Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (71)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

En fremragende dag for rinmærkning og observationer

torsdag 29. april 2021
af Jonas Pedersen

Vi vågnede til tiltagende østenvind og alle var klar på morgenens strabadser, planen var lagt. Laima, Michaela, Simon, Rasmus og Mikkel tog ud for at ringmærke ved kabeltromlen, Sander og jeg tog til Nordstrand for at observere, her var også Knud, Jørgen og Oluf. Ringmærkningen startede fint ud, ikke ligeså mange fugle som dagen før men nogle fine arter. Højdepunkterne var her Ringdrossel og Kvækerfinke.

rings

kvaeks

Udover det gik mærkningsdagen med øvelse af Simons "batmanøvelser" til stor glæde for alle andre
batmans

Fra ringmærkningsposten blev der også set en rastende 2k steppehøg og en adult han steppehøg. Der var også en skovhornugle som der flere gange blev flushet af Michaela og andre og den fløj da også i nettet men desværre uden at hænge i. Der var også en guided tour der gik ud til ringmærkningen og de fik nogle fugle at se, og de gav også en lille kage til stationen, der var vi glade for, mange tak!
Imens på Nordstrand gik det vildt for sig med Sander og jeg. Der var godt gang i småfuglene lige omkring solopgang men tallene floppede lidt hen ad morgenen. Tilgengæld morede vi os med den rastende 2k steppehøg fra grenen og endnu en 2k steppehøg der trak lige forbi obsposten. Ellers var morgenen krydret med en adult dværgmåge og en islom. Senere på morgenen tog Sander og jeg ud for at lave skarvoptællingerne og lige da vi var ved at begynde fik vi en ekstremt lækker steppehøg adult han i fjæset, så god at jeg tør sige at jeg aldrig kommer til at se en bedre. Igen da vi var ved at være færdige med tællingerne blev der meldt hvidnæbbet lom ud fra Nordstrand og jeg så et glimt af den lavt over havet.

Steppehog 2K hun Skagen 29.04.21KP.IMG 3253

(Knud Pedersen: Dagens 2k steppehøg hun)

Senere hen af dagen havde Simon to møder og efterfølgende kørte han med Sander ind i byen for at se efter en hvidhalset fluesnapper som de ikke så.

Michaela tog til Jennes sø for at sætte net op og fik en snak med Poul der bor i huset ved søen. Laima klarede noget dataindtasting og Mikkel, Rasmus og jeg tog på eventyr.

Eventyret bestod af en hotdog i byen og en efterfølgende tur til byfogedskoven. Vi så 2 lærkefalke og fik købt varme hveder så det var lækkert. Imorgen er vi klar på mere nordøstenvind og forhåbentligt flere fugle.

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se opsummeret observationer af rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Michaëla Berdougo, Rasmus Matthiesen-Juhl, Laima Bagdonaite,Sander Villumsen, Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Oluf Lou, Mikkel Friborg Mortensen og Jonas Pedersen