Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (288)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

En lind strøm af svaner

onsdag 16. november 2022
af Aksel Youden Munkholm

Hej alle sammen

Min blog vil denne gang starte med i går aftes. Frank, Jeppe og Lone tog ud på natfangst i håbet om at fange skovsnepper. Missionen blev fuldført, og de vendte tilbage til stationen med 1 ung skovsneppe og 2 solsorte. Flere individer af skovsneppe blev også set, men dog uden at det var muligt at komme tæt på dem. Derfor prøvede vi selvfølgelig også her til aften med et omgang natfangst. Sammen med Simon kørte vi hele byen tynd for mulige steder, hvor vi måske kunne finde en skovsneppe eller to. Der var dog intet hæld i dag, men i kan da få et billede fra i går aftes.

IMG_7579.JPG

Billede af skovsneppe fra den 8/11

I dag var det for blæsende til ringmærkning, så Louis, Jeppe og jeg tog ud og lavede morgenobs sammen med Knud, mens resten af flokken med tilslutning fra Lone udførte mallemukindsamling.

På morgenobsen var der hele morgenen en lind strøm af sangsvaner, som kom trækkende forbi, hvor især nogle af flokkende stod nærmest helt stille i modvinden. Derudover er snespurvene begyndt at have interesse i vores frø, så nu bliver der gjort en ekstra indsats i morgen for at fange en eller måske flere. Da obsen sluttede, havde en lapværling tilsluttede sig en flok snespurve, hvor vi havde god mulighed for at nyde den ellers ofte meget sky fugl.

På mallemukindsamlingen var der ikke meget at berette om. Der blev ikke fundet nogle friske døde fugle, men til gengæld meget plastik… Lidt levende fugle kom der dog heldigvis forbi! En kjove kom flyvende over hoved på dem ved grenen, mens 4 Tundrasædgæs blev set senere på turen.

Vi krydser fingre for en masse ringmærkede snespurve i morgen!

Ringmærkede fugle:

1 skovsneppe

2 solsorte

Dagens observationer kan ses her

People at the station: Aksel Y. Munkholm, Louis Kristoffer Poulsen, Diana Sciandra, Prescillia Lemesle, Knud Pedersen, Jeppe, Simon, Frank Osterberg og vores gæster Lars og Lone