Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (42)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Suler, Stor tornskade, Skarver og andre lækkerier

tirsdag 6. april 2021
af Jonas Pedersen

Så er påsken forbi, og som vi mærkede igår er kulden kommet. Igen idag var det koldt og blæsende, Michaela og jeg tog ud for at tælle morgentrækket og vores kære gæster tog med. Grundet den stærke vind forblev nettene lukket og Daniel og Laima sov længe. Morgenen var lidt mærkelig, i og med at der næsten ingen mærkværdige fugle var. Men til gengæld havde vi nogle fine tal. Første time gav rigtig mange suler og senere på morgenen kom et pludseligt ryk af rødstrubede lommer, formentlig fugle der blev skræmt op af et stort containerskib. Det blev også til lidt rider og på gåturen hjem havde vi en fin stor tornskade der rastede omkring sardinkrattet, Michaela tog senere på dagen ud for at fotografere den. 
Great grey shrike

Vores gæster, Kristine og Martin gik fra verdens ende 1 til nordstrand og de havde bla, Spurvehøg, tårnfalk, fjeldvåge og de fine ynglende traner. Derhjemme fik Daniel læst op til sin eksamen og han siger selv at han var meget produktiv her til morgen, dog fik han ikke klaret alt han ville. Til gengæld fik han lavet en fin citrontærte og han lagde et æg ud i haven, i håb om at lokke nogle husskader til. Laima, fik også sovet godt og lavede nogle dejlige bagels til når Michaela og jeg kom hjem. Udover det blev der gået en lille tur hvor der også blev taget billeder af sortstrubet bynkefugl og hun arbejde lidt på en kommende præsentation med aldersbestemmelse af nogle fugle i hånden.
sortbynkhun

Senere tog vi med Kristine og Martin ud til Skarvsøen for at tælle skarverne og vi gik derfra og hjem. Eftermiddagen blev brugt på at lege med Aslan, Kristinas hund og selvfølgelig på at lave aftensmad, dofbasen osv.
Alt i alt en fin dag og vi glæder os til imorgen!
hat
(Der var tid til lidt løjer på turen hjem fra skarvsøen)

 
Folk: Simon S. Christiansen, Kristine Rasmussen, Martin Bjerre Nielsen, Michaela Berdougo, Daniel Bloche, Laima Bagdonaite og Jonas Pedersen