Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (274)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Glædeligt gensyn

søndag 24. marts 2019
af Joakim Matthiesen

I dag var min første dag tilbage på Skagen Fuglestation efter, at jeg ankom i går aftes. Det var et glædeligt gensyn med stationen og Skagen samt nogle mennesker jeg ikke har set siden sidste sommer. Dejligt at være tilbage!

Dagen i dag startede kl 05:15 hvor turen, efter en omgang morgenmad gik til Grenen for at kigge på trækfuglene. Morgenholdet bestod af Dante, Hebe og mig selv samt 7 andre birdere som brugte nogle timer ude på Grenen. Der var rigtigt godt gang i sortænderne og totallen nåede op på imponerende 21.200 eksemplarer! Derudover kunne vi også nyde synet af eksempelvis Duehøg, fjeldvåge, musvåger, traner, mange rødstrubede lommer mm.

Klokken 11 var jeg tilbage ved stationen og stod sammen med Niels for en guidet tur rundt i området. Vinden var taget til, hvilket vanskeliggjorde det lidt, men det lykkedes os da både at se traner, bjergvipstjert og lidt musvåger. Turens bedste oplevelse blev dog en gråmåge som fløj syd langs stranden ved fyret lige da vi var ved turens afslutning. Herefter sagde vi farvel til Niels, samt Gitte og Jens Peter.

Hebe og Dante lagde et hurtigt stop forbi havnen og lavede lidt indkøb på vejen hjem. Peter brugte dagen på lidt ringmærkning i fyrhaven hvilket bød på lidt forskellige fugle. Heriblandt kan nævnes: Grønsisken han, jernspurv, gråsisken samt blåmejse.

Omkring klokken 16:00 ankom Hans og Ida som vil bo i lejligheden den næste uges tid. De havde været så søde at tage mad med hjemmefra så aftensmaden var hurtigt klaret. Tak for det! De glæder sig begge til at følge stationens arbejde og opleve nogle af fuglene i Skagen.

Efter middagen holdte vi vores daglige aftenmøde og fik snakket om morgendagens aktiviteter, samt hvilke opgaver som skal klares i løbet af den kommende uge. Så var det ellers i seng tidligt så vi kunne være klar til nye eventyr næste dag!

Ringmærkede fugle i dag:

Blåmejse - 3

Musvit - 2

Jernspurv - 1

Grønsisken - 1

Gråsisken - 2

Bogfinke - 7

Folk på stationen: Peter, Dante, Hebe, Gitte, Jens Peter, Niels, Ida, Hans og Joakim.

IMG 6014

Her ses en meget flot grønsisken han, som var en af de fugle der blev ringmærket i dag. Det er første gang i år at en grønsisken ringmærkes på Skagen fuglestation.

IMG 5984

Her er det en blåmejse der er gået i nettet. Det er også første gang i år at en blåmejse ringmærkes på Skagen Fuglestation også blev det endda til hele 3 eksemplare.