Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (275)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Sidste dag som frivillig på Skagen Fuglestation

fredag 1. december 2017
af MJH

Vejr: Kølig og klar luft med svag til jævn vind fra NØ. En del skyer med 6/8 skydække og kun få solstrejf. Nattemperatur ned til frysepunktet i jordhøjde, mens dagtemperaturen holdt sig til 2ºC. God sigt.

Sidste dag på Fuglestationen i denne omgang blev brugt på en del timer med rengøring og oprydning, så alt er klar til vinteren, hvor Simon alene må stå for at holde stationen kørende.
Valgte ikke at bruge tid på ringmærkning i Fyrhaverne, selvom vejret egentlig var ok til at åbne net.
I stedet brugte jeg lidt tid mellem rengøringen på et par ture ud i nærområdet, hvor de faste fugle som Gråkrage/Sortkrage parret nød livet omkring Fyret, mens enkelte Lille Korsnæb, Grønsisken og Stor Gråsisken fløj omkring og en Snespurv rastede for anden dag i klitrækken.
I Kattegat ud for Fyret rastede om eftermiddagen et flot par Havlit, som jeg fik Flemming ud og se.
Dermed kunne jeg afslutte årets samarbejde med cafeen med maner, da det var en ny art på Flemmings liste.
Simon tog hjem ved middagstid, men kommer retur i næste uge, så kig stadig gerne ind og hold ham med selskab over en kop kaffe i de kommende vintermåneder.
Igennem dagen holdt jeg et par pause fra pakningen og nød udover Havlit også de små grupper af Rider, der i dag tog turen ud af Kattegat og fløj mod øst langs kystkanten.

rsz pc010226 2

Havlit er da en nydelig dykand og lå fint ud for Fyret på læsiden af Grenen, så de ikke forsvandt i Kattegats bølger.

Jeg har allerede aftalt med Simon, at jeg vender tilbage som ringmærker 1. marts 2018.
Indtil da vil der ikke blive skrevet dagbog hver dag, men Simon vil stadig bidrage med måske en ugentlig opdatering gennem vinteren. Kommer der overnattende gæster på Fuglestationen vil de jo også være velkomne til at bidrage med deres beretninger på denne blog, så tjek bare ind på siden også de næste par måneder!
Jeg har haft et år med mange gode oplevelser og takker for kontakten med alle de dejlige mennesker, der har været forbi i kortere eller længere perioder.
Vi ses igen i 2018!

rsz img 6168

Flemming Quist var dagens paparazzi og tog dette foto, der afslørede mig væk fra rengøringsopgaverne.
Jeg håber, at jeg også kan låne Fuglestationens Olympus kamera næste år og at der vil komme en række spændende fugle i søgeren!