Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

De lokale Traner er ankommet!

mandag 13. marts 2017
af MJH

Vejr: Gråt og overskyet fra morgenstunden med kold vind stående ind direkte fra Kattegat. Dagstemperaturen steg fra 2°C til 6°C i løbet af dagen og i den sidste time før solnedgang drejede vinden mod sydvest, mens skydækket blev så tyndt, at en sløret solskive kunne ses. Sigten god trods det grå vejr.

Da jeg i går aftes kørte fra Måstrup Hede mod Skagen var der en lys nattehimmel, hvor en næsten fuld måne skinnede gennem skyerne. Det var åbenbart nok for de ny ankomne Trane par på ynglepladserne ved Måstrup Mose og Blæsbjerg, for der var en flot stemning med trompeteren fra moseområderne.
I dag var der også Traner på plads i Reservatet og da jeg midt på dagen brugte 3 timer ved Fyrhaverne og Ellekrattet fløj 2 par flere gange op fra Reservatet. Det ene par kom endda en tur ind og vendte over Storsig, så jeg kan bringe et fuglefoto i dag!

rsz 1rsz dsc 4650

Ellers gav obsen lidt rovfugle på trækforsøg med 40 Musvåger i luften på et tidspunkt som det største tal, men også 3 Røde Glenter og et par Spurvehøge kom forbi.
En del fugle kom midt på dagen retur fra Grenen, bl.a. 2 Hulduer og flere flokke af Gråkrager og Alliker med et par legende Ravne imellem.
En enkelt Bjergvipstjert trak øst mellem Sanglærker, men ellers var bevægelsen af fx Grøn- og Gråsiskner spredte flokke, der kom retur mod vest.

Inde på stationen er der stadig gang i malingen og enkelte rum er forbudt adgang, da gulvlakeringen endnu ikke er hærdet, men til gengæld kan Fuglestationen nu tilbyde en fungerende Wi-Fi forbindelse i alle rum – dejligt at få det på plads!

I morgen kommer Simon hertil og jeg kan forestille mig, at der vil blive nogle forberedelser til, at bestyrelsen skal holde møde på stationen onsdag. Fx har vi lige nu ikke stole nok til at alle kan få en siddeplads, så måske skal jeg stå og spille noget musik, mens bestyrelsen løber rundt om bordet og så se, hvem der får en plads at sidde på når musiken stopper..