Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Stille og rolig dag

mandag 6. december 2021
af Jonas Pedersen

Hej alle d'gode folk derude!

Idag tog vi det helt roligt og planen var at vi skulle rundt og tjekke lidt forskellige steder i Skagen. Simon kom omkring solopgang også kørte vi sammen til Højen fyr. Jeg havde set mange måger sidst jeg var der på min gåtur, bla en god sjat hættemåger og det er jo giftigt.

jonassimondec2021

Der var knap så mange måger denne gang, men de blev da tjekket. Det samme gjorde krattet men det kunne ikke bliver til mere end lidt finker og mejser.

Efter det kørte vi til vesthavnen hvor der lå en død søkonge som kunne komme med til fryseren. Så tjekkede vi den lange mole og nogle havnebassiner. Rødlom, Toppet skallesluger, men ellers ikke så meget. Derefter havde Simon et møde så jeg blev smidt af ved kirkegården hvor jeg påbegyndte en god lang gåtur. Kirkegården gav lidt vindrosler, sjaggere og en overflyvende lille korsnæb, men ikke den cedar silkehale jeg havde forventet;)

Simons møde gik ud på at få sat en ansøgning i skabet om at søge nogle penge ved nogle fonde. Jeg bevægede mig mod Byfogedeskoven og Drachmannsvej. Men jeg så ikke noget, og det var koldt. Så jeg gik til pølsevognen, fik en ristet og en toast og selvfølgelig en lille snak med de lokale pølsevognsbeboere.

Derefter gik turen igen ud på havnen bla. med visit hos havnevagten. Igen mange sølvmåger, men intet andet. Så da Simon var færdig købte vi ind og hentede Thomas Vikstrøm som skal være på stationen lidt, og deltage i morgendagens bestyrelsesmøde for stationen. Vi kørte sammen til østhavnen og så som forventet ikke så meget. Der er faktisk skuffende få måger på trods af den slemme slemme kulde vi har lige nu.

sokonge dod2021Søkonge på vej i fryseren efter den er jounaliseret 

Så vi kørte hjem med sagerne, Thomas birdede lidt fra bunkeren nede på sønderstrand og så bla, skærpiber og Havlit 2.

Jeg fik arbejdet lidt på nogle SU-rapporter fra efteråret og Simon lavede lækker italiano spaghettio(smagte i øvrigt skide godt)

Til aften forsøgte vi igen natfangst og vi så da fire skovsnepper, men igen intet held. Det er som om at jeg er dømt til aldrig at fange noget på natfangst, men det er os fint når spejlnettene er så gode ved mig.

imorgen skal der forhåbentlig ske nye store ting! Jeg tager måske et smut ud på Grenen efter lidt snespurve, men ellers skal jeg pakke og gøre lidt rent før jeg tager hjem imorgen eftermiddag. 

Hyg jer rigtigt meget!
-JP

Folk: Simon S. Christiansen, Thomas Vikstrøm og Jonas Pedersen