Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Et strejf af forår!

torsdag 9. marts 2017
af MJH

Vejr: Sikke en forandring der var sket i løbet af natten. Plusgrader, overskyet, tørt og med jævn vind fra vestsydvest fra morgenstunden. Gennem dagen enkelte perioder med sol, men sidst på eftermiddagen lidt spartansk nedbør i form af regndråber. Vinden endte med at være svag fra vest og med temperature fra 4°C til 7°C føltes det forårsagtigt i forhold til de seneste par døgn. Med varmen var der også lidt dis over havet, så sigten var moderat.

Startede med en times obs ved Kattegat, hvor arter som Sule, Skarv, Sortand og Ederfugl var de talrigeste uden at imponere i antal. Det virkede ikke til at være fugle på egentligt træk, men mere omrokering og fouragering af fugle efter nattens rast.

Bedste oplevelse var et par Stor Præstekraver, der var i forårshumør og lavede opvisning ved stranden foran Fyret. Dejligt at se og høre!
De blev i området hele dagen og var til at finde hver gang jeg trængte til at strække benene og komme ud fra skriveriet ved pc´en.

Der var også en smule forår i luften ved Fyrhaverne, hvor både en flok Stære og nogle Misteldrosler var overflyvende, mens en Skovsneppe blev skræmt op fra bunden af haven da jeg kom gående.

Inde i Fyrboligen fik jeg på ny besøg at et par IT folk, der mødtes med Jakob Funder og gik i gang med at installere wi-fi. Det lykkedes så godt, at jeg nu har en brugbar net-forbindelse, så jeg kan være lidt mere aktiv med opload og online indtastninger.

Midt på eftermiddagen var jeg igen ude og gå en tur ved Fyrhaven og stranden, hvor jeg fik hilst på Ole Skruppeltrang, der også var ude i den friske luft. En Spættet Sæl havde fundet op på stranden lige øst for fyret og endte med at blive dagens foto-darling, skønt jeg egentlig var mest glad for parret af Stor Præstekrave, der virkelig havde gang i forårshormonerne!

SpaettetSael ved fyret

Spætte Sæl, der lever op til sit artsnavn i forårspelsen.