Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (108)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Rolige efterskælv fra weekendens fuglebonanza

mandag 7. juni 2021
af Mikkel Friborg Mortensen

Hej allesammen 

Så er de varme østlige vinde gået over i vest for det næste stykke tid og dermed lakker dette forårs træk stille og roligt mod enden - næsten! For i dag havde igen fornøjelsen af en Sort Stork (Ciconia nigra) der var trækforsøgende med op til flere Havørne (Haliaeetus albicilla) og Musvåger (Buteo buteo) ude på Grenen, alt imens vi var igang med dagens ringmærkning. Det var Rasmus, Oluf og jeg der stod for ringmærkningen i dag og man kan vist roligt sige at efter weekendens fantatiske fugleshow så føltes det noget tomt derude på Grenen i dag. Vi havde tilgengæld okay med fugle i nettene dommineret af Rør og Kærsangere. På besøg kom også vores nye gæster, Stig og Grethe, som fik set nogle af de ringmærkede fugle. Tidligt på morgenen meldte Ole Zoltan Göller en afvigende Gransager ud på zello, som værende en mulig Sibirisk Gransanger ssp. (subspecies) Tristis, som til stor overraskelse endte i nettet på vores lukkerunde (hvis det da er den samme fugl)! (billede) Det er et sjældent fund i Danmark, specielt i forårstrækket.

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.42.23

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.42.21

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.42.23 1

Alle frivillige fra stationen fik set fuglen, Simon måtte nøjes med billeder da han er ude af byen de næste par dage. Men flere fuglekiggere stod ved Kabeltromlen og kunne nyde fuglen bl.a. Anders Odd som hjalp til med bestemmelsen af fuglen og Jørgen Hulbæk hvis selskab vi har haft fornøjelsen af igennem det meste af foråret, men som desværre tager hjem i morgen - god tur i morgen Jørgen! 

Jonas og Michaela stod for morgen obs. sammen med bl.andre Anders Odd, den foregik fra "Sand-klit" en klittop som ligger ude øst for "Sandormsporet" i yderste klitrække, morgenobsen var stille og rolig i dag og blandt de mest spændende arter kan nævnes Sort stork og Tejst (Cepphus grylle). 

Af andre dyr end fugle i dag kan nævnes en flot Græsspinnerlarve (billede) som Michaela fandt og en Strandtudse som kravlede rundt ved Kabeltromlen tidligt i morges.

WhatsApp Image 2021 06 07 at 19.13.11

Senere på dagen ordnede Michaela data og søgte bolig i Lund (Sverige) hvor hun begynder på sin kandidatuddannelse efter sommeren. Jonas tog ud på forskellige lokaliteter for at lede efter fugle. Det samme gjorde Rasmus og jeg i selskab med Rasmus' onkel og hans ven Thomas på Flagbakken hvor der desværre ikke skete alverden (derfor fik jeg mig en lur eller to.. billede ... ) Tilgængel fik vi både set og hørt en flok af de lokaltynglende Stor Korsnæb (Loxia pytyopsittacus) som er et sjældent syn i det meste af Danmark!

WhatsApp Image 2021 06 07 at 18.41.55

En ny frivillig, Jonatan, ankom hen af eftermidagen til stationen fra København. Han fik et lift fra tog til fuglestationen af Jørgen Kabel og skal være her i en uges tid, hvor han håber på at lære en masse om ringmærkning og træktælling. Samtidig håber han på at det fantatiske fugletræk over Skagen ikke er helt slut endnu... Han tog ud umiddelbart efter sin ankomst og så både Havørn, Rørhøg og Blå Kærhøg. 

Dagens ringmærkning:

Rødhals -1 

Kærsanger - 6

Rørsanger - 5

Gærdesanger - 2 

Munk - 3

Gransanger - 4

Gransanger sibirisk ( ssp, tristis ) - 1 

Løvsanger - 1

Bogfinke - 2 

Lille gråsisken - 1 

 

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af fugle i Skagen

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Oluf Lou, Jørgen Kabel, Ole Zoltan Göller, Anders Odd Nielsen, Stig og Grethe, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Mikkel og Thomas, Michaëla Berdougo, Jonatan Pedersen og Mikkel Friborg Mortensen.