Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (275)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Opreklameret vejrudsigt og valgflæsk på samme dag

tirsdag 21. november 2017
af Morten Jenrich Hansen

Vejr:  Hård vind fra sydøst og øst hele dagen, hvor der samtidigt var udbredt nedbør i form af regn og finregn. Temperaturen holdt sig døgnet rundt omkring de 4ºC. Sigtbarheden begrænset af nedbør og i perioderne med lidt opklaring var der meget lufturo på afstand over havet.

Simon og jeg blev i den grad snydt af vejrudsigten, der i går aftes meldte om svag vind og begrænset nedbør denne mandag. Over Skagen Odde var realiteterne dog noget anderledes da jeg stod op og var klar til at begive mig mod ringmærkningen på Grenen. Kraftig vind stod ind fra Kattegat med 10m/s og der var regn i luften.
Den kombination dræbte alle intentioner om at åbne net. Det skulle vise sig, at hele dagen lå det samme vejr og generede os – svært at holde til, når vi kunne se mod syd og så tæt på som Frederikshavn var vindstyrken kun på 2-3m/s og samtidigt tørvejr.
Det meste af dagen gik derfor med vores opgaver indendørs og de korte forsøg på at gå ture ud og finde lidt fugle gav ikke meget. Lidt Gråsisken var dog i luften og 4 Lille Korsnæb rastede kortvarigt i de små træer ved Fyrets p-plads, inden de skyndte sig videre.
Over Kattegat kunne vi mellem bygerne se nogle få Sule og Rider trække mod øst, mens 75 Sortænder lå så tæt på i bølgerne, at jeg kunne tjekke dem for andre arter. Da det ikke lykkedes at finde en sjældenhed mellem dem tog jeg en lille eftermiddagstur til stien ved Jennes sø.
Tænkte, at der ville i det mindste være læ, så måske ville det tiltrække nogle småfugle. Det var nu kun Gråsisken jeg havde på den tur og de er jo næsten alle vegne i disse uger.rsz img 5875 2

Normalt får i flest fotos af Skagen Grå Fyr og Grenen, så til lidt afveksling er her en november eftermiddag ved Jennes Sø.

Simon var en tur i byen og afgive sin stemme til kommunalvalget, som vi fejrede med traditionelt ”valgflæsk” til aftensmaden.
Stegt flæsk, kartofler og persillesovs blev faktisk højdepunktet på denne dag!rsz img 5878