Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (72)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Radiomodtager og en sen bysvale

tirsdag 6. november 2018
af Troels Eske Ortvad

Kat Snell og jeg var de nye børn i klassen, her på fuglestationen. Dagen begyndte for vores vedkommende om formiddagen, hvor vi tog ud for, at nedtage en radiomodtager, som havde siddet på en mast i reservatet siden midt i august. Det er håbet, at den har opfanget signaler fra diverse trækfugle, som er blevet udstyret med radiosendere i Sydnorge, tidligere på efteråret. Operationen gik godt, og der var stadig liv i batteriet, så nu skal Kat tilbage i ”laboratoriet” og analyser data, for at se om der har været ”bid”. Der er tale om et pilotprojekt, men udstyret kan bruges igen til andre undersøgelser af radiomærkede fugle i fremtiden.

I morges ringmærkede Oluf, Jørgen og Simon på Grenen, hvor også Sigrid og Niels kiggede forbi inden de tog sydover og hjem. Der var ingen hit på menuen, men godt med Gråsisken. Der blev også forsøgs med lidt natfangst med lygte inden stegen kom i ovnen. Men et par snepper og bekkasiner, var alt for hurtige til at komme med hjem. Simon stod i øvrigt for, at underholde et hold studerende fra Seminariet i Hjørring, på Natur - og Kulturformidleruddannelsen. Trækfuglemæssigt, var dagens altoverskyggende overskrift en bysvale, som Oluf så nord for byen midt på dagen.

Ringmærkning (Grenen):

Gærdesmutte 1, Fuglekonge 1, Blåmejse 5, Musvit 1, Stor Gråsisken/Lille Gråsisken 4, Stor Gråsisken 24, Lille Gråsisken 1.

Sum: 37

Dagens medvirkende: Simon S. Christiansen, Oluf Lou, Jørgen Kabel, Sigrid Andersen, Niels Eriksen, Katherine Snell, Troels Eske Ortvad.

seminarietNK2019

Studerende fra Semniariet gætter på, hvad der er i kasserne.

TEOKATMastTelemetri

Radiomodtagerne blev taget ned og data downloadet. Nu bliver det spændende at finde ud af om der har været nogle radiomærkede fugle forbi Skagen dette efterår!