Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (120)2023 (289)2022 (292)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Dværgmåge og Krøyer

tirsdag 29. november 2022
af Olivia Aalling-Frederiksen

Hej allesammen,

Diana, Aksel, Louis og jeg startede dagen med observation ved Nordstrand. Knud var der også, og for mig, som stadig har meget at lære om fugle, træk og observation, var det en fornøjelse af blive guidet af endnu en erfaren birder. Holdet registrerede blandt andet fem søkonger, rødstrubet lommer, lomvier og alke. Et highlight var også en meget fin 1K dværgmåge, som lå længe trækkende mod øst over revet, så der var god tid til at nyde dens elegante bevægelser i vinden. 

PHOTO-2022-11-29-22-48-12.jpg

Dværgmåge, foto: Louis Kristoffer Poulsen

Vi havde også sat fælden op på stranden fra morgenstunden til fangst af snespurve. Endnu engang måtte vi dog se os slået af fuglene. En enkelt snespurv holdt længe til lige omkring fælden. 12 individer var til stede i området i løbet af formiddagen - ingen i fælden. 

IMG_2826.png

Diana gør snespurvefælden klar

På vej tilbage til stationen mødte vi gråsisken i træerne på Batterivej og der blev observeret sortstrubet lom ved Det Grå Fyr.

Tilbage på stationen sad Simon i møder det meste af eftermiddagen med Niels og Lene. Også Rita, som har været en stor hjælp på stationen, kom forbi omkring frokosttid med fine gaver til alle os som lige nu arbejder på stationen. Det var meget fint, så tusind tak til Rita. Diana og Rita udvekslede også kunsthåndværk i form af akvarelmaleri og jule-fugle-flet.

Efter frokost tog Diana, Aksel og jeg til Skagen assistents kirkegård, hvor målet var at se silkehalerne. Vi så dem desværre ikke. Men fugleaktivt udeblev ikke på kirkengården og vi kunne nyde vindrossel, musvitter, blåmejse, solsorte, gærdesmutte og stilits. Alle i fuld aktivitet. Også en spurvehøg slog vejen forbi.

Vi tog videre til Skagen kunstmuseum og fik et fint indblik i skagensmalernes liv og kunst. Som Aksel sagde om P.S. Krøyers maleri af de malende siddende på række på stranden: det er præcis som os på observation, blot pensler og lærreder skiftet ud med teleskop og kliktællere. Tilbage på stationen havde Louis arbejdet på sortering af billederne på stationens computer.

IMG_2832.png

Efter lækker aftensmad kokkeret af Louis tog Aksel, Louis og jeg med Simon på aftenfangst på boldbanerne i forsøget på at fange en skovsneppe. Vi mødte et par stykker og en dobbeltbekkasin men uden held med nettet.

Dagens observationer kan ses her

Folk på stationen: Simon Christiansen, Louis Kristoffer Poulsen, Diana Sciandra, Aksel Y. Munkholm, Olivia Aalling-Frederiksen, Knud Pedersen, Rita Pate, Niels Eriksen og Lene Kappelborg