Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (72)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Gråsisken fortsætter og halemejsen starter godt op

søndag 4. november 2018
af Erik Kramshøj

Da den norske vejrudsigt lovede ret kraftig vind fra et sted mellem SV og S, valgte jeg at trodse modlyset og satte mig ved solopgang ved bunkeren øst for Stationen i et forsøg på at spotte udtrækkende havfugle. Det blev en begrænset oplevelse, men for en østdansker alligevel fin, da alkefuglene trak pænt tæt på kysten(715). Det gjorde riderne(382)  også, men vi har stadig de egentlige rideflokke tilgode. Et halvt hundrede suler sås fra hvor jeg sad, og det udtræk jeg håbede på var sporadisk.

Der var anderledes gang i den på Grenen, hvor Rolf Christensen, Hans Christophersen og Vagn Freundlich fik set begge de store lomarter, sodfarvet skråpe og 6 storkjover. Stine og Gustav tog hjem om eftermiddagen efter et smut omkring korsnæbbene ved Den Tilsandede Kirke og på kirkegården var der op mod 100 silkehaler som poserede fint. Det blev en fin dag for ringmærkningen: Især Jennes sø, som fik ringmærket hele 124 gråsiskener i dag.

Ringmærkning (Jennes Sø + Grenen):

Gærdesmutte 2, rødhals 1, solsort 1, munk 1, fuglekonge 3, topmejse 1, blåmejse 7, musvit 3, halemejse 10, træløber 1, skovspurv 1, grønirisk 1, stillits 1, gråsisken 125, dompap 2.

Sum: 160 (á 15 arter)

Medvirkende i dag : Stine Lund, Gustav Urth, Michael Ancher, Vagn Freundlich, Rolf Christensen, Hans Christophersen, Simon  S. Christiansen, Erik Kramshøj

poser

Poserne er fyld med....

gustav halemejse... halemejser