Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (245)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Dværg dag

onsdag 10. oktober 2018
af Dorthe h. Schmidt

Vi startede alle ud med ringmærkning. Molly, James, Sarah og jeg drog ud og åbnede nettene, og Simon stødte til os senere. Der var en god variation. På trods af 22 fangede fugle, var det fordelt på hele 12 arter.

Simon havde en tur med tre gæster fra Birkerød-området, som var forbi og se hvordan ringmærkningen foregik. De var bl.a. så heldige at overvære en stor flagspætte blive fanget og mærket. En flot men ret aggressiv art at fange…  Dagens mest spændene gæst var dog for mig en skægmejse. Det var et held at vi fik den med på den sidste runde, hvor vi lukkede nettene.

IMG 0945

Simon, James og Sarah har kiggede på radaren her til eftermiddag, men blev nød til at stoppe fordi odden blev dækket med et tykt lag havgus. Om aftenen var vi ud og se om vi kunne fange og ringmærke nogle fugle på standen, men vi fangede desværre ikke nogen. Derimod lå der morild på stranden, som lyste op i vores fodspor, hvilket var ret sjovt at se. Det havde jeg aldrig set før.    

IMG 0941

Ringmærkning: 22 fugle

2 blåmejse, 3 rødhals, 1 fuglekonge, 2 gransanger, 3 gærdesmutte, 1 Skægmejse, 3 Dompap, 1 munk, 2 rørspurv, 1 musvit, 2 sangdrossel,1 stor flagspætte

Folk: Simon S. Christiansen, James Butcher, Sarah Bedford, Molly Brown og Dorthe H. Schmidt