Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (71)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Sortstrubet bynkefugl på en fandens kold dag

søndag 28. marts 2021
af Jonas Pedersen

Ja, søndagens vejrudsigt bød på noget anderledes vejr fra de andre dage hvor en diset horisont dominerede. Idag skulle vejret blive fint med noget vind og en lille solstråle.
Daniel og vores nyankomne frivillige Mikkel tog ud for at observere, samtidig med at de ville fange lidt snespurve med det nye "whoosh-net". Det skulle dog ikke blive en succes da de ikke var så tiltrukket af de små fine korn idag.
Til gengæld var observationerne fine, med mange sortænder igen. Efterfølgende tog de til kabeltromlen hvor Laima, Michaela, Simon, Jørgen, Igor og jeg ringmærkede.

Vi stod noget tidligere op, men grundet det forvirrende skift til sommertid sagde uret at vi fik en time mere. Nettene blev åbnet og vi kunne mærke i luften at der var godt med fugle. Første runde bød på fuglekonger, min første gransanger for året og andre godter. De mange fugle blev ved og jeg panikkede en smule da en stor flok mejse var røget i nettet. Vejret var nemlig koldt og fingrene havde ikke meget mobilitet til at få de små fugle ringmærket. 

 
På en lidt mere stille runde havde Laima en overraskelse i en af poserne, der gemte sig nemlig en utrolig flot sortstrubet bynkefugl, bestemt den første jeg har set i hånden og en stor oplevelse.
SORTBYNK ERIK CRISTOPHERSEN
(Billede: Erik Christophersen) (Den fine sortstrubede bynkefugl han)
Fuglen skulle naturligvis meldes på zello og simon havde hurtigt telefonen fremme. Han skulle dog have tænkt sig lidt om før han snakkede, han fik nemlig meldt en ringmærket sortstrubet jernspurv ud på zello, og jeg kunne forestille mig at samtlige twitchere i Danmark allerede havde sat sig i bilerne. Simon giver kvajebajer!

Knud er også kommet tilbage og idag havde han en lille gruppe rundt for at fortælle dem om fugle, de var naturligvis forbi kabeltromlen for at se lidt fugle i hånden.
Knud tour
Da de var på besøg skulle vi også være så heldige at se årets første rørhøg, det var fedt.
Hjemme på fyret var famileforeningen også på en tur rundt på grenen.

Efter en forholdsvis lang dag i felten var det hjem. Da der var spist frokost meldte Mikkel hurtigt ud at han skulle på havnen for at se gråmåge, jeg var på! Vi tog afsted og det var muligvis lidt en fejl, det regnede nemlig, meget..
Vi fik dog købt ind, set den nye havneudvidelse, 3 tejster og en fandens masse måger, dog ikke nogen der var grå. Vi var selvfølgelig fuldstændig gennemblødte da vi kom hjem. Men vi skal afsted igen!
Laima er jo så god, og hun fik rengjort laboratoriet, det er vi glade for, der var nemlig meget lort på bordet og det er nu væk. Daniel fik opdateret vores billedsamling og Michaela fik arbejdet med ringmærkningsdataen. 
Til aften stod den på lækker risotto og brætspil.
 

Ringmærkning: (Grenen)
Solsort 1
Rødhals 8
Gærdesmutte 3
Jernspurv 2
Sortstrubet bynkefugl 1
Blåmejse 15
Musvit 15 
Gransanger 5
Fuglekonge 17
Sum: 67
 
Ringmærkning: (Jennes sø, Michael Ancher)
Rødhals 3
Blåmejse 1
Musvit 1
Bogfinke 1
Lille gråsisken 2
Gulspurv 2
Sum: 10
 

Folk: Laima Bagdonaite, Simon S Christiansen, Michael Ancher, Mikkel Friborg Mortensen, Daniel Bloche, Michaela Berdougo, Jørgen Kabel, Igor, Knud Pedersen og Jonas Pedersen