Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Fra frost til blæst!

onsdag 8. marts 2017
af MJH

Jens Kirkby og Knud Pedersen til kaffe

Jens Kirkeby og Knud Pedersen til kaffe i Fuglestationens flotte køkken.

Vejr: Vekslende skydække med en del sol frem til midt på dagen, hvorefter det lukkede til med sludbyger. Vinden fra sydlig retning og tiltagende, så der her til aften står en hård vind ind på fyret fra Kattegat. Temperatur fra -3?C til 2?C. Sigten god først på dagen, men stærkt begrænset da sludbygerne satte ind.

Endnu en dag, hvor det var meget begrænset hvad der kom af fugleobs i notesbogen. Brugte meget tid ved pc´en og var kun udenfor i tiltrængte pauser i skriveriet. Mens der stadig var sol cyklede jeg ved middagstid en tur ind til byen. Havde planlagt at bruge noget tid med tjek af havnen, men valgte at returnere til fyret, da Knud Pedersen ringede og fortalte, at han og Jens Kirkeby stod på Grenen og gerne ville komme på besøg. Det kunne jeg ikke sige nej til og Jens kom ind og fik set rammerne for Fuglestationen for første gang. Hyggeligt med besøg af et par garvede Skagens observatører og lidt fortællinger over en kop kaffe.

Bedst som Knud og Jens tog videre dukkede Simon op for en time på stationen. Han havde medbragt et par hindbærsnitter, så jeg fik også i dag dækket kagebehovet!
Vi fik lavet lidt status på opgaverne og aftalt samkørsel til Blåvand i weekenden, hvor vi skal på kursus sammen med folk fra de øvrige DOF fuglestationer.
I skal derfor varsles om, at lige netop den kommende weekend vil jeg ikke være på plads til at byde på kaffe og lukke besøgende ind – så udskyd gerne et e.v.t. besøg på fuglestationen til en anden gang!