Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (108)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Endnu en stor dag i skagen (med rosenstær)

fredag 4. juni 2021
af Jonas Pedersen

Så er vi klar igen og idag har været feeed.
Den gode østenvind fortsætter og fuglene kommer med, efter gårsdagens Bjergløvsanger var vi klar på mere, og mere skulle der komme.

Michaela og jeg tog ud for at åbne net tidligt, herefter tog jeg ud til det fornyligt døbte "Sandklit" for at obse, på vejen derud melder Simon fra kabeltromlen om 2 aftenfalk hunner der raster i toppen af en busk, hvad fanden, dem er jeg sgu da gået lige forbi. Da jeg kommer til obsposten ser jeg dem fint, men hvad, der sidder sgu da en gammel han lige ved siden af, fino!! God start.

Rasmus, Simon og Michaela ringmærker og det går fint idag med et nogenlunde antal af fugle og et highlight i form af kernebider som er vores anden for sæsonen. Vores kære gæst Charlotte var også forbi og fik en på opleveren med de fede fugle. De fik naturligvis også set nogle af de lækkerier der kom forbi idag på træk, bla aftenfalke, piroler og rosenstæren ufatteligt højt oppe i luften. Anders Brinkmann kom også forbi og han tilbringer en dag her på stationen, der er sgu dejligt med sådan en frisk ung mand (og tak for at tage den sene punkttælling)

michas

På morgenobsen gik det skide godt, mange fugle, gode fugle, fugle her og fugle der. Highlights er klart de mange aftenfalke (op til 8?? måske flere, wow) lidt piroler, Rosenstæren som blev meldt fra buttervej skulle også ud at vende. Endnu en dejlig art var rovterne af 3 styks som trak mod øst. På morgenobsen var Hans, Alex, Henrik Læsø og jeg
Biæderne undgik os desværre men de skal nok komme igen.

Mikkel tog morgenen fri da borreliaen har presset lidt på, men helt slap var han dog ikke! Han tog senere til saftevandsbakken og obsede med Knud, Jørgen Kabel, Jørgen Hulbæk, Hans Christophersen og Lisa, de havde fede aftenfalke, havørn en spætmejse(i fyrhaven) og efterfølgende skulle han i bølgen blå, det var dejligt får vi at vide.

Eftermiddagen blev brugt på lur og rovfugleobs. Til slut stod den på pizza og lidt spil.

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Ringmærkning:
 
Kærsanger -3
Rørsanger - 2
Gærdesanger -3
Tornsanger - 1
Havesanger - 2
Munk - 2
Løvsanger - 1
Bogfinke -2 
Kernebider - 1 
 
Sum 17 
 
 
 
Folk: Simon S. Christiansen, Charlotte, Michaëla Berdougo, Rasmus Matthiesen-Juhl, Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Jørgen Kabel, Alex Sand Frich, Henrik Læsø, Hans Christophersen, Lisa Vergin, Mikkel Friborg Mortensen og Jonas Pedersen