Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (46)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Østenvind giver rovfugle over Skagen

torsdag 12. april 2018
af Morten Jenrich Hansen

Vejr:  Igen hård vind fra øst til nordøst, solrigt og temperatur fra 4-8°C. Klart med god sigt.

Ingen ringmærkning i blæsevejret, så vi fordelte os med Dante og Peter ved Nordstrand, mens jeg prøvede Storsig, hvor Lene og Stig også dukkede op. Det blev ikke til Steppehøg i dag, men rovfuglene gjorde det egentlig godt med bl.a. en adult Havørn i lav højde over vandet ud for Nordstrand om morgenen og senere 2 stk over Flagbakken, hvor Dante og Peter placerede sig over middag.
Ellers godt med Spurvehøge og en række af andre normale arter for midt april – Fiskeørn, Fjeldvåge, Musvåge, Rørhøg, Blå Kærhøg, Vandrefalk, Dværgflak, Tårnfalk, Sort og Rød Glente i antal, der ikke slog rekorder, men alligevel gav gode oplevelser.P4121457 2

Vandrefalken var en af de arter, der gav gode oplevelser i den kraftige østenvind

Udenfor fugle verdenen fik jeg en personlig ny pattedyrart på min ”Skagens liste”, da jeg på vej fra Storesig tilbage mod fuglestationen skræmte en Ilder. Desværre løb den bare væk fra mig og i skjul, så kameraet nåede ikke at stille skarpt på andet end vegetationen før den var væk.P4121479 2

Et forfærdeligt foto, men jeg var glad for en ny pattedyr art på min liste fra Skagen - Ilder sniger sig væk i vegetationen ved Storsig.

Vi hyggede til aften på stationen, hvor Simon lavede sin middelhavs udgave af calzone pizza og havde medbragt et nyt spil i form af bordfodbold.