Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Flere folk på fuglestationen, men få fugle!

onsdag 12. april 2017
af MJH

Vejr: Behøver jeg skrive det? - Hård vind fra vest. Halvskyet morgenstund, men hurtigt blæste de fleste skyer væk. Solen var dog sløret fra tid til anden af tynde højtliggende skyer. Temperatur fra 4-8°C. God sigt, men lidt dis i horisonten.

Jeg havde igen Anders med ude til morgenens ringmærkning, hvor vi endnu en dag måtte reducere antal åbne net pga blæsten. Der var næsten ingen fugle i luften eller i krattet, så vi lukkede igen lidt over kl 10 på et tidspunkt, hvor jeg kun havde mærket 5 fugle. Ingen overraskelser blandt fangsterne, hvor dagens flotteste fugl blev en han Lille Gråsisken.
Michael Ancher døjer også med de håbløst vejr for fugle i Skagen og fangede kun 2 fugle i sit område trods flere timers gang ved nettene i hans område på heden. Han nåede dog at få tid til at besøge os ude i ringmærkningsområdet på Grenen og så for første gang det område i brug.rsz dsc 0755

Dagens Gråsisken var en han af lille race. Bid mærke i den relativt mørke kind, ryg og de beige kanter på de store dækfjers kanter i forhold til Stor Gråsisken.

Undervejs i ventetiden på fangst besøgte Anders og jeg klitrækken til Kattegat siden, hvor 75 Splitterner fløj rundt – vores hidtil største antal i år. Kun en enkelt Bjergvipstjert trak forbi og 17 Kortnæbede Gæs var på trækforsøg.
Simon tog Markus med ud, så han kunne se vores ringmærkningsområde. De gik senere videre rundt om Grenen og tilbage ad Sandormesporet. Undervejs fik de set en Sortrygget Hvid Vipstjert ved den nye strandengssø, hvilket blev dagens sjældneste fugl for vores vedkommende og en ny race for Marcus.
Et par enkelte vadefugle som Svaleklire, Skovsneppe og Stor Regnspove var også i området, mens rovfuglene gennem dagen var meget begrænset og mest bestod af Spurvehøge.

Tilbage på fuglestationen viste kalenderen, at det var onsdag og tid til den ugentlige hovedrengøring. Så er det jo ekstra skønt, at have friske unge fyre som frivillige og da vi nu var tre til at svinge støvsuger, gulvkluden og toiletbørsten, så gik det meget hurtigere, end når jeg de senest uger har stået alene med rengøringen. Tak til Anders og Marcus for dagens indsats!

Anders var yderligere aktiv med at gøre vores skilte med ringmærkningsområde klar på pæle og fik dem sat i jorden de rigtige steder ude på Grenen. Vi er altså klar til at sætte de sidste net op ude i det område i morgen.
Yderligere en svensk fuglestationsmand – Anton Arnason – kom til Skagen i eftermiddags og er på fuglestationen frem til lørdag. De gode svenskere hjælper med at sætte net op i morgen og deltager i vores madklub, så det begynder allerede at ligne en fungerende fuglestation.

Endnu har der ikke været skuffede miner ved aftenens fordeling af morgendagens opgaver.

Bedst som jeg her til aften skriver dagbog kommer en af vores svenske gæster ud fra badet og melder om, at der kun er koldt vand i hanerne. Måtte derfor ned i fyrrummet og se, om jeg kunne genstarte et oliefyr, der var gået i stå. Ser ud til at lykkedes uden at skulle tilkalde teknisk service til helligdagsbetaling!

Ringmærkning:
Jernspurv   1
Rødhals    2
Gransanger  1
Gråsisken, lille  1