Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (229)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Udflugt og vadefugle i solrigt vejr

søndag 30. december 2018
af Simon S. Christiansen

Vi prøvede at fange i fyrhaven om formiddagen, dog uden resultat, hvilket var lidt uventet. Derimod kom Søren Skov forbi og fik en kop kaffe og en hyggelig snak om forskellige rejsemål. Han var nyligt hjemvendt fra Australien. Ved middagstid lukkede vi nettene, og sagde godt nytår til Christel og Flemming, som henad eftermiddagen lukkede udstillingen ned en sidste gang for i år inden de tager på en velfortjent ferie i det varme Østen i januar. Fyret og udstillingen åbner igen 1. februar.

Herefter tog vi bilen mod syd for at tjekke lidt lokaliteter langs østkysten i det solrige vejr. Først Jerup strand hvor der bl.a. gik en strandhjejle på stranden. Dagens bedste oplevelse var dog i Strandby, hvor der på stranden lige nord for havnen gik en større flok vadefugle helt tæt på. Sandløbere, hele 48 Stenvendere og 6 Sortgrå ryler. Det er lidt sjovt at tænke på at nogle stenvendere overvintrer på vore breddegrader, mens mange andre af dem nu render rundt i helt andre temperaturer på strande i f.eks. Namibia.

På mobilens walkie-talkie system Zello kunne vi høre at Rolf Christensen så et par fine havfuglearter på Grenen i form af Thorshane og Sodfarvet skråpe samt Mallemukker, flere tusind Rider og en Gråmåge. Efter et lille pitstop med forsyninger svingede vi forbi Aalbæk Havn på vejen tilbage, inden vi tog hjem i mit rækkehus og så billeder fra sommerens rejser og lidt fra gamle dage også. Til aften landede vi på stationen igen.

Folk: Søren Skov, Anton Arnesson, Per Österman & Simon S. Christiansen

vaderestrandby2018Vadefugleflok i Strandby med Sortgrå ryler, Stenvendere og Sandløbere

svenskerejerup2018Kattegat havde skyllet et på svenskere op på stranden i Jerup. Anton Arnesson & Per Österman.