Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Internetforbindelse og ekstra hænder

tirsdag 11. april 2017
af MJH


Vejr: Blæsten fortsætter fra nord og nordvest. I dag frisk til jævn vind. Tørvejr, halvskyet fra morgenstunden, men ellers solrigt og få skyer. Temperatur fra 4-7°C. God sigt.

Startede morgenen med at tage Anders med ud til ringmærkningsområdet, så han kunne blive introduceret til den tjans. Planen er, at Anders skal være vores første ringmærkningselev. Han fik så set, hvordan blæst fra nord til nordvest kan reducere antal af fangster, men virker alligevel til, at have tålmodighed og interesse for fremover at bruge tiden heroppe og oplæres i ringmærkningens kunst.
Frem til lukning af net kl 11:15 mærkede jeg 15 fugle og aflæste én Blåmejse, som Michael Ancher tidligere har haft fat i. I dag fulgtes den med en anden Blåmejse, der fik ring på og Anders fik æren af at slippe de to mejser efter ringmærkningen. rsz dsc 0737

Anders skal nok blive stationens rringmærker en gang - han fik i dag forevist ringmærkningen og fik lov at slippe dagens to Blåmejser fri efter mærkning.

Simon var forbi en times tid inden han tog på indkøbstur og lavede kontoropgaver fra Skagen biblioteks internet forbindelse, da vores egen stadig er nede.
På vej ud til området i halvmørket før solopgang havde Anders og jeg en Mosehornugle. Lidt senere kom 3 Ringdrosler trækkende retur mod vest og en 2k Vandrefalk trak øst i flot lys. 2 Bjergvipstjert og 3 Røde Glenter var også fine fugle i ventetiden på fugle i net, men bedste obs i dag var pattedyr, da vi på åbningsrunden fik skræmt en Grævling i krattet. Senere fik først Simon og siden vi andre set en Lækat, der var i overgangsdragt mellem vinter og sommerpels. Den blev set to gange i det samme område ved den gamle strandengssø.

Efter ringmærkning tog Anders en tur rundt ved Ellekrat og reservatet og tilbage langs Kattegat kysten. Han oplevede bl,a. 6 Landsvaler og 2 Skærpibere, der var kommet i sommerdragt.
Jeg holdt fri til frokost, da jeg fik besøg af min tidligere chef og hendes familie. De fik en rundvisning og fortælling om fuglestationen og fyrtårnet til gengæld for friske nyheder fra mine gode gamle kollegaer i Østjylland, der lige har mødes en weekend dag.
Der var også levering af en god hjemmebrygget flaske påskeøl, så aftensmaden blev nydt ekstra meget i dag – også fordi jeg ikke selv skulle lave den, men blot kunne sætte mig til bords og indtage Simons svenske pølsebix.
I morgen er det Anders tur til at lave mad, så vi har nu en velfungerende madordning på stationen!
Anders var ud over obs aktivteten også vores praktiske mand og tog sig både af, at grave en postkasse pæl ned og af at pleje stationens cykler, efter at Simon var kommet tilbage med ind af ikke kun mad, men også værktøj.
Et stort indkøb var også stationens helt nye super suppegryde, som Rita Pate fra venneforeningen har sponseret – kæmpe tak til Rita for det flotte bidrag!rsz dsc 0739

Uden mange fugle i luften i den stride nordenvind tog Anders sig kærligt af fuglestationens cykler på læsiden af fyrboligen. Den aktivitet gav også lige en ekstra fugl, da en en indtørret død Bjergvipstjert blev fundet under et vindue i sidebygnignen.

En anden stor ting for dagen blev, at vi om eftermiddagen endelig fik genoprettet internetforbindelsen.
Jeg fik opdateret den seneste uges dagbøger med lidt fotos, så tjek evt de seneste dage, hvis I er nysgerrige efter at se fotos herfra.

Efter aftenmødet og fordelingen af  morgendagens opgaver, hentede Simon den næste gæsteassistent for påskedagene – svenske Marcus Danielsen ankom til Skagen. Han har erfaringer med fra både Ottenby og Store Fjäderø fuglestationer, så der er basis for masser af vidensdeling de kommede dage.

Ringmærkning:
Gærdesmutte  1
Jernspurv   2
Solsort   1
Sangdrossel  1
Vindrossel   1
Rødhals   5
Gransanger   3
Blåmejse   2 – deraf én aflæst, mærket af Michael Ancher ved Nordstjernevej.