Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.
Fugle på himlen og mudder mellem tæerne
Hejsa folkens.
Så gik endnu en dag med vilde oplevelser på Skagen Fuglestation. I dag vågnede jeg op til en morgen, der stod på træk optælling med Cora. Vinden havde endelig lagt sig en smule, så der var høje forventninger. Grenen viste sig også hurtigt fra sin bedste side, og vi havde en helt fantastisk morgen ved verdens ende. Over havet var der rigtigt godt træk i lommerne, vi havde 219 rødstrubede lommer, samt en enkelt islom og sortstrubet lom. Det var virkelig dejligt, da der har været ret stille de foregående dage. Derudover var der god gang i småfuglene også, især kernebidere og korsnæb fremtrådte i store antal. Det var dog ikke de eneste overraskelser, som morgen bød på, vi havde også en mosehornugle, samt 6 sangsvaner, hvilket er meget sent for svanerne.
Mosehornugle over Grenen: Foto Tue Baaner
Islom over Grenen: Foto Tue Baaner
Efter vi var færdige med trækket, gik vi hen til ringmærkerne for at være sammen med dem, indtil de også skulle hjem. Det viste sig at være en rigtigt god ide, da kernebiderne her også var i fuld sving. Vi endte i sidste ende med at have hele 153 kernebidere, hvilket er helt vildt mange, og slår den tidligere største tælling af kernebidere fra Skagen på 79 med næsten dobbelt!
Det var godt, at der var en masse fugle på vingerne, for nettene havde ikke den helt store aktivitet. Ringmærkerne endte med at have 15 fugle igennem, og årets første grå fluesnapper Heldigvis var der jo også en masse andet at kigge på, da det nemlig ikke kun var de mindre fugle, som vidste sig i dag, også rovfuglene fremkom i store antal. Især hvepsevågerne viste sig virkelig fra deres gode side i dag med helt op imod 60 observationer fra formiddagen. Hvepsevågerne er kommet ret sent i år, men nu begynder de virkelig at rykke derude. Vi glæder os til mange flere!
Hvepsevåge: Foto Tue Baaner
For at slutte morgenen af med et kæmpe bang, kom der også endnu en blå glente, som vi alle fik set. Det har været helt fantastisk i år for de blå glenter, og vi er virkelig heldige at vi får lov at se så mange af de her fascinerende fugle!
Blå glente: Foto Tue Baaner
Efter vi var kommet hjem og slappet lidt af samt indtastet data, gik Cora, Andrew og jeg ud over Storsig for at se hvad vi kunne finde. I starten gav det ikke det helt store ud over et par traner. Men efter at have smidt skoene og gået igennem en dejlig muddersump fandt vi en fin rødrygget tornskade. Til vores overraskelse viste det sig at den var alt andet end genert, og vi kunne stå helt tæt på den i 20 minutter, mens den fangede guldsmede rundt om ørerne på os. Helt vildt fed oplevelse!
Rødrygget tornskade med bytte: Foto Tue Baaner.
Simon og Peter fra bestyrelsen var i løbet af eftermiddagen, desuden også ude at fikse en af vores radiomast, som reagerer på taggede fugle, og opfanger når de flyver forbi. Vi håber den finder noget lækkert.
Peter Kristensen fikser radiomodtager
Nu vil vi takke af efter en lang og spændende dag, med en helt masse fugle og gode minder.
Ringing:
Grå fluesnapper 1
Løvsanger 3
Rødhals 1
Munk 1
Gærdesanger 2
Tornsanger 3
Havesanger 2
Gransanger 2
Total: 15
Highlights:
Hvepsevåge 63
Kernebider 153
Blå glente 1
Islom 1
Mosehornugle 1
Sangsvane 6
Rødrygget tornskade 1
Biæder 1
Turteldue 1
Today’s observations in Dofbasen from observers in the area
People: Lucas Corneliussen, Cora Köberle, Tue Baaner, Rasmus Mattiesen-Juhl, Andrew Jacobs, Simon S. Christiansen, Karin Christiansen, Søren & Karen-Marie Leth Nissen.