Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Den lange lange lange mil

lørdag 4. december 2021
af Jonas Pedersen

Hej igen alle kære læsere af denne kære blog.

Som jeg nævnte i går, var det tid til en lang gåtur på stranden. Det krævede også en god morgenmad, så jeg spejlede nogle æg og kørte dem på en slat rugbrød, det var godt. Også lige igen med Bowies album "Low" så var man klar. Det album er bare så godt, lige nu er "Always crashing in the same car" og "Be my wife" klart på toppen af listen over sange der kan køre på repeat hele dagen.

Simon kørte mig til Højen og jeg gik derfra og til Grenen.
Jeg havde forberedt mig godt med vand og chokolade, kikkert, kamera, optager og en taske til døde fugle. Dem fandt jeg dog ingen af. Måske man skulle have kigget på sydkysten med denne vindretning?

I stedet har der været nogle levende fugle, og det er jo også dejligt. Høfderne ved Højen gav mange skærpibere og klitterne langs var hjemsted for mange gulspurve. For enden af Buttervej rastede der rigtigt mange måger, og her var det ikke bare sølvmåger, der var også storm og hætte så det var bestemt lovende, men jeg fandt ikke noget særligt der.


IMG_20211204_090848108_HDR.jpg

Ved Buttervej gik jeg lige indlands og tjekkede farmerstien og industriområderne men der var ikke super mange fugle desværre. Tilgengæld var der flot og vindstille.

Da jeg nåede ud på grenen blev jeg mødt af en fin ung gråmåge. Noter her de hvide yderste håndsvingsfjer og "tændstiksnæbbet"
bap.png

Og så var det ellers hjem. Til aften var jeg blevet lidt træt af at spise det samme som dagene inden, så jeg lavede nogle tilfældigt stegte grøntsager med kokosmælk og det er også bare en sikker vinder. I øvrigt en vitaminbombe hvis man bruger de rigtige grøntsager (Brocoli går man aldrig galt med).

Efter frokost er det også lige vigtigt at nævne at jeg var ret træt. Jeg lagde mig i hvert fald på sofaen og skulle se noget film. Jeg faldt meget hurtigt i søvn og sov i to timer. Da jeg vågnede, var jeg så træt at jeg gik i min seng og sov to mere. Sådan.

Og tro det eller ej, nu er jeg i seng igen og jeg er klar til at sove lidt mere.
De mange felttimer herover de sidste par måneder slår virkelig til nu her. Energi er der ikke så supermeget af, men motivationen fejler stadigvæk ikke noget!

Folk: Simon S. Christiansen og Jonas Pedersen