Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (223)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Kalibrering til fugletid

lørdag 17. september 2022
af Aksel Munkholm

Hej allesammen

I dag har været min første fulde dag her på Skagen fuglestation. Dagen startede kl. 5 (liiidt tidligere end hvad jeg er vant til) hvor nettene fra nattens forsøg på at fange stormsvaler skulle pilles ned. Herefter dragende Esben, Solenn og jeg afsted mod kabeltromlen for at starte dagens ringmærkning, mens Johanna og Hanelie stod for morgenobs.

Vinden var ikke med os i dag, så det var lidt en sløv dag ved kabeltromlen. Vi endte med i alt at ringmærke 19 fugle og en genfangst.  Det lave antal fugle betød dog, at der var bedre tid til den enkelte fugl, hvilket var dejligt for en ny ringmærker som mig. Jeg fik lært en masse omkring fældning og kønsbestemmes og fik også selv ringmærket et par fugle til sidste på formiddagen, heriblandt en gulspurv (yellowhammer).

20220917_110005.jpg

For observationsholdet var det også en blandet fornøjelse i dag. Igen i dag blev Kuhls skråpen (Scopoli’s Shearwater) spottet ud fra kysten, og observationsholdet forsøgt om de kunne spotte den. De missede den dog akkurat, men vi krydser fingre for at der er en mulighed igen i morgen.

Efter hjemkomsten fra ringmærkning stod det på en omgang frokost og en dejlig lur. Da jeg vågnede fra min lur, besluttede jeg mig for at udnytte det godt vejr og valgte at følge menneskestrømmen ud mod grenen. Det syn bliver man nu aldrig træt af. Resten af eftermiddagen blev brug på rengøring og indtastning af data på stationen.

I anledning af Simons mors fødselsdagsfejring var der også arrangeret fremvisning af ringmærkning samt en tur til bunkeren med Hanelie som guide.image0_2.jpeg

Jeg vil nu lægge skivepinden fra mig og gå til køjs, mens jeg krydser fingre for at vi undgår alt for meget regn og blæst i morgen tidlig.

Fugle ringmærket ved kabeltromlen:

Fuglekonge: 5

Gransanger: 7

Rødhals: 1

Rørspurv: 2

Dompap: 1

Munk: 1

Gulspurv: 2

Total: 19

People at the Station: Diana Sciandra, Hanelie Sidhu, Solenn Boucher, Frank Osterberg, Johanna Veentjer, Aksel Munkholm, Simon Christiansen, Lisa Vergin, Esben Hansen 

Today’s Observations from the area on DOFBasen