Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2018 (50)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Flot rovfugledag over Skagen

fredag 20. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Solrig og klar dag der startede med svag vind fra syd. I løbet af eftermiddagen drejede den til vest og friskede lidt op, mens der kom lidt dis og skyer sidst på dagen. Temperaturen nåede hele 15°C i Skagen (stadig et stykke til de 25°C lidt længere nede i Jylland).

Peter og jeg gik ud til ringmærkningen på Grenen og havde net åbne fra kl 5:10 til 9:00. I alt blev det til 16 mærkede fugle, hvor nogle Munke og et par Gærdesangere varsler, at sylvia sangerne begynder at være tilbage fra deres vinterkvarter.
Dante og Troels tog til Nordstrand fra morgenstunden. Peter og Karen nåede også forbi og fik oplevet stemningen i klitten og fandt bl.a. en rastende Storstrubet Lom i sommerdragt. Britten Dante fandt 2 Mandarinænder flyvende over Nedermose – et sjældent fund i Skagen og en af de kontroversielle arter i forhold til Danmarks lister, da de fleste iagttagesler regnes for undslupne fangeskabsfugle, men arten ligesom fx Nilgås har etableret sig med fritlevende bestande nogle steder i Europa.
Senre på dagen blev det rigtig rovfuglevejr og Troels cyklede ned til Flagbakken, hvor han fandt dagens rovfugl – en Lille Skrigeørn.
Den kom ud og vendte over Skagen by men kom aldrig helt ud over Grenen. Jeg var ellers gået ud på en runde gennem Storsig og så ørnen på afstand lavt over byen. Peter var imens cyklet ud til Nordstrand, hvor flere folk bl.a. Dante forlod stedet og kørte syd for byen for se den Lille Skrigeørn.

Det blev en flot dag med oplevelsen af en samlet skrue på 260 Musvåger, blandet med Fjeldvåger, Røde Glenter, Traner og en Hvid Stork. Af sidstnævnte art blev der faktisk set 2 eksemplarer på trækforsøg gennem eftermiddagen.P4200362 2


Jeg endte med at nå rundt om Jennes sø og fik lidt snak med de garvede folk, der havde samlet sig nær Saftevandsbakke og mødte også Michael Ancher, der stadig passede sine net sidst på eftermiddage. Han havde nu en stille dag med kun 7 fugle ringmærket.
Til aften var vi alle samlet på fuglestationen til endnu en god omgang aftensmad og godt brugte efter dagens oplevelser i felten.

Ringmærkning:

Art Mærket
Jernspurv 1
Solsort 1
Rødhals 4
Gærdesanger 2
Munk 4
Gransanger 3
Rørspurv 1

Michael Ancher:

Art Mærket
Munk 1
Gråsisken 6

Havgus det meste af dagen, men flot han Steppehøg gav alligevel opvisning

torsdag 19. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Tyk tåge/havgus og dis hele dagen bortset fra en kortvarig opklaring fra kl 12 til kl 14. Sigten helt ned til 100m, da havgusen var tættest. Svag vind og op til 13°C.

Den svage vind gav havgus og jeg valgte at åbne net i Fyrhaverne, mens observatørholdet sov lidt længere, da der ikke var noget at se i tågen. Peter var med og under oplæring indtil vi lukkede net kl 10, hvor det var blevet 12 mærkede og 2 genfangster af egne fugle.
Der var undervejs besøg af Lars og Kirsten fra Hirtshals, der havde booket en morgenringmærkningstur og siden kom op og fik snakket med Simon over en kop kaffe.
Dante og Troels forsøgte ved Nordstrand fra kl 8 og blev der til kl 15, hvor en del af de forsamlede rykkede ned til Pælebakke Klit syd for byen, hvor Oluf Lou m.fl. havde en fouragerende adult han Steppehøg.
Måske samme fugl, der var set ved Nedermose lidt tidligere af Knud Pedersen.
Jeg havde på det tidspunkt været ud at gå på Storsig, men rendte tilbage til Fuglestationen og fik fat i Peter, så vi kunne komme ned og se Peters første adulte han – Peter var ved at være nervøs for om han skulle ende med at tilbringe et forår i Skagen uden den oplevelse.
Simon havde ikke tid, da han skulle til Ålborg og allerede var trukket i sine shorts for at komme ned til sommer – det forlyder, at der blot 40km syd for Skagen var noget over 20°C og klart vejr.
Troels og Dante havde allerede fået et lift til Pælebakke Klit fra Nordstrand og vi fik alle et fint show af Steppehøgen, så selv Peter var tilfreds.IMG 1554

Altid en fornøjelse at se - adult han Stepephøg ved Pælebakke Klit. Foto: Dante Shepherd

P4190223 2

Samme fugl som mit bidrag med Fuglestationens Olympus kamera

Lidt indkøb på vej hjem i Rema1000 sikrede en god aftensmad med Peters vegetar chili gryde, mens vi til aftenmødet var glæde for den lille opklaring midt på dagen og Steppehøgen.
Peter og Karen fra lejligheden havde også haft en god dag, men desværre fik vi ikke Peter med ned til Steppehøgen. Han fik istedet gået nogle lange ture rundt om Grenen og Skarvsøen, mens Karen udnyttede den tågede dag til at besøge 3 af byens museums.

Ringmærkning:

Art Mærkning Genfangst
Jernspurv 1 0
Gærdesmutte 1 0
Rødhals 3 0
Sjagger 1 0
Gransanger 4 0
Løvsanger 1 0
Musvit 0 1
Gulspurv 1 1

Seniortur med rovfugle, mens en Hvidbrystet Præstekrave underholdt på Grenen

onsdag 18. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Skyet og dis fra morgenstunden. Senere opklaring til 2/8 skydække og god sigt en overgang, inden det igen blev diset. Vind fra SV til V og vekslende fra svag til jævn styrke. Temperatur på 8-11°C.

Peter og jeg prøvede en tur til ringmærkningsområdet på Grenen i morgen timerne hvor det blev til 25 mærkede fugle og én aflæsning af en Jernspurv fra den anden dag. Altså ikke det helt store og vi tog tilbage til fuglestationen, hvor Simon og Niels Eriksen kl 10 havde en seniortur med 15 deltagere.
De fik en stor oplevelse med masser af rovfugle i luften – først i lav højde i disen, siden med bedre sigt under opklaringen. Der var både Havørn og glenter iblandt og det skaber jo altid god stemning.IMG 1783

Efter en gåtur ud omkring Storsig og rovfuglene blev seniorturen afsluttet i haven ved Skagen Grå Fyr i solskin. Foto: Flemming Quist

Peter og jeg var inde i byen og handle ind da opklaringen kom, så indkøbsturen blev krydret med en gammel Havørn over p-pladsen ved Brugsen.
Dante var ude på Grenen og observerede sammen med de faste folk. En hun Hvidbrystet Præstekrave rastede og opførte sig eksemplarisk for fotograferne. Efterhånden en sjælden fugl væk fra ynglelokaliteterne i Vadehavet.IMG 1407 2

Dagens fugl på Grenen - Hvidbrystet Præstekrave. Foto: Dante Shepherd

Vores gæster Peter og Karen var dels med på guideturen om rovfugle, men nåede også ud til Grenen efter middag og fik en fin videooptagelse af den Hvidbrystede Præstekrave.
Det forsatte med rovfugle i luften gennem eftermiddagen, men de var meget svære at holde mandtal på, da der var mange på trækforsøg ad flere gange, men minimum 4 forskellige Havørne blev der set.
Et aftenbesøg i Fyrhaverne gav et enkelt syn af en Skovhornugle, inden den fløj ud i skumringen.
Vi fik ”Lille Sejler-manden” Troels Eske Ortvad som frivillig på fuglestationen for de næste dage, så der var fuldt hus ved aftensmaden. Efter aftenmødet stod Simon for et par timers teori for Dante og Peter omkring småfuglenes fældning i forhold til trækstrategier og aldersbestemmelser, så alle fik en god lang dag ud af det.

Ringmærkning:

Art Mærket Genfanget
Jernspurv 0 1
Gærdesmutte 1 0
Sangdrossel 5 0
Rødhals 3 0
Gransanger 16 0

Flot Steppehøg dag overstrålet af ny art for landet!

tirsdag 17. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Stille vejr med svag vind fra SV til S. Tåge fra morgenen med ringe sigt og meget fugtig luft. Senere en smule opklaring, der i løbet af eftermiddagen endda gav sol. Til aften igen dis. Temperatur fra 5-10°C.

Efter aftenens forsøg på natfangst og med gårsdagens erfaring for antal fugle i ringmærkningsområdet på Grenen under samme vejrforhold som denne morgen, så valgte jeg at kunne sove en halv time længere og benytte nettene i Fyrhaven i stedet for at gå ud til Grenen.
Peter og Dante havde planlagt en tur til Nordstrand, men var også lidt trætte og tog en time ekstra under dynen, da de så den ringe sigtbarhed.
Der kom rigtig godt med drosler ind over Kattegatkysten og  Fyrhaverne på returtræk ude fra Grenen, men de færreste af dem gik ned  til rast i haven. I løbet af morgen var der ca. 1200 Sjaggere, 135 Sangdrosler, 53 Vindrosler og 10 Ringdrosler over området. De 4 af Ringdroslerne var nede at raste i området, men blev desværre ikke fanget. Fik dog en flot han Spurvehøg og i alt mærket 33 fugle. Både Rødstjert, Munk og Gærdesanger var nye mærkningsarter for året.
Jørgen Hulbæk dukkede op i tåge og var endda omkring bageren inde i byen for at hente en kanelsnegl til mig, men vi fik ikke lige tid til at spise den med det samme for bedst som vi stod ved Fyrvej kom en hun Steppehøg flyvende ud af disen fra Sønderstrand, krydsede vejen lige foran Jacob Funder, der netop var på vej på arbejde i trækfuglecenteret. Steppehøgen forsatte mod øst over Fyrhaven og blev også set ude fra obsposterne på Grenen.
Det blev senere på dagen til endnu 2 hun og en han Steppehøg heroppe, så en af de bedre dage for den art.
Dagens helt store overraskelse stod Troels Eske Ortvad for, da han i disen opdagede en sejler ude ved Grenen. Kun Rolf Christensen stod i nærheden og fik også set fuglen, der viste sig at være en Lille Sejler – første gang den art ses i Danmark og måske kommer på listen over fugle registreret i Danmark, hvis DOF-sjædenhedsudvalg godkender fundet, der ikke blev fotodokumenteret.
Se den spændende beretning fra Troels på vores Facebook side eller på DOF Pandion siden!
http://pandion.dof.dk/artikel/ny-art-landet-lille-sejler-over-skagen

For alle på fuglestationen blev det en flot dag, med pænt med rovfugle i luften og sol på gårdspladsen i eftermiddagstimerne. Jeg nåede fx at få kaffe og kage sammen med Jacob Funder, Jan ”alt muligmand” og Flemming inden centerets lukketid med udsigt til flere rovfuglearter som fx han Steppehøg og Fiskeørn.
Vi kunne rigtig nyde aftenen, da Karen og Peter stod for en lækker aftensmad.
I skumringen efter aftensmøde gik jeg ud og tjekkede Fyrhaverne, hvor der igen sad en fin Skovhornugle.
En time senere, da det var blevet helt mørkt gik Peter og jeg ud med lygte og ketcher. Desværre var uglen fløjet og eneste oplevelser vi fik ud af de anstrengelser var de sædvanlige pattedyr som Rådyr, Hare og Ræv.

Ringmærkning:

Art Mærket Genfanget
Spurvehøg 1 0
Gærdesmutte 1 0
Jernspurv 1 0
Rødhals 14 0
Rødstjert 1 0
Solsort 1 0
Sangdrossel 7 0
Munk 3 0
Gærdesanger 1 0
Gransanger 4 0
Gulspurv 0 1 fra 15/9-2016

Tæt tåge og natfangst

mandag 16. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Ganske svag sydlig vind på 2 m/s gav en overskyet dag med tæt tåge og dis over Skagen Odde. Temperaturen moderat på 6-8°C og sigten helt nede på 4-500m både morgen og eftermiddag.

Det drev af fugt da jeg stod op og gik ud til ringmærkningen på Grenen. Valgte at tage den del alene, da Dante og Peter havde håbet på en god morgenobs ved Nordstrand. Vores gæster Karen og Peter tog det lidt med ro og gik på egen hånd nogle ture.
Jeg havde troet, at de stille vindforhold og den tætte dis ville få det til at vrimle med småfugle i krattene, men jeg blev skuffet og lukkede net igen kl 10, da jeg da kun havde fanget 10 fugle.
Nordstrand obsen forsvandt også i disen, så vi endte med alle at være på fuglestationen midt på formiddagen.  
Jeg mødte på min vej tilbage fra Grenen Jørgen Hulbæk Christensen, der er årlig trækobservatør i Skagen i en månede eller to om foråret. Hyggeligt gensyn og vi fik en kop kaffe og kager fra cafeen, mens vi kunne følge en smule træk ved Kattegat siden, men tågen begrænsede hvad vi kunne se.
Simon havde en af sine store mødedage i kalenderen med en tur inde i byen, hvor planlægningen af efterårets ”Kulturcykeltur” blev startet op.
Midt på dagen kom Niels Eriksen og Knud Pedersen til fuglestationen og lavede sammen med Simon fotoredigeringen for fuglestationens årsskrift for 2017.
Niels Eriksen havde medbragt kage til det møde og det rakte også til de frivillige på fuglestationen, så jeg fik dækket mit sukkerbehov i dag. Det passede samtidigt med, at Anne-Lise Jensen kom forbi og hilste på, så hun nåede også et lille stykke kage til kaffen på fuglestationen.

Fra køkkenvinduet kunne vi nu se, at der var småfugle i haven, så Dante, Peter og jeg fik åbnet net i Fyrhaverne og brugte en god eftermiddag med ringmærkning. Peter nåede dog også en tur rundt og fik talt op i Skarvsøen iog dermed fik lavet projektarbejdet med skarvrederne selv på en tåget dag.

Ringmærkningen i Fyrhaverne nåede op på 29 fugle og var dermed klart bedre end morgenens indsats ude på Grenen. Undervejs fandt Dante først én Skovhornugle, der rastede i haven, hvorefter jeg gik en runde og så to stk. De blev der, så efter mødet kunne Simon, Niels, Knud og Flemming fra cafeen også nå at se dem.
Simon tog derefter hjem, hvor Troels Eske Ortvad er på besøg for nogle ekstra dage i Skagen efter mødet i går.
Karen og Peter valgte at udforske de kulinariske muligheder inde i byen, men kom tilbage tidsnok til, at Peter kunne deltage i vores aftenforsøg i mørket kl 21:30 med fangst af ugler.
Vi fik set de to Skovhornugler igen og var rigtig tæt på at fange den ene af dem, men et forkert skridt på en løs sten gav nok lyd til, at den fløj op lige uden for rækkevidde af vores ketcher.
Til gengæld lykkedes det at fange en rastende Engpiber i lygtens skær.
Den første piber vi ringmærker i år.

Ringmærkning:

Art Mærkning
Engpiber 1
Gærdesmutte 1
Jernspurv 3
Rødhals 27
Vindrossel 1
Sangdrossel 1
Solsort 3
Gransanger 1
Fuglekonge 1
Bogfinke 3

Premiere på årets ringmærkning på Grenen, mens en sjælden gåseart kom forbi Nordstrand

søndag 15. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Svag vind drejende omkring syd. Vekslende skydække fra 2/8 til 8/8 med mest sol i morgentimerne. Temperatur fra 5° til 8°C. Lidt dis.

Endelig lagde vinden sig og vi fik for første gang i år brugt nettene ude i området på Grenen. Peter og jeg gik derud før solopgang, mens Simon, Stig og Lene kom senere og var med på nogle runder.
Dante tog morgenobsen fra Nordstrand, hvor der på en weekenddag var god dækning med flere folk – både lokale og udenbys.
Vi fik mærket 35 fugle, der alle var almindelige arter, så det blev Nordstrand, der kom med dagens dyreste melding. Kun andet fund for Skagen af Dværggås blev dagens obs, da 2 eksemplarer trak øst i en flok af Bramgæs.
Ellers var der godt gang i lom trækket med mere end 1300 Rødstrubede Lommer. Gårsdagens Hvidvingede Måge ved Nordstrand blev set igen og der kom også lidt rovfugle.
Flere af disse nåede ud og vende over vores ringmærkningsområde, hvor vi mellem netrunderne fik bl.a. set Havørn, Sort Glente og Duehøg.
Lydkulissen var med flere Rørdrum, Vandrikse og Trane, så vi var tilbage i den gode stemning fra sidste forår.
Stig og Lene tog afsked med os for at vende hjem til Videbæk efter en uge på fuglestationen og blev til aften afløst af Karen og Peter fra Als.

På fuglestationen var der hyggeligt besøg af Fynske ringmærkere midt på dagen, mens Simon sidst på dagen havde et spændende møde omkring radiotracking af fugle med Katrine Snell og Troels Eske Ortvad.
Jeg stod for aftensmaden og over maden og til aftensmødet inden sengetid fik Karen og Peter et første indtryk af os og Skagen Fuglestation.
En ny uge starter og vi gør klar til daglig ringmærkning uden kraftig blæst de næste dage!

Ringmærkning:

Art Mærkning
Gærdesmutte 1
Jernspurv 3
Rødhals 17
Solsort 1
Gransanger 4
Fuglekonge 4
Musvit 1
Gråsisken 4

Rekorddag ved Nordstrand

lørdag 14. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Endelig aftagende vind fra 8 m/s om morgenen til 5 m/s i løbet af eftermiddagen. Vekslende skydække med sol først på dagen og skyer efter middag. Sidst på eftermiddagen enkelte små regnbyger. Temperatur fra 5-11°C. Fra god sigt til dis.

Lidt for frisk vind ved solopgangstid til at bruge net ude i området på Grenen, så Peter og jeg benyttede i stedet net ved Fyrhaverne gennem morgenen og indtil middag, hvor Simon kl 11 havde en ringmærkningstur med 6 deltagere.
Vi fangede desværre kun 2 fugle, men til gengæld var der så tid til at være med på obs fra klitten ved Fyrhaven mellem netrunderne.
Dante og Paul valgte obsen fra Nordstrand lige fra morgenstunden og havde en rigtig god dag derude samme med flere andre. Stort træk af Hættemåger, Stormmåger og Splitterne der alle satte dagsrekord for Skagen og blev talt af bl.a. Knud P. og Erik Christoffersen (over 5000 Hættemåger, 3000 Stormmåger og 1000 Splitterner blev det til – hold øje med Eriks opdaterede hjemmeside for Skagens rekorder og fåtallige fugle, der kan findes under ”links” her på siden.  Dante holdt imens styr på et stort træk af Bog- og Kvækerfinker. I alt 33240 finker fik han talt ud over et godt træk med over 100 tårnfalke og 330 Spurvehøge.
Blandt de mange rovfugle var dagens highlights op til 4 Sorte Glenter, 1 Havørn og ikke mindst 3 Steppehøge. En gammel hun blev set på trækforsøg flere gange, mens 2 forskellige hanner trak ud.
De mange rovfugle var svære at holde styr på, da mange kun var på trækforsøg og blev set flere gange i løbet af dagen, men for alle var det et flot show lige meget om man var på Flagbakken, Nedermose, Nordstrand, Grenen eller omkring Centeret for Trækfugle ved Skagen Grå Fyr.

Vi var alle godt brugte til aften efter en god dag i felten med mange fugle, men på Fuglestationen blev vi forkælet af Lene og Stig, der fejrede deres sidste aften med os med at servere gode kotteletter i fad og is til desert - krydret med Stigs hjemmetrukne rababer snaps til kaffen. 

Ringmærkning:

Art Mærkning Aflæst
Rødhals 0 1
Bogfinke 1 0

Hvidvinget Måge og Thaimad

fredag 13. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr:  Hård vind fra øst på 12-9m/s. Let skyet med sol, der ind imellem var sløret af skyer. Temperaturen på 4-9°C.

Næsten samme procedure som de foregående dage. De unge tog afsted til Nordstrand fra morgenstunden, mens jeg prøvede lidt med fælden i Fyrhaven, inden jeg gik ud til klitterne i Storsig og Reservatet. Mødte lidt senere Lene og Stig ved klitten bag Ellekrattet, inden vi tog en frokost på Fuglestationen.
De havde også nået Nordstrand fra morgenstunden og været med på den Hvidvingede Måge, der fløj forbi derude. En afveksling til det daglige syn af en ung Gråmåge, der flyver mellem havnen og Nordstrand/Skarvsøen.2J0A4090Redi

Hvidvinget Måge passer Nordstrand - foto: Lene Ørskov

Rovfuglene overraskede ikke og de samme arter som i går blev set.
Blandt småfuglene var der lidt Ringdrosler og jeg havde 2 Silkehaler på træk over Storsig, mens det ser ud til, at det store antal Gråsisken nu er ved at have passeret, så der kommer flere Grønsisken end Gråsisken i de her dage.
Midt på dagen kørte Simon ind til togstationen og hentede en god ven af Flemming – Paul Robinson – endnu en englænder, men med masser af erfaring om fuglene i Vestafrika. Har bl.a. boet i Senegal, hvor Flemming fra cafeen også arbejdede nogle år og kiggede på fugle sammen med Paul.
Paul har et par overnatninger på fuglestationen og som tak for det ophold gav Christel og Flemming stor middag og en hyggelig aften for os alle.
Der var både Christels bedste thaimad, isdessert og fuglebingo, så vi var både mætte og godt underholdt, da vi gik til ro.IMG 3191 resized

God mad og hygge for alle på Skagen Fuglestation!

 

Østenvind giver rovfugle over Skagen

torsdag 12. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr:  Igen hård vind fra øst til nordøst, solrigt og temperatur fra 4-8°C. Klart med god sigt.

Ingen ringmærkning i blæsevejret, så vi fordelte os med Dante og Peter ved Nordstrand, mens jeg prøvede Storsig, hvor Lene og Stig også dukkede op. Det blev ikke til Steppehøg i dag, men rovfuglene gjorde det egentlig godt med bl.a. en adult Havørn i lav højde over vandet ud for Nordstrand om morgenen og senere 2 stk over Flagbakken, hvor Dante og Peter placerede sig over middag.
Ellers godt med Spurvehøge og en række af andre normale arter for midt april – Fiskeørn, Fjeldvåge, Musvåge, Rørhøg, Blå Kærhøg, Vandrefalk, Dværgflak, Tårnfalk, Sort og Rød Glente i antal, der ikke slog rekorder, men alligevel gav gode oplevelser.P4121457 2

Vandrefalken var en af de arter, der gav gode oplevelser i den kraftige østenvind

Udenfor fugle verdenen fik jeg en personlig ny pattedyrart på min ”Skagens liste”, da jeg på vej fra Storesig tilbage mod fuglestationen skræmte en Ilder. Desværre løb den bare væk fra mig og i skjul, så kameraet nåede ikke at stille skarpt på andet end vegetationen før den var væk.P4121479 2

Et forfærdeligt foto, men jeg var glad for en ny pattedyr art på min liste fra Skagen - Ilder sniger sig væk i vegetationen ved Storsig.

Vi hyggede til aften på stationen, hvor Simon lavede sin middelhavs udgave af calzone pizza og havde medbragt et nyt spil i form af bordfodbold.

Nul ringmærkning men fine rovfugle i kraftig østenvind

onsdag 11. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: På ny et døgn med hård vind fra NØ med middelvind på 13m/s fra morgenstunden og resten af dagen omkring 10m/s. Solrigt og klart med temperatur fra 3-8°C.

Endnu engang en dag, hvor blæsten gjorde arbejdet med ringmærkning besværligt. Jeg sendte derfor Dante og Peter til Nordstrand og Skarvsøen fra morgenstunden, mens jeg selv forsøgte med fangst af fugle i fælde, da ingen net stod tilstrækkeligt i læ.
Det gav ingen fangst og efter nogle timer kunne jeg se, at rovfuglene i den kraftige modvind kom lavt over heden ved Storsig.
Satte mig derfor ud med fuglestationens Olympus kamera og fik nogle gode formiddagstimer ved at holde "fri" og nyde lidt større fugle end dem, som jeg normalt håndtere ved ringmærkningen.P4111138 resized

I den kraftige vind kom nogle af rovfuglene meget lavt og blev som denne Musvåge lidt overraskede, når de på deres vej opdagede mig siddende på læsiden af klitten.

P4111198 2

En af dagens Røde Glenter var genkendelig på den højre vinges skader og sås flere gange både ved Nordstrand og Storsig på trækforsøg.

P4111168 2

Der kom rigtig gang i trækket af Fiskeørne med mulighed for øjenkontakt, da flere af dem kom helt lavt i modvinden.

Det var lidt af de samme arter, som Peter, Dante, Lene og Stig så ude på den nordlige del af Odden. Der blev mest fokus på rovfuglene i dag, da trækket af småfugle var meget begrænset. Da de andre var startet ved Nordstrand gik de dog også til den nærliggende Skarvsø og kombinerede vores optælling af Skarvkolonien med fotomulighederne. Peter fandt et rastende par Atlingænder i søen, hvilket er første iagttagelse af den art i år.
Dante fortsatte over middag til Flagbakken, mens Lene og Stig efter frokost fulgte med mig ud til klit/bunkeren på Storsig. Peter gik videre ad stien forbi Jennes sø og tilbragte lidt mere tid ved Skarvsøen.
Eftermiddagen igennem var der øvelse med en lavtflyvende helikopter, så der var meget larm i luften og få hørte fugle. Rovfugle trækket var ikke helt så stort ved Storsig som om formiddagen, men lidt er også godt, for jeg opdagede pludselig en lavtflyvende han Steppehøg, der kom fra området øst for Batterivej og fløj mod syd i retning af Poul Eg´s camping inden den forsvandt for os i modlys og bag buske og træer.
En Vandrefalk og et par Fiskeørne blev det også til, mens de fra Flagbakken havde flere Fiskeørne, så dagstotalen nåede for første gang i år over 10 stk.

Til aften var der møde i venneforeningen, hvor Bjarke Huus Jensen fra Naturstyrelse Vendsyssel delte ud af sin store viden om habitatpleje, LIFE projektet og betydningen for fokus arter blandt fuglene.
Et rigtig spændende og kompetent foredrag for de 12 fremmødte.IMG 6394 2

Bjarke Huus Jensen, Naturstyrelsen, udpeger her de bedste områder for at få flere ynglende Tinksmede på Skagens Odde.


Rita ankom til mødet med endnu en række gaver til Skagen Fuglestation, så vi nu både har en ekstra dyne og hovedpude, samt et salt & peber sæt og en køkkenrulleholder.
Fine gaver, som vi takker mange gange for!


1  |  2  |  3  |  ...  |  30     NÆSTE