Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Tyskerne rykker ind

onsdag 19. april 2017
af MJH

Vejr: Næsten vindstille morgen med svag vind der mest var fra sydvest. En himmel med kun få skyer havde bragt nattemperaturen ned på 0?. Som dagen gik kom der lidt mere vind, men solen kunne mærkes i læ i klitgryderne og dagstemperaturen nåede op på 8?C. Til aften stadig sol, men efterhånden let slørret af flere skyer. Flot langtrækkende sigt hele dagen.

I går aftes lokkede jeg de unge svende ud under stjernehimlen, hvor vi lige kunne skimte kometen P41 som en svag tåget lysklat nær hovedet af Dragen. Trods den lidt sene sengetid, kom jeg ud til ringmærkningen før solopgang. Denne morgen var det en Mosehornugle, som jeg trådte op da jeg gik ind i området for at åbne net. En noget mere velkommen gæst blandt nettene end gårsdagens Rådyr!
I det fantastisk flotte morgenvejr uden vind stod alle net perfekt. Jeg havde gang i alle de 160 netmeter, jeg har til rådighed. Det blev dog ikke en af de store dage, med 15 mærkede og 5 kontroller af egne fugle. Det var Rødhals og Gransanger, der stod for over halvdelen af dagens fangst med hhv. 7 og 6 fugle. Blandt aflæsningerne var der både en Gransanger og den velkendte Sydlige Halemejse fra starten af april.

Lydkulissen på net runderne var fine med Rørdrummen, Vandrikse og Tranerne i gang på landjorden, mens Splitterne fløj skrigende ude over Kattegat, hvor Ederfugl hannerne også lå og hooede. Sidst på morgenen kom et Ravne par legende gennem luften højt oppe med deres vidunderlige stemmer.rsz dsc 0795 2

Dagens han af Grønsisken var en rigtig flot fugl, men jeg ville egentlig gerne have byttet med den Gulirisk, der var ude at vende over Grenen i løbet af morgenen.

Simon, Mads og Daniel brugte morgenen ved Nordstrand sammen med Klaus Malling og en 10 andre fuglekiggere. Simon opdagede en Gulirisk på trækforsøg. Den var ude og vende over Grenen og blev bedste fugl på morgenobsen, da Steppehøgene i dag svigtede.

Da jeg lige før middag vendte tilbage til fuglestationen havde Simon inviteret Jørgen Hulbæk Christiansen, Lars Paaby og Conny Jensen til at komme ind og se fuglestationen. Hyggeligt, men under lidt kaotiske forhold i stueetagen, hvor det tyske team nu er i fuld gang med at installere trækfuglecenterets udstilling.

Eftermiddagen blev brugt mellem pc opgaver, den ugentlige hovedrengøring og et par ture ud, men Skagen var påfaldende tom for rovfugle i dag. Mads og Daniel cyklede ind til havnen og fik set 2 Gråmåger inden aftensmaden, som Simon sørgede for i dag.

Jeg forsøger igen i morgen med ringmærkning, selvom vinden skulle tiltage, men de unge folk fra Fuglenes Hus har mod på en tur til Grenen inden deres pc venter med opgaver, så jeg håber, at jeg har lidt fugle at vise frem fra morgenstunden.

Ringmærkning:
Gærdesmutte  2
Jernspurv   1 – aflæst, mærket 11/4-2017
Solsort  1
Rødhals  7 – deraf 3 aflæst, mærket 11/4, 13/4 og 15/4-2017
Gransanger   6 – deraf én aflæst, mærket 2/4-2017
Fuglekonge   1
Halemejse, sydlig 1 – aflæst, mærket 03/04-2017
Grønsisken 1