Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (108)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)
Se indlæg fra måned: mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (16)

An imperial visit to Skagen

onsdag 16. juni 2021
af Michaela Berdougo

Hi folks! :)
Sorry for the late blog post, we went to catch Nightjars - Natravn last night! It will be explained in the next blog post.

I hope you had a great week!

Today we opened the nets a bit later, as we planned on going out to Sandmilen for the whole night. All of us went ringing as yesterday was the last observation day. We had a guided tour with 6th graders, where Jonas learned from Simon how to present what we do. Ringing was slow with around 10 birds, but it was really nice weather.

After having lunch, we all took a nap to prepare for the night that was coming. A potential Eastern Imperial Eagle - Kejserørn was called out from Flagbakken going south, flying really low. We weren't really sure if biking after it would be worth it, but while Taiama and Mikkel went grocery shopping with Jan and Kristine, Jonas and I decided to go to Store Klit, hoping it would come back up north. Not much happened in the two hours we were there, except that I had my first proper fox sighting! As we decided to leave, I spotted a big raptor flying in the plantation. As I took my binoculars, I had a feeling that could be it. "Jonas there's an Eagle!" - "Where?!" - I don't know I don't see it anymore. It was going left, it's behind those trees. Fuck."... "Right there! Going right!" And it was it. IT WAS THE IMPERIAL EAGLE. Holy shit!! If you haven't done so, listen to Jonas' Zello calls. You can feel all the excitement that happened afterward, except you can't see all the dance moves and screams of joy. :P We had incredible sightings of the bird which turned out to be an immature bird. As no one else reported it on Zello, we thought no one else got to see it. Fortunately, Jørgen Kabel and Oluf Lou did and took pictures of it!

P6171737.jpg
Photo: Jørgen Kabel from the 17th of June, 2021

It went down towards Sandmilen, so Mikkel, Taïma, and Jan drove to try and find it, unfortunately without success. It has not been seen again today.

Our new volunteer Frank, freshly arrived from the UK, got picked up by Simon at the train station and joined us for a lovely dinner prepared by Jan and Kristine. Simon and Lisa joined us, too. We tried to nap again before going out with Lars Bo Jacobson to try and catch Nightjars - Natravn, but that turned out to be unsuccessful for all of us.

I will leave Frank to write about our fun night out in the next blog post, and hope you enjoy this one in the meantime!

Ringing (Kabeltromlen): to be updated

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Lars Bo Jacobson, Jan Hjort, Kristine, Taïma Lorentzen, Jonas Pedersen, Mikkel Friborg Mortensen, Frank Osterberg og Michaëla Berdougo.

Skagen bliver ved og ved

tirsdag 15. juni 2021
af Jonas Pedersen

Hej alle, og velkommen til endnu en af de store. 
Der er meget at sige og mange gode oplevelser. Så snup en øl, put popcornen i mikroen og find fodstolen frem, der er ihvertfald det vi har gjort for at fejre denne fede dag.

Vi starter ud med en god morgenobs hvor vi fokuserer særligt på havfuglene. Vi placerede os derfor ude på verdens ende 3 sammen med Jan og Kristine og håbede stort på skråper. De kom ikke, endnu hehe. Men vi morede os med lidt mukker, almindelig kjove og til sidst en fin 2k sorthovedet måge som Jan fandt. Det var også Taimas første morgenobs heroppe og hun lærte nogle gode ting. Michaela følte sig også mere forberedt på mallemuk bestemmelse. 
IMG_20210615_210936.jpg

Efter obsen smuttede vi hjem og nåede lige at sige farvel til Rasmus der var på vej ud af døren. Han skulle være blevet... Men måske er det hans afgang der gav vej til sjældne fugle. For da der var blevet sovet lur og spist mad blev der meldt om Bonapartemåge i havnen, det var dog igår den var blevet fotograferet.
Men alligevel!! Mikkel tog straks til havnen for at genfinde fuglen.

Michaela, Taima og jeg blev hjemme og prøvede at finde ud af noget med noget corona-vaccine. Jeg var heldig og fik tilbudt en tid i Frederikshavn kl 15:40. Taima fik også en tid i næste uge. 
På vejen til toget skulle jeg naturligvis forbi havnen for at kigge efter mågen.
Et minut efter at jeg er ankommet sender Mikkel et billede af en måge han fandt som der bestemt ligner den lille bonaparte-badboy og vi ser fuglen raste fint.
0_IMG-20210615-WA0002.jpg

IMG_20210615_132657835_HDR.jpg
Så er det vaccinationsstid for mig i Frederikshavn, og pandekagetid for de andre. Da jeg er midt i Frederikshavn får jeg meldningen på zello. Vores kære gæst Jan finder Kuhls skråpe i Skagen rev... Fuck... Jeg fræser til toget og når lige at få min cykel og mig selv med. De andre løber ned på stranden men fuglen er besværlig.
Den pludseligt meget lange togtur er færdig og jeg fræser til fyret med en forventning om at fuglen er væk. Til min store overraskelse var den der stadig og vi får alle set fuglen fint.
IMG_20210615_210948.jpg

IMG_20210615_210944.jpg
Mikkel og jeg tager sammen med Erik ud til spidsen for vi vil se fuglen bedre, og hold da op en god ide. Fra spidsen ser vi den tæt på og i meget godt lys før den stikker af mod nordvest.

Til aften stod den på fejring med Chili sin carne og en liiiille tår øl. SÅDAN!

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af fugle i Skagen

Folk: Simon S Christiansen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Michaëla Berdougo, Mikkel Friborg Mortensen, Erik Christophersen, Lisa Vergin, Taima Lorentzen, Jan Hjort, Kristine og Jonas Pedersen

Grønsisken og Karmindompap

mandag 14. juni 2021
af Taïma

Hej allesammen,

Dagen startede tidlig, med Jonas og Michaela der åbenede net. Det var rejtig blæsende, kun 7 net kun være openede, men på sisdte runde har vi 18 net åbenede. Højdepunkter var en flot 3k+ Grønsisken i net og en Carmin Dompap i buske. Rasmus ringmærkede den Grønsiksen fordi I dag var hans sisdte dag herope på Fuglestation. 

7e970bbc-e4d9-4258-abf1-f9c9f4e87cb4.JPG

Grønsisken , Foto: Rasmus Matthiesen-Juhl 

38425b30-75b4-4f2f-a8d6-63a9475037f1.jpg

Carmin Dompap, Foto: Simon Christiansen

Når Rasmus, Jonas, Michaela og jeg ringmærkede, Mikkel og Jonathan observeret, de så en flot 3k+ Arctic Skua og efter tag Jonathan afsted. Jeg håber du nød dit ophold her. 

I eftermiddage, Rasmus lavede en præsentation om Falk aldrende, og Mikkel viste os hans flot arbejde om rødhals trek og vind. Jeg lærteen masse fra bege præsentationer, mange tak !

I alt var det en godt første dag i Skagen for mig, jeg har lige kom fra blåvand fuglestation, hvor jeg har mødet dejlig menske og lærte meget om fugle.

Godnat !

Dagens ringmærkning :

Kærsanger - 1

Rørsanger - 2

Gærdesanger - 2 

Munk - 1

Gransanger - 3 

Løvsanger - 1

Bogfinke - 3

Grønsisken - 1 

Gulbug - 1

Sum =15 

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af rovfugle i Skagen

Endnu en blæsende dag

søndag 13. juni 2021
af Jonatan Rumle Pedersen

Hej alle sammen

I dag har igen været en blæsende dag, hvor vestenvinden har domineret Skagen, det har blæst hele weekenden, så der har ikke været så mange fuglene på vingerne, heroppe desværre, men tilgengæld lokker den kraftigere vind stormfuglene herop. I dag tog mig og Jonas obsposten ude på grenen, vi stå op kl. 4. 00, og cyklede derfra ud til Grenen, hvor Jonas efter en time fandt en almindelige skråpe trækkende nordvest, jeg nåede desværre ikke at se den, fordi  den var for lang væk til mig. Jonas skrev ud på vores Messenger gruppe, og sagde vi havde fundet en almindelige skråpe, med det samme kom Mikkel op til Grenen, fordi han rigtig gerne vil se den, men vi havde desværre ikke heldet med os i dag. Da vi stod oppe på Grenen gik det pludselig op for Mikkel, at han skulle aflevere sin opgave i morgen, så derfor blev han lidt stresset, og pakkede sine ting og gik hjem efter to timer, for at skrive sin opgave færdig. Ellers har der været mange mallemukker, hel op til 120 er talt morges, en del sortænder 2 almindelige kjover og 1 storkjove, storkjoven kom helt tæt ind på land, så alt i alt en rigtig fin observationsdag, med mange stormfugle i morgentimerne. 

Almindelig skrape

Aktiv foto 

Ellers i dag er der blevet gjort forskellige gøremål, Rasmus har været ude og købe ind til sin aftensmad, og været ude på grenen og observere sammen med os andre. Ellers har mig og Rasmus også brugt tid på indtastning af ringmærkningsdata. Michela har ordnet nettene, så det er helt klar til ringmærkningen den næste uge. 

Hen af eftermiddagen, tog vi alle ud på grenen, for at kigge efter skråper, fordi der er blevet set nogle rundt omkring i Danmark, så vi hoppede lidt på, at der ville komme en fordi igen i dag, men det gjorde der desværre ikke. Ellers var det rigtigt hyggeligt at sidde ude på grenen sammen med de andre, da varmen nu endelige er kommet Skagen. Mig, Jonas Michelea og Mikkel, gik en lille tur omkring grenen, i håbet om, at finde en sjælden fugl, men det lykkedes os desværre ikke. 

Mikkel blev færdig med en opgave i dag, som han har brugt rigtig lang tid på, så stor tillykke til ham

 Mikkel faerdig med opgave

 

Ingen ringmærkning, fordi vinden har været for kraftig, og er kommet fra vest

klik her for at se dagens observationer på dofbasen fra skagen fuglestation

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Jonatan Falke Rumle Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Jonas Pedersen, Michaëla Berdougo, Mikkel Friborg Mortensen og Simon Christiansen 

Blæsten fortsætter - men det giver tid til andre ting!

lørdag 12. juni 2021
af Mikkel Friborg Mortensen

Hej allesammen

Endnu en blæsende morgen og dag har vi haft heroppe i Skagen. Så blæsende at vi ikke kunne åbne nettene, så derfor kunne de fleste sove længe i dag. Jonatan og jeg tog tilgengæld ud på Verdens ende for at klare dagens morgen obs. Det var lidt sløvt med fugle derude i dag, i den hårde vind, men i Skagen er det bare sådan at selv på de dårlige dage så kommer der gerne en spændende fugl forbi uanset vejret og i dag var ingen undtagelse! Det var sådan at der kom lidt forskellige størrelser af trækforsøgende Stære (Sturnus vulgaris) flokke ud over Grenen i dag og i en af flokkene spottede jeg en flot Rosenstær (Pastor roseus) som er en sjælden gæst herhjemme, det varmede lidt på en ellers stille dag! 

Ellers blev det meste af dagen brugt på forskellige gøremål. Rasmus, Jonatan og jeg brugte noget tid på data indtastning. Michaela og Jonas sorterede i et foto arkiv og der blev ryddet op og vasket tøj. 

Hen af eftermiddagen cyklede jeg til havnen for at se om jeg kunne finde en spændende måge, i mens Jonatan og Rasmus fortsatte med data indtastning og Michaela og Jonas tog ud for at klargøre netbanerne som trængte til at blive "trimmet lidt" med verdens største (i forhold til Michaela, ihvertfald) hækkeklipper/trimmer (billede)

WhatsApp Image 2021 06 12 at 19.58.36

Jeg er sikker på at det bare er blevet super flot!

Efterfølgende tog vi ned og besøgte vores nabo "Blink" hvor vi hilste på de gode mennesker der arbejder der og nød en fadøl og noget lemonade - der bare var super lækkert! 

Jonatan stod for aftensmaden og efter det tog ham og jeg ud og kiggede på en masse måger der var landet lige ude på stranden ved Det Grå Fyr. Det var en god beslutning, da vi var så heldige at se både Rider (Rissa tridactyla) og en Almindelig Kjove (Stercorarius parasiticus) i lys form der stjal fisk fra mågerne. (se stemningsbillede herunder)

WhatsApp Image 2021 06 12 at 21.49.55

I morgen bliver det igen blæsende, men vi har heldigvis stadigvæk ting vi kan forberede til når vi igen kan ringmærke en af de kommende dage og så tager Jonas og Jonatan ud og obs'er i morgen - mon ikke de finder noget derude... godnat herfra!

Ingen ringmærkning i dag.

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen over fulge i Skagen

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Jonatan Falke Rumle Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Jonas Pedersen, Michaëla Berdougo og Mikkel Friborg Mortensen.

Havgus makes for more productive afternoons (... earlier naps :))

fredag 11. juni 2021
af Michaëla Berdougo

Hi folks! :)

I hope you had a great week!

Rasmus, Jonatan, and Esben opened nets at Kabeltromlen, while Jonas and I went to Sand Clit to observe, and Mikkel slept in, to work on his project.

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.11.05On the way to open nets

Lisa and Simon, who came back from Hirsholmine where they were ringing gull and tern chicks for a few days, joined for ringing. While slower than yesterday, they did catch a Grey Wagtail - Bjergvipstjert, the fifth of the season!

On the observation side, our highlights were an Arctic Skua - Almindelig Kjove, two Arctic Fulmars - Mallemuk, and an Arctic Tern - Havterne in winter plumage, or a second-year bird.

While it was foggy early on, Havgus came in and made it impossible for us to see at sea. We went for a walk and decided to take our scopes closer to the shore to observe gulls. We had some great views (my best to date) of an adult Black-legged Kittiwake - Ride, foraging really close by. We went home after that and took a well-needed nap.

In the afternoon, Mikkel worked on his project and wrote the first draft of his assignment; Jonatan went for a walk; Esben went back to Aalborg; Rasmus worked on sorting the picture archive out; Jonas and I went out to Batterskoven, then Buttervej where we had a lot of Marsh Warblers - Kærsanger. We also stopped at Byfogedeskoven before heading back home.

WhatsApp Image 2021 06 11 at 19.48.06Jonas at Byfogedeskoven

While Mikkel cooked dinner with the help of Jonatan, Rasmus, Jonas, and I went to the old lighthouse garden to set some nets up that will be used for ringing tours later on. We were each covered by 20+ mosquitos... We weren't very impressed.

Dinner was absolutely awesome and very needed! We won't be ringing for the next two days as it will be too windy, so we have planned some other maintenance tasks for the following days.

Wishing you a very good night, talk to you soon! :)

Ringmærkning 

Bjergvipbjerg -1

Vindrossel - 1

Kærsanger -3

Rørsanger - 1 

Gærdesanger - 1

Munk - 3

Gransanger - 1

Løvsanger - 1

Bogfinke - 5 

Sum 15 

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Esben E. Hansen, Jonatan Falke Rumle Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Jonas Pedersen, Mikkel Friborg Mortensen, og Michaëla Berdougo.

En dejlig dag med nogle gode højdepunkter

torsdag 10. juni 2021
af Jonas Pedersen

Halli hallo du! så er det torsdag
Der blev som altid stået tidligt op, Jonatan, Esben og jeg tog ud for at åbne net og det gik faktisk meget fint i ringmærkningen idag med en masse forskellige arter.

Efter første runde bliver vi mødt af Rasmus og Mikkel der viser os et billede af en lærke der har gået og fourageret på grenens parkeringsplads. Først tænker vi at det jo nok bare er en sanglærke. Men næbbet er alt for langt og spidst og den gemmer bare sin fine lille top. Det er jo nemlig den toplærke der nu har rastet på grenen i en lille måned. Fed obs!

IMG 20210610 185009

(Toplærken på grenens p-plads)
Michaela tager morgenen fri og har nu fundet sig noget at bo i i Lund til hendes studier, sådan! Hun tog også ud til skarvsøen for at lave vores tællinger som vi fortsætter på trods af den nye prædation af rederne. Her kom der også mange rovfugle som vi også så på grenen, det var bla. 2 gamle havørne, røde glenter, sort glente og andet blandet godt.

Ringmærkningen er god og højdepunkterne blive Skovskade, Sivsanger og en sen Vindrossel. Jonatan fik også ringmærket sin første fugl, en fin gulbug.
IMG 20210610 051346276

(Den sene vindrossel)

På obsen er der tåget så der bliver mest hygget med en fin syngende karmindompap.
Eftermiddagen blev brugt på afslapning, data, stranden og Jonatan fik set udstillingen nedenunder!

Ringmærkning(kabeltromlen):
Skovskade 1
Vindrossel 1
Kærsanger 1
gulbug 2
Gærdesanger 1
lille gråsisken 1
rørsanger 1
Løvsanger 2
Rødstjert 1
Gærdesmutte 1
Sivsanger 2
Munk 7
havesanger 1
Tornsanger 2
Bogfinke 2
Skovpiber 1
Fuglekonge 1
Gransanger 1
Sum 29

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Folk:  Stig og Grethe, Mikkel Friborg Mortensen, Michaëla Berdougo, Jonatan Falke Rumle Pedersen, Esben, Rasmus Matthiesen-Juhl og Jonas Pedersen

En stille dag

onsdag 9. juni 2021

En stille dag

Bogfinke, munk og gærdesmutte blev de helt store højdepunkter på morgenens ringmærkning ved Kabeltromlen. Faktisk blev det de eneste tre fugle vi fangede. ni sekundmeter fra vest er ikke det mest optimale ringmærkningsvejr. Michaela, Jonathan og jeg åbnede net her til morgen, imens Jonas kunne sove en time længere for derefter at tage ud og obse. Mikkel derimod var ikke stået op, da vi kom hjem fra ringmærkningen ved 8-tiden. Mikkel er snart i mål med sit projekt, og vi venter alle sammen spændt på den gennemgang han har lovet at lave for os her på stationen, så vi også bliver kloge på de radiotaggede rødhalse. Jeg sagde i dag også farvel til Oluf, da han smutter til hovedstaden i en uge, og jeg tager hjem fra stationen før han kommer tilbage.

Vi har i dag brudt rigtig meget tid på diverse data, så vi kan holde meget af i morgen fri (og få lidt øl i aften). Jonathan og undertegnede var også et smut i Netto for at proviantere diverse chip, slik og drikkelse. Den står på maks hygge i aften! Esben kommer også i aften, vi glæææder os til at se ham igen. Han er altid en garanti for højt humør og grin!

Jeg vil runde bloggen af, også må vi håbe på flere fugle i morgen!

 

Dagens Ringmærkning - Kabeltromlen

Bogfinke (chaffich) - 1

Gærdesmutte (wren) - 1

Munk (black cap) - 1

 

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Folk:  Stig og Grethe, Jonas Pedersen, Mikkel Friborg Mortensen, Michaëla Berdougo, Jonatan falke rumle Pedersen, Esben og Rasmus Matthiesen-Juhl

Den kraftige vestenvind dominere stadigvæk heroppe nord på

tirsdag 8. juni 2021
af Jonatan rumle falke Pedersen

Hej allesammen

I dag har været en stille og rolig dag, med kraftig vestenvind og ikke så mange fugle på vingerne. Planen var, at jeg skulle ud og se ringmærkningerne ringmærke fugle, men vinden var for kraftig her til morgen, så vi besluttede os til, at springe ringmærkningen over. Tiden var inde til, at jeg skulle op af sengen og ud på Grenen. Jeg tog min cykel cyklede ud til grenen, hvor jeg skulle hjælpe Mikkel med trækfugletælling. Efter dagens morgen aktiviteterne, skulle jeg hjem og læse op på, hvordan ringmærkningen fungerede, da jeg er helt ny på den branche. Senere hen på dagen, skulle mig og Rasmus ud, for at får noget frisk luft, vi fik set de sædvanlige rovfugle heroppe, desværre ikke noget sjælden, som man jo altid håber på. Efter vores går turen gik vi gang med data behandlingen af de ringmærkede fugle, hvor vi skulle indtaste, det manglende data omkring de ringmærkede fugle og vi blev næsten færdige med alt vores data behandling, så det var dejligt. I morgen stå dagen på ringmærkning meget tidlig, så det glæder vi os alle til, og håber selvfølgelig på noget stort i nettene.

Mig og Mikkel stod som sagt for morgen observationer på Grenen, den kraftigere vestenvind, har desværre skræmt nogle af fuglene væk fra Skagen, men der var da havørne (Haliaeetus albicilla) en rødrygget tornskade ( lanius colluio )en blå kærhæg (Circus cyaneus), og to tejster (cepphus grylle) som har været højdepunkterne for dagen. Og sidst men ikke mindst fik jeg set min første hugorm, hvillet var en kæmpe succes, da jeg synes en hugorm er noget af det sejeste.

Hugorm billede Aktiv foto

Jonas os Michaela, fik lov til, at sove længe i dag, da ringmærkningen var aflyst pga. kraftig vind fra morgenstunden, og det trængte de virkelig også til, kunne man mærke på dem. Senere på morgen tog Jonas og Michaela til skarve søen for at tælle de ynglende skarver, og se hvordan det går med skarve kolonien .Rasmus fik også lov til at sove længere, han har sovet hele 14 timer i dag, så han burde være frisk til ringmærkningen i morgen.

Så alt i alt går det meget godt på Skagen fuglestation, og vi håber alle på, at der kommer nogle seje fugle til os i morgen 

Folk:  Stig og Grethe, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Anders Rasmussen, Mikkel Friborg Mortensen, Michaëla Berdougo og Jonatan falke rumle Pedersen 

Skagen billede

Dagens udsigt fra det grå fyr 

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Klik her for at se dagens totaloptælling fra dofbasen af rovfugle i Skagen 

Rolige efterskælv fra weekendens fuglebonanza

mandag 7. juni 2021
af Mikkel Friborg Mortensen

Hej allesammen 

Så er de varme østlige vinde gået over i vest for det næste stykke tid og dermed lakker dette forårs træk stille og roligt mod enden - næsten! For i dag havde igen fornøjelsen af en Sort Stork (Ciconia nigra) der var trækforsøgende med op til flere Havørne (Haliaeetus albicilla) og Musvåger (Buteo buteo) ude på Grenen, alt imens vi var igang med dagens ringmærkning. Det var Rasmus, Oluf og jeg der stod for ringmærkningen i dag og man kan vist roligt sige at efter weekendens fantatiske fugleshow så føltes det noget tomt derude på Grenen i dag. Vi havde tilgengæld okay med fugle i nettene dommineret af Rør og Kærsangere. På besøg kom også vores nye gæster, Stig og Grethe, som fik set nogle af de ringmærkede fugle. Tidligt på morgenen meldte Ole Zoltan Göller en afvigende Gransager ud på zello, som værende en mulig Sibirisk Gransanger ssp. (subspecies) Tristis, som til stor overraskelse endte i nettet på vores lukkerunde (hvis det da er den samme fugl)! (billede) Det er et sjældent fund i Danmark, specielt i forårstrækket.

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.42.23

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.42.21

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.42.23 1

Alle frivillige fra stationen fik set fuglen, Simon måtte nøjes med billeder da han er ude af byen de næste par dage. Men flere fuglekiggere stod ved Kabeltromlen og kunne nyde fuglen bl.a. Anders Odd som hjalp til med bestemmelsen af fuglen og Jørgen Hulbæk hvis selskab vi har haft fornøjelsen af igennem det meste af foråret, men som desværre tager hjem i morgen - god tur i morgen Jørgen! 

Jonas og Michaela stod for morgen obs. sammen med bl.andre Anders Odd, den foregik fra "Sand-klit" en klittop som ligger ude øst for "Sandormsporet" i yderste klitrække, morgenobsen var stille og rolig i dag og blandt de mest spændende arter kan nævnes Sort stork og Tejst (Cepphus grylle). 

Af andre dyr end fugle i dag kan nævnes en flot Græsspinnerlarve (billede) som Michaela fandt og en Strandtudse som kravlede rundt ved Kabeltromlen tidligt i morges.

WhatsApp Image 2021 06 07 at 19.13.11

Senere på dagen ordnede Michaela data og søgte bolig i Lund (Sverige) hvor hun begynder på sin kandidatuddannelse efter sommeren. Jonas tog ud på forskellige lokaliteter for at lede efter fugle. Det samme gjorde Rasmus og jeg i selskab med Rasmus' onkel og hans ven Thomas på Flagbakken hvor der desværre ikke skete alverden (derfor fik jeg mig en lur eller to.. billede ... ) Tilgængel fik vi både set og hørt en flok af de lokaltynglende Stor Korsnæb (Loxia pytyopsittacus) som er et sjældent syn i det meste af Danmark!

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.41.55

En ny frivillig, Jonatan, ankom hen af eftermidagen til stationen fra København. Han fik et lift fra tog til fuglestationen af Jørgen Kabel og skal være her i en uges tid, hvor han håber på at lære en masse om ringmærkning og træktælling. Samtidig håber han på at det fantatiske fugletræk over Skagen ikke er helt slut endnu... Han tog ud umiddelbart efter sin ankomst og så både Havørn, Rørhøg og Blå Kærhøg. 

Dagens ringmærkning:

Rødhals -1 

Kærsanger - 6

Rørsanger - 5

Gærdesanger - 2 

Munk - 3

Gransanger - 4

Gransanger sibirisk ( ssp, tristis ) - 1 

Løvsanger - 1

Bogfinke - 2 

Lille gråsisken - 1 

 

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af fugle i Skagen

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Oluf Lou, Jørgen Kabel, Ole Zoltan Göller, Anders Odd Nielsen, Stig og Grethe, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Mikkel og Thomas, Michaëla Berdougo, Jonatan Pedersen og Mikkel Friborg Mortensen.

 

 


1  |  2  |  3  |  ...  |  11     NÆSTE