Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Havtræk igen og mislykket mågeforsøg.... igen

fredag 3. december 2021
af Jonas Pedersen

Ja godaften d'herre d'damer og alle d'gode folk derude.
Jeg er på pletten igen her kl. sengetid om aftenen og nu er det tid bloggen!. Idag stod jeg op, det gør jeg faktisk hver dag, men idag var lidt særligt, og det var fordi jeg bare følte mig frisk. Normalt er jeg lidt halv groggy, og det kender i nok godt! Så derfor var det bare rigtig dejligt at gå ud i køkkenet,  og gøre mig klar til dagen.

Jeg tog ud på Verdens Ende 1 igen og som igår var der faktisk et rigtigt fint havfugletræk med lommer og alkefugle i front. I den milde vind kom der også lidt småfugle, bla misteldrosler og sjaggere. Simon er nu tilbage i Skagen og han gik en tur rundt på Grenen der resulterede i duehøg og 2 sortstrubede bynkefugle. 

Resten af morgnen gik med at se på måger. Det var dog mest af alt bare sølvmåger både på stranden og på havenen, som jeg besøgte med Simon. Vi tog derfor hjem i varmen for vejret var godt nok blevet noget møg.

Vi prøvede lidt med en lille ruse til pibere på stranden men ingen succes. Derefter stod den for mit vedkommende på lidt terpning af diverse småfugle og måger.

Planen blev lagt for imorgen. Den heeelt store strandtur ligger i tasken. Her håber jeg selvfølgelig på store ting som Ismåge, ørkenstenpikker, hvalros og sidst men ikke mindst en glad Igor der er et smut ude på stranden. 

Udover det vil jeg kigge efter døde havfugle som er skyllet op på stranden. Efter den her omgang med snestorm er det muligt der ligger lidt rester af en mallemuk eller syv, men det får jeg at se!

IMG_20211203_184932007.jpg


Vi ses imorgen venner!
-JP

Folk: Simon S. Christiansen og Jonas Pedersen