Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (108)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Den kraftige vestenvind dominere stadigvæk heroppe nord på

tirsdag 8. juni 2021
af Jonatan rumle falke Pedersen

Hej allesammen

I dag har været en stille og rolig dag, med kraftig vestenvind og ikke så mange fugle på vingerne. Planen var, at jeg skulle ud og se ringmærkningerne ringmærke fugle, men vinden var for kraftig her til morgen, så vi besluttede os til, at springe ringmærkningen over. Tiden var inde til, at jeg skulle op af sengen og ud på Grenen. Jeg tog min cykel cyklede ud til grenen, hvor jeg skulle hjælpe Mikkel med trækfugletælling. Efter dagens morgen aktiviteterne, skulle jeg hjem og læse op på, hvordan ringmærkningen fungerede, da jeg er helt ny på den branche. Senere hen på dagen, skulle mig og Rasmus ud, for at får noget frisk luft, vi fik set de sædvanlige rovfugle heroppe, desværre ikke noget sjælden, som man jo altid håber på. Efter vores går turen gik vi gang med data behandlingen af de ringmærkede fugle, hvor vi skulle indtaste, det manglende data omkring de ringmærkede fugle og vi blev næsten færdige med alt vores data behandling, så det var dejligt. I morgen stå dagen på ringmærkning meget tidlig, så det glæder vi os alle til, og håber selvfølgelig på noget stort i nettene.

Mig og Mikkel stod som sagt for morgen observationer på Grenen, den kraftigere vestenvind, har desværre skræmt nogle af fuglene væk fra Skagen, men der var da havørne (Haliaeetus albicilla) en rødrygget tornskade ( lanius colluio )en blå kærhæg (Circus cyaneus), og to tejster (cepphus grylle) som har været højdepunkterne for dagen. Og sidst men ikke mindst fik jeg set min første hugorm, hvillet var en kæmpe succes, da jeg synes en hugorm er noget af det sejeste.

Hugorm billede Aktiv foto

Jonas os Michaela, fik lov til, at sove længe i dag, da ringmærkningen var aflyst pga. kraftig vind fra morgenstunden, og det trængte de virkelig også til, kunne man mærke på dem. Senere på morgen tog Jonas og Michaela til skarve søen for at tælle de ynglende skarver, og se hvordan det går med skarve kolonien .Rasmus fik også lov til at sove længere, han har sovet hele 14 timer i dag, så han burde være frisk til ringmærkningen i morgen.

Så alt i alt går det meget godt på Skagen fuglestation, og vi håber alle på, at der kommer nogle seje fugle til os i morgen 

Folk:  Stig og Grethe, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Anders Rasmussen, Mikkel Friborg Mortensen, Michaëla Berdougo og Jonatan falke rumle Pedersen 

Skagen billede

Dagens udsigt fra det grå fyr 

Klik her for at se dagens observationer fra dofbasen af fugle i Skagen.

Klik her for at se dagens totaloptælling fra dofbasen af rovfugle i Skagen