Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (275)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Søndag - kom hviledagen i hu

søndag 26. november 2017
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: En todelt dag med flot klart morgenvejr, mens det fra kl 13 blev mørkt og gråt. Først 3-4/8 skydække en del sol og jævn vind fra SV. Eftermiddagen helt overskyet med mange regnbyger og frisk vind fra SV. Døgnets temperatur svingede fra 4-7ºC. God sigt første halvdel af dagen.

Vi var inde i det nye døgn før de fleste af vores gæster tog hjem. Rigtig rart, at have den opbakning og masser af snak gennem aftenen og ud til de små timer. Det var derfor lidt en dagen derpå med brug for at sove længe. Jeg var først ude efter solopgang og det blev for mit vedkommende til korte ture morgen, middag og en eftermiddagstur lige før det blev mørkt. Alle gange rundt i nærområdet fra Fyrhaverne, over Ellekrattet og langs Kattegat kysten. Athena var med Aika en tur nede i hundeskoven i Klitplantagen, mens Simon blev kaldt til sit hjem, hvor Simons far – Gunner – hjalp ham med indretning.
Vi fandt ikke mange nævneværdige fugle på dagens ture, men jeg fik da hilst på Erik Christoffersen, da han cyklede ud mod Grenen om morgenen. Ret hurtigt derefter kunne Erik melde om de faste Rødtoppede Fuglekonger ude ved starten af Sylviastien.
Med vejrskiftet midt på dagen var det med at finde ophold i regnbygerne for at kunne se noget udenfor og allerede kl 15 var det næsten mørkt i de tunge grå skyer.
På det tidspunkt kom det daglige aftentræk af måger på vej fra Grenen og Nordstrand til natterast inde ved Havnen. Lidt over 200 Svartbage kom forbi Fyret i løbet af en halv time.
Til aften slappede Athena og jeg lidt af og havde nem aftensmad, da der var rigelige levninger fra det store fiskebord.

rsz img 6091 2

Allerrede 15:45 var Fyret tændt og mørket faldt på, mens mågerne trak ind mod havnen.