Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (46)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Klargøring til Fuglefestivalen og sjældne fugle i felten

onsdag 9. maj 2018
af Anders Glahn

Vinden fra syd øst var svag til let, og solen hyggede om os alle hele dagen. Det betød også at dagen fuglemæssigt blev rolig, ikke overdådig, men der var alligevel mange dejlige oplevelser i felten, som var vær at delen ved ”aftenparolen” på Skagen fuglestation.

Morten luftede nettene i tre timer med 3 fugle som resultatet. Et ekstra forsøg med nettede i fuglestationens lille baghave gav heller ikke noget. Så også for Morten blev det chancen for at koncentrere sig om observationerne. Selv om Morten fik en del observatuioner i bogen, så var hans melding om en Lille Kjove, der fløj på tværs af Odden ind i Kattegat i første omgang den bedste observation fra Fyrhaven. Det viste sig siden, at fugle ikke var en Lille Kjove, men en gamle han Almindelig Kjove, der er små og lette i flugten og har relativt lange midterste halefjer.P5091154resized

Når Morten ikke kan finde ud af at bestemme kjover, må han i stedet slå sig på pattedyr på tæt hold - en rævehvalp er ikke til at tage fejl af..

Peter tog baglandet med over mod Batteriskoven, og slog et ordentligt slag omkring kysten og fik mange hav- og strandobs. med masser af lommer (is-rødstrubet- og sortstrubet lom).

Simon slog sig sammen med sin kammerat Morten og rundede Højer Fyr, Stald Lillelund og Batteriskoven. De fik fat i en del af de ca. 8 aftenfalke, som har beæret Skagen med deres besøg i dag.

Med den sydøstlige vind og det flotte solskin, var det nok Nordstrand og Verden Ende der løb med de mange rovfugle. Og her tog Ann ud til Rolf på Verdens Ende og Anders tog formiddagen på Nordstrand.

Det er fik os alle mere eller mindre op af stolene i Skagen i dag var rødstrubet piber, Slangeørn, de mange aftenfalke og lærkefalke, steppehøg og hedehøg.  

Eftermiddagen stor i forberedelsernes tegn. Der blev sat telte op, budt velkommen til flere af de indbudte gæster som begynder at ankomme, og der blev afholdt generalforsamling i Fuglestationens Venner. Her i aften er der kl. 20.00 generalforsamling i Birders Klub.

Mark Desholm, der til dagligt leder DOF`s naturafdeling ankom for at være med til at få alt til at blide på bedste vis. Og det samme gjorde Simons mor!

At alt det foreningsmæssige bliver gennemført god ro og orden, sørger formand for bestyrelsen Niels Eriksen for. Inden han ankom til fuglestationen nåede Niels en kort havops. Og her var det de mere en 200 suler der imponerede og gjorde indtryk.

Endelig er Zeiss og Swarovcski kommet med deres præsentationsboder. Der bliver nok mange fuglekiggere der får stjerner i øjnene og hede drømme om nye ”Scoper”, lækre nye kikkerter og andet godt.

Så derfor skulle alle være klar til en fejende flot festival i et fint forårsvejr. Velkommen til gode oplevelser og godt selskab på en af Danmarks absolut fornemmeste fuglelokalitet

Ringmærkning:

Art Mærkning
Gransanger 1
Løvsanger 2