Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (71)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Flot vejr - med flotte fugle over vand og i nettene på land!

tirsdag 27. april 2021
af Mikkel Friborg Mortensen

Det begynder at minde lidt mere om forår og sommer heroppe i Skagen, i hvert fald så bliver det lysere og lysere. Derfor er vi alle ude af døren senest kl. 05:15 for at være klar til at fange fugle til ringmærkning og til at tælle fugletræk. I dag var det Jonas og Michaela som var først ude af døren (før kl. 05:00) for at sætte net op så de var klar en halv time før solopgang. Der var en flot fuldmåne i morges (billede, fra Nordstrand, taget af mig gennem teleskop) og vejret var klart og stille, men det var frost så det var koldt.

DSC 0710Sammen med Rasmus, Knud Pedersen og Jørgen Hulbæk tog vi morgen obs'en fra Nordstrand i håb om at der skulle komme Rødstrubede lommer forbi og det gjorde der! Vi talte mere end 1000 individer på de timer vi var der og fik desuden over 4000 sortænder og 3 almindelige kjover!

Laima, Michaela, Jonas og Sander stod for ringmærkingen i dag og fik sin sag for da der endte med at blive fanget mere end 100 fugle! Som fik ring på, de fik dog assistance af Simon og Lisa som også hjalp til ved Kabeltromlen. Simons far kiggede også forbi for at se de fine fugle i hånden på ringmærkerne. De havde også en sjælden Gulirisk (Serinus serinus) flyvende over (desværre ikke i nettet) og en overflyvende Rørdrum (Botaurus stellaris) hvilket var en fed oplevese! De fangede også en sjov Løvsanger (Phylloscopus trochilus) som havde leucistiske fjer på hovedet (billede) Noget man kan finde i mere eller mindre grad på alle arter af fugle, men som vi sjældent ser! 

LovsDa dagens morgen opgaver var færdige, mødtes vi på Fuglestationen og efter frokost tog vi alle en lur. Min endte med at være en lur på et par timer, så jeg var ret forvirret da jeg vågende. Men jeg havde besluttet mig at cykle ind til byen i dag ofrdi jeg skulle købe solcreme (hvilket jeg havde glemt der hjemme..) inden mit ansigt bliver helt rødt. Det er nu gjort og jeg påførte mig da også solcremen lige så snart jeg var ude af butikken! Efter det tog jeg hen til "Saftevandsbakken" et sted hvor man kan være heldig at få lidt rovfugle over om eftermiddagen og ganske vist så kom både Rørhøg, Havørn, musvåge, Fiskeørn og spurvehøg som jeg kiggede på i selskab med tre andre flike ornitologer, heriblandt Erikhvis blog vi ofte låner flotte billeder fra.

Jonas gik en tur og fandt hans første Rødstjert syngende i den gamle fyrhave og nogle rastende skovpibere og gik senere, sammen med Laima, ud for at sætte et vildtkamera op ved vores rørskovs-spejlfælde for at teste om der er aktivitet omkring fælden, hvilke fugle vi evt. ville kunne fange eller om den skal rykkes et andet sted hen. 

I morgen tager vi alle sammen ud og ringmærker, da Simon vil stå for morgen obs'en, håber på mange fugle i sol, vindstille vejr og varme (alle påført solcreme!) 

Ringmærkning (Kabeltromlen) 

Sangdrossel - 1

Solsort - 1

Bogfinke - 3

Jernspurv - 4

Munk - 4

Rørspurv - 4

Gærdesmutte - 6

Løvsanger - 10

Gransanger - 12

Rødhals - 27

Fuglekonge - 39 

SUM 111

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Michaëla Berdougo, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Laima Bagdonaite,Sander Villumsen, Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Erik Christophersen, Gunnar Simonsen og Mikkel Friborg Mortensen.