Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Endnu en blæsende dag

søndag 13. juni 2021
af Jonatan Rumle Pedersen

Hej alle sammen

I dag har igen været en blæsende dag, hvor vestenvinden har domineret Skagen, det har blæst hele weekenden, så der har ikke været så mange fuglene på vingerne, heroppe desværre, men tilgengæld lokker den kraftigere vind stormfuglene herop. I dag tog mig og Jonas obsposten ude på grenen, vi stå op kl. 4. 00, og cyklede derfra ud til Grenen, hvor Jonas efter en time fandt en almindelige skråpe trækkende nordvest, jeg nåede desværre ikke at se den, fordi  den var for lang væk til mig. Jonas skrev ud på vores Messenger gruppe, og sagde vi havde fundet en almindelige skråpe, med det samme kom Mikkel op til Grenen, fordi han rigtig gerne vil se den, men vi havde desværre ikke heldet med os i dag. Da vi stod oppe på Grenen gik det pludselig op for Mikkel, at han skulle aflevere sin opgave i morgen, så derfor blev han lidt stresset, og pakkede sine ting og gik hjem efter to timer, for at skrive sin opgave færdig. Ellers har der været mange mallemukker, hel op til 120 er talt morges, en del sortænder 2 almindelige kjover og 1 storkjove, storkjoven kom helt tæt ind på land, så alt i alt en rigtig fin observationsdag, med mange stormfugle i morgentimerne. 

Almindelig skrape

Aktiv foto 

Ellers i dag er der blevet gjort forskellige gøremål, Rasmus har været ude og købe ind til sin aftensmad, og været ude på grenen og observere sammen med os andre. Ellers har mig og Rasmus også brugt tid på indtastning af ringmærkningsdata. Michela har ordnet nettene, så det er helt klar til ringmærkningen den næste uge. 

Hen af eftermiddagen, tog vi alle ud på grenen, for at kigge efter skråper, fordi der er blevet set nogle rundt omkring i Danmark, så vi hoppede lidt på, at der ville komme en fordi igen i dag, men det gjorde der desværre ikke. Ellers var det rigtigt hyggeligt at sidde ude på grenen sammen med de andre, da varmen nu endelige er kommet Skagen. Mig, Jonas Michelea og Mikkel, gik en lille tur omkring grenen, i håbet om, at finde en sjælden fugl, men det lykkedes os desværre ikke. 

Mikkel blev færdig med en opgave i dag, som han har brugt rigtig lang tid på, så stor tillykke til ham

 Mikkel faerdig med opgave

 

Ingen ringmærkning, fordi vinden har været for kraftig, og er kommet fra vest

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Jonatan Falke Rumle Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Jonas Pedersen, Michaëla Berdougo, Mikkel Friborg Mortensen og Simon Christiansen