Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (108)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Der er virkelig kommet "sommer"fugle til Skagen!

onsdag 2. juni 2021
af Mikkel Friborg Mortensen

Hej allesammen!

I dag startede noget hektisk for de fleste fuglekiggere i Skagen, ikke mindst for mig selv! Jeg skulle nemlig blive på stationen for at arbejde på projekt og derfor sov jeg lidt længere end de andre fra stationen.. men ikke meget, for kl. 05:15 vågner jeg pludseligt ved at Rasmus står inde på værelset fuldt iklædt waders som han er spurtet fra Grenen parkeringsplads op ad trappen og ind for at vække mig, sådan at jeg kunne nå at se dagens helt store hit! Nemlig den første Østlige Rødryggede Svale (Cecropis daurica/japonica) nogensinde i Danmark (billeder)

Erik Christophersen Rodrygget Svale 2 6 2021 1

Erik Christophersen Rodrygget Svale 2 6 2021 2

Fotos af den Rødryggede Svale taget af Erik Christophersen.

Det var en helt fantastisk start på dagen - mange tak Rasmus! Fugle blev set flere gange i løbet af formiddagen og kom dejligt tæt på når den fløj mellem parkeringspladsen og Kabeltromlen. Her var resten af holdet mødt tidligt for at åbne net, der var dog en del vind og nogle regnbyger så det var ikke længe at de havde nettene åbne - men imens at de var åbne fangede de hele to Skovskader (Garrulus glandarius) og Jonas fik mulighed for at ringmærke sin første af slagsen. 

Men som om det ikke var nok så kom der også 2-3 Biædere (Merops apiaster) lavt over Grenen som vi alle fik set (jeg endte med at udskyde projektet lidt men alle de fugle der blev meldt ud .. ) Michaela, Simon, Rasmus og jeg stod derfor i noget tid ved Kabeltromlen bare og obs'ede i dejligt selskab af flere fuglekiggere bl.a. Jørgen Hulbæk, Knud Pedersen, og Jørgen Kabel med ringmærkningsmascoten den fine hund Igor, som vi også brugte lidt tid på at hilse på (igen idag..) Bedst som man begyndte at tænke på at tage hjem til stationen igen blev der igen fundet Spækhuggere ud for grenen (billede) det var 2. gang i dag, måske den samme flok som tidligere havde svømmet øst om Grenen som nu var på retur vest.

Christian Andersen Jensen Spaekhugger 2 6 2021

Foto af spækhuggerflokken taget af Christian A. Jensen.

Dem fik vi også set rigtig flot allesammen, måske Jonas lidt bedre en os andre han sad nemlig længere ude på Grenen og havde her både en mulig Korttået Lærke, Pomerans fugle (de første i Skagen i år!) og et fint træk af bl.a. småfugle og sejlere.

Omkring middag tog vi hjem på stationen og spise frokost. Herefter arbejde jeg på mit projekt, Jonas kørte til Storeklit i håb om den helt store "bombe" han måtte dog "nøjes" med en flot ung Kongeørn og et par Skestorke. Michaela multitaskede og fik lavet lidt forskelligt nede i Laboratoriet, med åben dør hvor teleskopet stod klar hvis der skulle komme fugle forbi! Rasmus tog en laaang lur, det har han også fortjent han sov igennem 4 alarmer (jeg sad i samme rum, men nænnede ikke at vække ham) og var vist alligevel lidt mere frisk da han vågende - håber jeg. 

Til aften stod vores nye gæst Charlotte for aftensmaden - det var bare super lækkert - tak for det! Hun havde været på rundtur i Skagen i løbet af dagen og fik det en masse fine ting på bl.a Skagens museet. Desværre fik hun ikke set alle de fantatiske fugle i morges og hen af dagen blev det hele holdt tilbage af regn. Så hun fik besøgt alle de flotte fuglelokaliteter omkirng Skagen, bare uden så mange fugle idag - i morgen er der atter en dag! 

Ugen ser spændende ud og vi er flere der ser frem til i morgen, med håb om flere sjældne fugle i kikkerten!

Dagens ringmærkning:

Kabeltromlen:

Skovskade 2

Gulbug 1

Kærsanger 1

SUM 4

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Jonas Pedersen, Charlotte, Michaëla Berdougo, Rasmus Matthiesen-Juhl, Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Jørgen Kabel og Igor, Erik Christophersen, Christian A. Jensen og Mikkel Friborg Mortensen.