Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (97)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Fugle der pjækker!

torsdag 5. maj 2022
af Gustav Nyberg

Dagen bød på endnu en ringmærkningsdag. En dag fuglefolkene havde store forhåbninger til efter gårdagens massefangster i nettene og observationer af store grupper af småfugle i de levende hegn, men fuglene havde andre planer. De pjækkede fra ringmærkningen og smuttede i storcenteret. I nettene var de I hvert fald ikke og tilbage stod Alice, Robbe, Leona, Raya og Simon og trillede tommelfingre.

På trods af det, holdte Raya sin første fugl. Det blev en Løvsanger. Det var hun vældig glad for, og hun nyder at få lov til at se fuglene helt tæt på.

Lovsanger_possible_acredula.jpg

Imens de andre ringmærkede, skød Hanelie og jeg med laser ved Verdens ende 2. Vi håbede på nogle store flokke af rovfugle, vi kunne skyde og som samtidig ville dukke op på radaren. Det er ikke altid, de to ting lige spiller sammen. Det viste sig at være vanskeligt, da trækket mod nord kun præsterede enelige spurvehøge, der fløj uden for radarens rækkevidde.

1.jpg

Foto: Erik Christophersen

Senere tog jeg til Batteriskoven I håbet om, at der skulle være en Hvidhalset- eller Lille fluesnapper. Heldet var ikke med mig denne gang, men det skal nok ske. One day.

Til slut kan jeg dufte Alice’s mad. Det skal nok blive fremragende. Tak for I dag og velbekomme.

Ringmærket fugle ved Kabeltromlen:

Gransanger - 1

Løvsanger - 2

Munk - 9

Rørspurv - 1

Bogfinke - 1

Sangdrossel - 1

Total: 15

Klik her for at se dagens observationer indtastet i DOFbasen af observatører i området.

Sum of the raptors in the area based on observations typed into DOFbasen the same day

Personer ved stationen:  Jesper Pedersen, Simon S. Christiansen, Jørgen Hulbæk Christiansen, Oluf Lou, Hanelie Sidhu, Alice Scalzo, Robbe Cool, Leona Gottschalkson, Raya Mathiak, Gustav Nyberg, Carsten Math Iversen, Lisbet Harms Lavsew.