Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (97)2023 (289)2022 (292)2021 (279)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Skarvkolonien har unger i reden

torsdag 25. maj 2023
af Karen Marie Sø Leth-Nissen

I dag foregik ringmærkningen ikke ved Kabeltromlen, men ved fuglestationens nye CES (Constant Effort Site), som er en lokalitet med regelmæssig ringmærkning på enkeltdage gennem sæsonen. CES-lokaliteten ligger ved Skarvsøen mellem Nordstrand og Sandormssporet.

Fotos: Søren Leth-Nissen.

IMG_3416.jpeg

De unge frivillige stod derfor i dag op før kl. 3.00 for at nå til Skarvsøen i tide, for spejlnettene skal åbnes før solopgang som i dag var 4.37.

IMG_3413.jpeg

Det lykkedes, og Lauren, Michael og Chloe havde heldet med sig og fik både en Vandrikse (Water Rail) og en Gul Vipstjert ssp. thunbergi (Yellow Wagtail) i nettet og ringmærket. Det var Chloes første voksne, udfarvede gule vipstjert, og samtidig også første gang Skagen Fuglestation har sat ring på en gul vipstjert (thunbergi).

DSC07196.jpeg

Dante og Zach observerede fugletræk hele morgenen fra Verdens Ende III. Zach’s store øjeblik i dag var synet af en Dværgfalk (Merlin), som sad i kort afstand fra ham i hele 20 minutter. Dante talte hele 61 Mallemuk i dag, selvom det var en forholdsvis stille dag med ikke mange trækkende fugle. Han så også to Bomlærker (Corn Buntings) og en Spætmejse (Nuthatch).

Om eftermiddagen cyklede Dante en tur i Byfogedskoven i den ende af Skagen. Lauren så efter, om der var kommet unger i svalerederne (Bysvaler/House Martins og Landsvaler/Swallows) ved kiosken på Grenen. Michael tog sig af opsummeringerne af observerede rovfugle for flere dage (raptor summaries). Og så blev der også tid til en lur for alle på stationen.

Søren og jeg nød at være med ved Skarvsøen, og få lov til at følge arbejdet med indsamling af fugle og ringmærkning, deltage i tællinger af unge og voksne fugle i skarvkolonien, og tælle reder med unger i.

DSC07334.jpeg

Vi glædede os også over de Gråstrubede Lappedykkere (Red-necked Grebe), Krikænder (Teals), Mudderklirer (Common Sandpiper) for slet ikke at tale om guldsmedene.  

DSC07311.jpeg

DSC07327.jpegJeg fik desuden hurtigt brug for min nye viden om gul vipstjert, for om eftermiddagen løb jeg ind i en mindre flok ved rundkørslen på Grenen, og kunne straks se i kikkerten, at der var 5 Gul Vipstjert ssp. thunbergi (Yellow Wagtail) helt voksne og i fuld dragt, sammen med unge fugle og et par hunner. Dejligt at lære af de unge på stationen, og blive lidt klogere på fuglene.

IMG_3412.jpeg

Link til alle dagens observationer i Dofbasen

Skagen Fuglestation: Michael Colley, Dante Shepherd, Chloé Meymy, Lauren Evans, Zach Pannifer, Simon S. Christiansen, Søren & Karen Marie Leth-Nissen.

Ringmærkning (Skarvsøen - CES)

Vandrikse (Water Rail): 1

Gul vipstjert ssp. thunbergi (Yellow Wagtail): 1

Rødhals (Robin): 1

Tornsanger (Common Whitethroat): 1

Rørsanger (Reed Warbler): 5

Gransanger (Chiffchaff): 2

Løvsanger (Willow Warbler): 1

Total: 12