Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (192)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Alketræk og en tur i havnen

onsdag 30. januar 2019
af Joshua Emil Haahr

I dag stod vi tidligt op kl. 0700 for at se noget af det tidlige morgentræk på grenen. I forhold til gårsdagens fantastiske solskindsvejr var denne morgen bare gråt i gråt. Da vi endelig fik sat teleskoperne op på verdens ende kom alkefuglene trækkende forbi. I nogle af flokkene talte vi helt op til 53 individer flyvende igennem disen. Også de forbipasserende rødlommer gav noget at kigge på. Det er altså fedt sådan rigtigt at kunne få styr på dens kendetegn, når der hele tiden kommer en ny over horisonten. De spæde morgentimer gav også en flok stor korsnæb (glyp-glyp), som forsøgte at trække ud fra Grenen. Den store sjaggerflok på omkring 700 individer fløj stadigvæk rundt i krattene frem og tilbage.

Efter morgenobsen var det hjem og få kaffe og så afsted til Skagen havn med Simon. Han tog os rundt på de sædvandlige moler og pladser, hvor vi i hærdigt forsøgte at snuse noget spændende op. Måger var der nok af, men mest bare de almindelige svartbag, sølv-, hætte- og stormmåger. Et par lomvie vuggede rundt i en af bassinerne, og ellers fandt vi en stor skallesluger og den for tiden ”lokale” havlit.

Efter en tur i havnen tog vi hjem og indtastede dagens fugle på DOFbasen, hvorefter vi startede på at tilberede aftensmaden. Det blev til Daal med koriander og creme fraiche – så endte det alligevel med at blive en god dag :-)

Endnu en skøn dag på SFS er forbi og nu er det på hovedet i seng

Folk: Simon S. Christiansen, Rolf Christensen, Emma Engell Sohnemann og Josh Emil Haahr

alkjan2019

rodlomjan2019