’s time in Skagen, but hopefully not the last of our ringing careers. The total number of birds ringed this Autumn has been lower than the recent average – however – it has been a remarkable experience for the team, and thus we are sad to see it come to an end.

woodcock_2.jpg

The Autumn season draws to a close and we all head to our own corners of Europe for the winter. With two Barn Swallows being seen yesterday, it feels like Spring must only be around the corner, unfortunately, it will be some time until most of us see our next Hirundinidae. I will keep my eyes on the sky, waiting for my first Swift (Mursejler) and my ears will be waiting for the first Cuckoo (GØG) call of summer. In the interlude between Autumn and Spring I hope we all get some nice winter visitors, perhaps the Waxwings (Silkehale) will finally appear in Skagen in large numbers.

I hope this isn't goodbye for long

Folk på stationen: Simon S. Christiansen, Rosalina Sø Leth-Nissen, Robbie Lawler, og Angela Di Pumpo.

Klik her for at se dagens observationer fra DOF-basen af fugle i Skagen

Swallows and tristis

fredag 26. november 2021
af Rosalina Sø Leth-Nissen

Robbie went observing and walked towards Nordstranden to look for gulls. Not many birds, but he did see two swallows that haven’t migrated yet. We hope that the bad weather will inspire them to fly towards a warmer climate.

Angela and I opened the nets this morning at Grenen Sø to try and catch the waterpipits. We didn’t catch any, and we then took down the nets for good.

Simon saw a Caspian gull (caspisk måge) and witnessed our last failed attempt for catching waterpipits (bjergpiber). He did see a Siberian chiffchaff  (sibirisk gransanger) in the afternoon though.

This afternoon Angela and Robbie took the rest of the bicycles up to the attic to stay throughout the winter.

Angela and I went to Kabeltromlen and brought back the rest of the poles and anchors, so now Kabeltromlen is clear of our stuff.

Folk på stationen: Simon S. Christiansen, Rosalina Sø Leth-Nissen, Robbie Lawler, Angela Di Pumpo, Amandine Dore og Mogens Erlandsen.

Ringmærkning (Stald Grenen)

skovsneppe - 2

Klik her for at se dagens observationer fra DOF-basen af fugle i Skagen

Still trying to catch the Purple sandpiper... and Sanderlings

torsdag 25. november 2021
af Amandine Doré

Yesterday evening, we all enjoyed a very nice "Julefrokost"  with a full table of traditional danish food, some schnaps and beers and a very tasty apple crumble for dessert. Jørgen, Oluf and Knud had joined us for this evening and it was very nice to have them. 

WhatsApp Image 2021 11 25 at 16.49.24

This morning, we had a bit of a sleep in and then went on with the daily activities.

I left early to set up the whoosch net on the beach, close to Kattegat bunker, to trial to catch some Sanderlings (Sandløber). When I arrived there, there was a flock of around 20 Sanderlings, and, surprisingly, a Turnstone (Stenvender) among them. Unfortunately, after a few hours of waiting, I did not catch any Sanderlings, even though they stayed and fed not far from the trap. 

20211125 102859

Robbie went observing at the End of the World 3, and stopped a few minutes where I was sitting waiting for the sanderlings. When a couple of Sanderlings flew off, they were joined by a small, darker-colored wader, which was the Purple sandpiper (Sortgrå ryle) that Robbie had been observing for several days around the beach.

Robbie then left for Grenen tip, as there was a high amount of gulls there. He was hoping to find a rare gull among them, but there wasn't any.

Angela and Justine opened the nets in the garden but had to close them because of the intermittent rain. They did some net sewing meanwhile and later went for a walk around the beach and Ellerkrattet, where they observed a large flock of siskins (Grønsisken). 

We then all gathered for lunch and tried again the garden nets without success. 

It was also Justine's last day at the station and she left us at the beginning of the afternoon... We wish her a nice trip back to France and hope she will come back to visit Skagen soon!

The afternoon was filled with diverse tasks, including net sawing, some pictures sorting, attic cleaning, etc... Mads Oddetshede came to the station for a meeting with Simon in the afternoon for a couple of hours.

Just before the sun sets, Angela, Robbie and Simon went out to try to find and catch the Purple sandpiper. They found it on the way back to the lighthouse, but couldn't catch it... 

Klik her for at se dagens observationer fra DOF-basen af fugle i Skagen
Folk på stationen: Simon S. Christiansen, Rosalina Sø Leth-Nissen, Robbie Lawler, Angela Di Pumpo, Justine Costa, Amandine Dore, Mads Oddershede


 


1  |  2  |  3  |  ...  |  28     NÆSTE