Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Kold påske, men varm grill!

fredag 14. april 2017
af MJH
 

Vejr: Kold nordenvind af jævn til frisk styrke på en skyfri Langfredag med fuld sol. Kølig luftmasse med 3-7?C. Klart vejr uden dis.

Anders og jeg tog på ny ud og åbnede net inden solopgang, men forventningerne til fugle i nettene var ligeså lave som morgenens temperatur – oliefyret var gået i stå igen!
Selvom vi nu har ”svensker nettene” at gøre godt med, så bevirkede vinden, at vi kun kunne åbne 100netmeter.
Det var næsten fugletomt i og over krattet. Efter 2 timer havde vi bare fanget 3 fugle – alle genfangster af fugle fra de seneste dage. Simon, Markus, Anton og Magnus dukkede op og fik set dagens første ringmærkning, da en Rødhals fik ring på efter at være fanget i et af de nyopsatte net.
Gutterne fortsatte på Grenen og retur til fuglestationen, da Simon senere skulle mødes med Michael Ancher og snakke om årets CES ringmærkning.
Michael kunne iøvrigt ikke gøre det meget bedre end os i dag med blot 8 fugle fanget på Heden.

Anders og jeg fortsatte en lille time mere med åbne net, men kun en Bogfinke og en Gransanger blev fanget inden vi lukkede ned.

I flot vejr og på en helligdag var flere folk ude på grenen i håb om at se nogle fugle, men meldingerne var ligeså sparsomme som vores fangst denne morgen.
Den bedste melding over walkien kom lige som vi gik og lukkede net, da Anders Bojesen og co. kaldte op og inviterede til kage om 10 minutter på Verdens Ende.
Flot initiativ og mens vi var samlet en 10 stykker med kaffe og kage, så kom først en melding fra Erik Christoffersen ved Ellekrattet om en Vandrefalk på vej mod nordøst og lidt efter fandt Anders Brinkman en Fiskeørn på vej ud over Kattegat ved Det Grå Fyr.

Jeg vandrede efter hyggeligt selskab med kage og kaffe tilbage til fuglestationen og fik genstartet oliefyret, så jeg kunne få et luksus bad med varmt vand i bruseren denne gang. Anders blev ude ved Grenen, hvor en Digesvale kom forbi, mens vores svenske venner tog en gåtur over Storsig heden og rundt ved Jennes sø. På vej ud fik de øje på en Bysvale, der kredsede om fyret, så selv i den kolde nordenvind fik vi et par nye årsarter blandt svalerne.
Anders brugte den midterste del af dagen på en tur rundt ved havnen og fik set en Gråmåge, inden han kom tilbage og fik lappet en af stationens punkterede cykler. Svenskerne tog en tur ind til Skagen og kiggede efter Gråmågen, mens jeg fik renset fuglestationens grill.
Aftenens menu står de tre svenskere for med lammekød på grill, så der bliver debut for grillsæsonen på fuglestationen i aftenens kølige men flotte vejr.
Desværre for Anders blev han hentet og kørte hjem mod Aalborg efter en god indsats, der godt kunne have tålt, at blive belønnet med en grillaften.

Inden vi nåede til aftensmaden kom Anders Wiig Nielsen fra DOF feltudvalget forbi til en snak og en rundvisning på stationen. Til efteråret er der planer om, at årets felttræfområde bliver Skagen, så det er jo oplagt, at involvere fuglestationen.

rsz dsc 0785

Simon,Anton, Magnus og Marcus klar til debut for fuglestationens grill med påskelam på menuen.rsz dsc 0786

Marcus blev vores grillmaster i dag.

Ringmærkning:
Jernspurv  1 – aflæst, mærket 11/4-2017
Rødhals   3  – deraf to aflæst, mærket hhv 12 og 13/4-2017
Gransanger  1
Bogfinke   1