Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (108)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

EN LEGENDARISK DAG!

lørdag 5. juni 2021
af Rasmus Matthiesen-Juhl

Legendarisk dag!!

Jeg tror ikke jeg på noget tidspunkt har følt mig så heldig som jeg gjorde flere gange i dag. Alt heldet var dog ikke at finde i morgenens ringmærkning, hvor det ikke blev til mange fugle, og kernebider var vel egentlig det eneste sjove. Mellem ringmærkningsrunderne obsede vi fra kabeltromlen, hvor det blev til ekstremt fede arter som rosenstære, syngende buskrørsanger, 4-5 piroler, syngende karmindompapper, 2 trækkende silkehejrer og så har jeg med 100% sikkerhed glemt noget!! Da vi havde lukket nettene ved Kabeltromlen, kørte jeg sammen med min mor og far på Poul Egg Camping, for at være lidt sammen med dem (de fristede med nybagte rundstykker og nutella). På vejen hørte vi dagens anden buskrørsanger, som sad og sang smukt ved Jenne sø. Første gang jeg hører den????

Og fra nu af stikker det helt af!

Der bliver meldt en høgeørn ud nede over hulsighede - flagbakken! Vi skyndte os at pakke rundstykkerne sammen, og kørte ud på bøjlevejen. Vi så den, men den var langt væk. Vi satte derfor kursen mod Gyvlestiens parkeringsplads, fordi vi tænkte at vi kunne nappe den returgående derfra. Vi stiger ud af bilen, kigger op, og helt lavt glider der en lille skrigeørn ind over os! Små-rystende får Mikkel meldt den ud på zello. Vi kører derefter ud på Hulsig hede og ser høgeørnen glide sydpå. Vi kører derfor videre ned til millionær-svinget, hvor vi igen ser høgeørnen og er med til at finde endnu en lille skrigeørn! Alt i alt - vanvittig god timing.

EC hogeorn

Foto: Erik Christophersen - Høgeørn

 

Jeg fik mig en dejlig lur i en overophedet campingvogn, men blev vækket af min far der råbte ”gåsegrib”! Igen måtte vi pakke vores mad sammen, for at drage mod Engklit. Herfra så vi gåsegriben rigtig godt. Den begyndte at glide mod nord, så vi besluttede at køre på Bøjlevej. Fra Bøjlevejen kunne man se gåsegribben kredse med havørne. Imens vi stod der kom vi i tanke om de 2 rastende rosenstære som var set 3 minutter fra os, så vi kørte derhen og så dem mega godt!

EC gasegrib

Foto: Erik Christophersen - Gåsegrib

EC rosenstaere

Foto: Erik Christophersen - Rosenstære

 

  • Også skete det sku igen…

 

En sort stork… En af de arter jeg allerhelst ville se på mit ophold heroppe og som jeg missede sidste gang den var her, var meldt syd for byen. Vi pakkede derfor for 3 gang vores mad sammen og drønede ud til buttervej…. Men vi kunne ikke finde den… Vi rykkede derfor til Bøjlevej, hvor vi efter 2-3 minutters søgen, fandt den sorte stork! Vi fik den pisse godt, men på stor afstand!

Dagen blev for mit vedkomne afsluttet med et dejligt stjerneskud på Skagen fiskeresturent sammen med mine forældre????

Det har i sandhed været en legendarisk dag, der med sikkerhed vil blive set tilbage på de næste mange år

Dagens Ringmærkning:

Rødhals - 1

Rørsanger  - 3

Gærdesanger - 3

Tornsanger - 4 

Havesanger - 1

Gransanger - 4 

Løvsanger - 1

Bogfinke - 2

Kernebider - 1

Sum = 18  

 

 

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Folk: Simon S. Christiansen, Charlotte, Michaëla Berdougo,  Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Jørgen Kabel, Kurt Willumsen, Alex Sand Frich, Anders Rasmussen, Jens Skovgaard, Lisa Vergin, Mikkel Friborg Mortensen, Jonas Pedersen og Rasmus Matthiesen-Juhl,