Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Weekend med formidlingskursus i Blåvand

søndag 12. marts 2017
af MJH

rsz dsc 0216

Simon stod for flere oplæg undervejs på weekendens kursus.

Simon og jeg besøgte i weekenden Blåvand Fuglestation, hvor repræsentanter for DOF- fuglestationerne i Gedser, Blåvand og Skagen deltog i et formidlingskursus arrangeret af Simon.
Det blev en udbyttesrig weekend i godt og hyggeligt selskab, med masser af snak og øvelser omkring fuglestationernes arbejde med formidling af fugle, træk, ringmærkning og livet på fuglestationer.

Emner var både formidlingen i felten om fx ringmærkningen, men også den digitale formidling på hjemmesider, Facebook o.s.v..
Nyere tiltag kunne fx være brug at videophone opkald og live udveksling fra felten mellem de forskellige fuglestationer, eller aktivering af besøgende ved brug af den nye app fra DOF til fuglebestemmelser.
Mulighederne er mange.

Der var også oplæg og snak om indvolvering af flere frivillige på stationer, hvor formidlingsopgaver bare er en af de opgaver vi kan tilbyde interesserede, der har lyst til at tage del i livet på en fuglestation.

Tak til Blåvand Fuglestation for gode rammer omkring kurset!


rsz dsc 0218

Deltagere fra Blåvand, Gedser og Skagen fuglestationer på vej fra Blåvand Fuglestation til formidlingsøvelser i felten.

Godt fyldt op af indtryk fra weekenden kom jeg sent hjem til Det grå Fyr søndag aften. På vej op til Danmarks top havde jeg udnyttet muligheden til at besøge mine gode venner i Måstrup Mose, hvor jeg både fik et dejligt aftensmåltid og kunne hente en foodprocceser, som jeg har haft stående i magasin hos dem. Havde simpelthen ikke plads til den hjemme i men egen lille lejlighed, så den har jeg nu valgt at donere til Skagen Fuglestation og forhåbentlig medvirke til, at kommende frivillige kan nyde god mad under ophold på stationen.

Det minder mig om, at vi meget gerne vil have inventar og køkkenudstyr doneret til fuglestationen.
Har man fx en kasse stående på loftet med service, bestik, gryder (til induktions kogeplader!) osv, så tænk gerne på, at det måske kan gøre mere gavn her, end at stå ubrugt i et hjørne på loft eller pulterkammer.
Kontakt gerne Simon eller jeg på fuglestationen, hvis i har noget i syntes kan gøre gavn her.
Det vil blive højt værdsat!

Mens Simon og jeg var optaget med kursus i Blåvand, så holdt Michael Ancher weekend i Skagen og havde gang i 3 net ved Nordsstjernevej/Heden. Han fik fanget 7 fugle fredag og 43 lørdag.
Langt de fleste Blåmejser og Musvitter, hvor der bl.a. var en svensk mærket Blåmejse, samt enkelte Blåmejser med "fremmed" danske ringe, som Michael ikke selv har brugt.
Han havde også en lille gruppe af Nordlig Halemejser og enkelte drosler og finker.