Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (275)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Julehilsen fra Kina til Skagen

mandag 25. december 2017
af Henning Ettrup

Vi holder jul på Skagen Fuglestation på årets korteste dage. Selv om det ikke vrimler med fugle heroppe, er det flot med det omskiftelige vejr og flotte lys.

1 Solopgang Grenen DSC4728 001

Op til 40 Gråsisken og enkelte Hvidsisken holder til på foderet i Fyrhaven sammen med nogle få Grønirisk. På høfterne mod Grenes ses 1-2 Skærpiber, op til 25 Sandløber og en enkelt Strandskade forleden. Ellers er det de fiskende Suler ved Revet, der tiltrækker sig vores opmærksomhed.

1 Sandlober DSC4639

Men så den 24., da vi er ved at gøre klar til formiddagsturen til Grenen, ringer Michael Ancher, der går og ringmærker ved Batterivej. Han har fanget en Gråsisken med kinesisk ring, og har brug for hjælp til dokumentationen heraf. Vi tager derned, hvor Knud Pedersen og Jørgen Kabel allerede er ankommet. Det mest fantastiske er den gyldne kinesiske ring – for fuglen ligner alle de andre Store Gråsiskener. Efter behørig dokumentation og fotografering sættes fuglen atter fri til sin videre rejse.

kinesiskgrasisken knudpedersen

For at dulme nerverne tager vi endnu et par runder ved nettene – måske i håbet om endnu en gevinst. Regnen sætter imidlertid ind, og videre mærkning må opgives.
Men hvilken ringmærkerjulegave!

God jul fra Skagen Fuglestation
Henning Ettrup og Mette Christensen